koření
dle chuti: steakové koření, grilovací, tandoori masala...
1
ks
vejce
1
lžíce
solamyl (bramborový škrob)
olej
na smažení
200
g
hlávkové zelí
120
g
červená paprika
cca
100
g
cibule
(pórek) cca
Postup přípravy receptu
1
Maso pokrájíme na nudličky, okořeníme, promícháme s vejcem a solamylem a osmažíme na pánvi s rozpáleným olejem dozlatova. Po osmažení maso vyndáme stranou a do výpeku dáme zprudka smažit na nudličky pokrájené zelí, papriku a na klínky pokrájenou cibuli. Občas promícháme a ochutíme dle vlastní chuti (sůl, sojová omáčka, kořenící směsi) až po osmažení, aby se ze zeleniny neuvolnila předčasně voda a místo smažení se nezačala dusit. Do hotové zeleninové směsi přidáme osmažené masové nudličky, vypneme sporák, promícháme a podáváme.
2
Podáváme s bramborovou přílohou, rýží nebo pečivem.