Rýži propláchneme horkou vodou a okapanou smícháme v hrnci, nebo zapékací míse se všemi ingrediencemi, kompot dáme celý i se šťávou. Máslo dáme nahoru. Pečeme v předehřáté troubě na 180 - 200 stupňů asi hodinu, dokud se všechno mléko nevsákne.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Kuba
|26. 7. 2016 11:37
Je-li mléko zkažené nebo chybí-li do zkažení krátká doba, samozřejmě se srazí.
Prclínek
|26. 7. 2016 11:34
Nějak jsem nepochopil - 0,5 l rýže je kolik kg? Rýže se snad prodává ne dle objemu, ale hmotnosti, ne?
:-!
iva
|30. 5. 2015 15:34
Dobrý den, dělala jsem také, ale mlíko se mi totálně srazilo. Nevíte, čím to může být? Promíchala jsem to a bylo to dobré i tak, děti nadšené, ale příště bych radši bez toho sraženého mlíka. Poradíte? Díky moc
Opravdu výborné a nenáročné. Místo kompotu jsem dala rozvařená jablíčka a super. Jen ty moji chlapi si to museli přisladit skořicovým cukrem. Výborné !!!! Dávám 1.
Doporucuji kulatozrnnou ryzi, tu nemusite predvarovat a spinit dalsi nadobi. Dlouhozrnna ryze je lepsi jako priloha k masu, protoze se tak nerozvari. Jinak perfektni recept, delavam casto. A jeste dulezite- chce to spetku soli !!!!!!!!!!
Ivana
|18. 1. 2012 13:16
Zkuste s broskvovym kompotem, zloutkem a uslehanym bilkem.
Myslim, ze je mnohem lepsi ryzi kratce povarit v mlece.
Adina
|8. 7. 2011 19:53
Toto robievala moja stara mama a odkedy zomrela, tak som to nejedla, lebo mama to robit nevie ... tak sa tesim, ze som takyto recept nasla :-) uz je to v rure, vyzera to super, verim, ze to bude aj tak chutit :-)
Iva
|9. 5. 2011 16:21
je mozne dat misto kompotu nastrouhane jablka??? :-)
Lenulka
|23. 2. 2011 12:20
Tak zatím ji mám v troubě ale neodolala sem a ochutnala a věřím že to bude výornéé :-)
MIRKA AKRIM
|23. 9. 2010 10:43
Tak jsem to vcera odzkousela,podle rady Helenky jen z hrnku ryze, kompot jsem dala merunkovo-jablecny,cely. Akorat se mi nelibilo, ze ovoce po upeceni bylo nahore takove nevzhledne, tak jsem jeste uslehala dve vajicka s cukrem, namazala na to a na chvilicku dala zapect. Uzasne, jednoduche, bomba. Doporucuji
recepty 73
|1. 4. 2010 07:24
Jo,jo-jednoduché,málo pracné a jedlé.Foto se tu někde toulá už dva dny :-( .Bohatě stačí poloviční množství,pokud nevaříte pro mateřskou školku,myslím,že Zdenka to jí ještě dnes :-)).Dal jsem švestky a přidal skořici.1*.Jiří
Helena Rusanova
|25. 3. 2010 13:04
No dneska jsem recept zkusila, dala jsem hrnek rýže, dva hrnky mlékaosladila, zamíchala do toho švestkový kompot a navrch dala máslíčko a zapekla přesně podle receptu 200 stupňů na hodinu, pak ještě odkryté opéct 1/2 hodiny a výsledek je naproso úchvatný...nejvíc se mi na recepti líbí jeho bezpracnost a naprostá jednoduchost... prostě to všecko jen smícháte v pekáči, strčíte do trouby, nastavíte minutku a máte klid...fakt bomba!!! Moc doporučuji všem...a komu to bude málo sladké, přisladí si mletým cukrem na talíři a nemá chybu....
zdenka supolova
|31. 1. 2010 17:39
To jsem se zas nechala na něco nalákat a teď tu sedím s plným břichem a funím.Je to dobré a hlavně minimum práce,ale příště dám trošku víc cukru( možná mám míň sladké kompoty) a udělám jen z poloviční dávky,tohle budu jíst min. týden.Dávám 1
Lucie Marešová
|29. 1. 2010 20:45
Ahoj všem kutilům,kolikrát jsem tady chtěla psát, jelikož jsem už vyzkoušela hodně receptů, takže komentáře už budu přidávat pravidelně :-)Rýže je výborná, vzhledem k tomu, že mi je 27 let a vařit jsem začala až letos, nevěřila jsem, že dám péct neuvařenou rýži a mámě se to též zdálo divné, vyzkoušela jsem a fakt to chtělo tu hoďku.....Je to výborné :-)