smetana ke šlehání
nebo majonéza či zakysaná smetana
olivy
nasekané
posekané bylinky
petrželka
Pomazánka:
100
g
máslo
změklé
100
g
sýr niva
Postup přípravy receptu
1
Sýr nastrouháme nebo rozdrobíme do mísy. Přidáme změklé máslo a společně utřeme do pěny. Dále pak přidáme ingredience dle naší chuti a požadované konzistence. Pokud chceme pomazánku jemnou a nadýchanou, vmícháme smetanu, kterou jsme předem našlehali, a to takové množství, jaké nám bude vyhovovat. Pomazánku lze také zjemnit majonézou či zakysanou smetanou.
Sýrový krém můžeme dále ochutit cibulí, ale také česnekem, nasekanými ořechy, olivami a čerstvými bylinkami (např. petrželkou). Připravenou pomazánku pak necháme alespoň hodinu proležet v chladnu.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Áňa
|26. 2. 2017 18:44
Je výborná. Taky je super v tom, že když jsem přidala smetanu, kterou jsem do pomazánky nikdy nedávala, šla krásně roztírat i studená z ledničky, Já přidala jako vždycky i cibuli.
Radka
|31. 12. 2016 15:53
Na kanapky jsme zapíchali vlašáky. Výborný.
Bibi
|3. 11. 2016 15:07
Dávám jedničku s hvězdičkou, protože je to pomazánka skoro bez práce a bodne vždycky :-))