koření
dle chuti - paprika, čubrica, česnek, kari...
olej
120
g
paprika
na nudličky pokrájená, cca
120
g
mrkev
na plátky (nudličky) cca
100
g
pórek
nebo cibule
150
g
zelené fazolky
nebo česnekové výhonky, cca
Dále dle chuti
cuketa
lilek
kedlubna
celer
a tak dále
Postup přípravy receptu
1
Maso pokrájíme na nudličky nebo kostičky, osolíme a okořeníme, vložíme do těstíčka umíchaného z bílku, sojové omáčky a solamylu. Dobře promícháme a necháme proležet alespoň půl hodiny. Pak maso zprudka smažíme v rozpáleném oleji dozlatova a během smažení slepené kousky masa od sebe oddělíme. Maso uložíme v teple a do výpeku dáme restovat pokrájenou zeleninu. Restujeme zprudka, aby se nám osmažila na skus a nezačala dusit. Ke konci zeleninu dochutíme solí nebo kořením, případně sojovou omáčkou. Do pánve k zelenině přidáme maso, promícháme a podáváme.
2
Podáváme s bramborovou přílohou nebo čerstvým pečivem.