Maso pokrájíme na kostičky nebo nudličky, osolíme, opepříme a na rozpáleném oleji osmažíme dozlatova. Ke konci přidáme i drobně pokrájenou šunku. Stačí jí jen dva plátky, je dost aromatická a na provonění to stačí. Pak přidáme pokrájená oloupaná rajčata (5-6 kusů, dle velikosti), nasekaný česnek, koření a buď papriku nebo olivy (ale můžeme obojí). Krátce pod poklicí podusíme, dle chuti osolíme a opepříme a nakonec vmícháme pokrájenou mozzarellu. Dále již tepelně neupravujeme a ihned podáváme.
2
Podáváme s opečenou bagetou nebo toustem, bramborem... dozdobené bylinkami dle chuti.
3
Připravit můžeme i z krůtího masa, šmakouna (vegetariánský pokrm, pochopitelně bez šunky)...
Vypadá to lákavě, určitě vyzkouším. Ale pro jistotu se zeptám - co vznikne z mozzarelly ?
Zůstanou kostičky nebo se rozpustí? Abych poznala, kdy už je to hotové :-)