• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Jednoduchá játrová paštika s houbami
Napište svůj komentář k receptu

Jednoduchá játrová paštika s houbami

autor: TheKacabi
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 20 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jednoduchá játrová paštika s houbami
Jednoduchá játrová paštika s houbami
Jednoduchá játrová paštika s houbami
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 300
      g játra pokud možno drůbeží
    • 1
      ks červená cibule
    • 100
      g máslo
    • 15
      g sušené houby
    • 100
      g hříbky či jiné pevné houby, pokud máte
    • 1
      lžíce olivový olej
    • 3
      špetka tymián
    • 1
      snítka rozmarýn čerstvý, pokud máte
    • 6
      lžíce červené víno
    • 2
      stroužek česnek
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Sušené houby zalijte 150-200 ml horké vody a nechte alespoň 15 minut stát. Mezitím si oloupejte cibuli a nakrájejte ji nadrobno. Na pánvi rozehřejte lžíci másla s olivovým olejem (olej zabrání máslu, aby se pálilo) a cibulku nechte zesklovatět.
2
Játra omyjte, osušte a očistěte od žilek, tuku apod. Nakrájejte je na menší kostičky a přidejte na pánev k cibuli. Přidejte tymián, rozmarýn a prolisovaný česnek. Hříbky očistěte nakrájejte na menší plátky a přidejte k jatýrkům. Opékejte, dokud nejsou játra uvařená. Pak přidejte sušené houby včetně vody, kterou jste je prve zalili, přilijte červené víno. Přiklopte pokličkou a na mírnějším plameni nechte 5 minut dusit. Nechte lehce vychladnout.
3
Přendejte směs do nádoby, která je vhodná pro tyčový mixér a rozmixujte ji na jemné pyré. Osolte a opepřete podle chuti, pořádně promíchejte a plňte jimi mističky. Já vybrala malé misky na zapékání kvůli velikosti. Uhlaďte vršek.
4
Na pánvi rozpusťte zbylé máslo (můžete přidat tymián) a nalijte ho na povrch paštiky. Nechte vychladnout a ztuhnout v lednici.
5
Měly by vám vyjít 2-3 mističky velikosti jako na obrázku - podle toho, jak plné je budete dávat.
6
Uchovávejte v lednici a spotřebujte co nejdříve.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Játrová paštika IV.

Játrová paštika IV.

Játrová paštika na pomerančích

Játrová paštika na pomerančích

Jednoduchá domácí paštika

Jednoduchá domácí paštika

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • TheKacabi
    TheKacabi | 6. 9. 2014 21:37

    teda! :D to byla rychlost :-) musím říct, že si o recept řekla i teta, její malá holčička jí jedla i lžičkou :-)

  • Lucka | 6. 9. 2014 18:32

    Vyzkoušeno, je výborná, červené víno jsem teda neměla, ale i bez něj je to vynikající. Už tuhne v lednici. :-*

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vnitřnosti
Maso Vnitřnosti Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Červená cibule Červené víno Česnek Hříbky Játra Máslo Olivový olej Pepř mletý Rozmarýn Sůl Sušené houby Tymián
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Mojito

Mojito

Krevety s pikantní omáčkou

Krevety s pikantní omáčkou

Koláč s kokosem a šlehačkou

Koláč s kokosem a šlehačkou

Vyprošťovací česnečka

Vyprošťovací česnečka

Houbový guláš na špeku s paprikou

Houbový guláš na špeku s paprikou

Slané palačinky s rajčatovou náplní

Slané palačinky s rajčatovou náplní

Slaný koláč z listového těsta

Slaný koláč z listového těsta

Hlíva s hořčicí

Hlíva s hořčicí

Avokádový dezert

Avokádový dezert

Doporučujeme

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

47
Porn Star Martini
Porn Star Martini
35
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
28
Lovošská topinka
Lovošská topinka
15
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí
Švestkový koláč s…
14
Cuketové bramboráky
Cuketové bramboráky

Zajímavé články

Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan, francouzský fougasse nebo italskou foccaciu
Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan,…
Jak snadno usušit švestky v troubě? Trpělivost se vyplatí, odměnou vám bude opravdová lahůdka
Jak snadno usušit švestky v troubě? Trpělivost se…
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a rady, aby dětem chutnaly a neskončily v koši
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a…
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
AHA.cz Brodská sbalila kufry: Životní kapitola končí

Brodská sbalila kufry: Životní kapitola končí

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Bylinky podle horoskopu: Které rostliny prospívají vašemu znamení?

Bylinky podle horoskopu: Které rostliny prospívají vašemu znamení?

Blesk pro ženy Denní horoskop na úterý 16. 9. 2025: Kdo konečně dostane zasloužený kompliment a koho přepadne nostalgie?

Denní horoskop na úterý 16. 9. 2025: Kdo konečně dostane zasloužený kompliment a koho přepadne nostalgie?

Ženy.cz Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Blesk.cz Decastelo zalovila v archivu: Jak staré jsou tyhle Zlatokopky?!

Decastelo zalovila v archivu: Jak staré jsou tyhle Zlatokopky?!

SportRevue.cz Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Maminka.cz Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Blesk Horoskopy Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Další doporučené recepty:

Jednoduchá francouzská kaše
Jednoduchá francouzská kaše
Jednoduchá hrachová polévka s rajčaty
Jednoduchá hrachová polévka s rajčaty
Jednoduchá jahodová zmrzlina
Jednoduchá jahodová zmrzlina
Jednoduchá jíšková polévka z kapusty
Jednoduchá jíšková polévka z kapusty
Jednoduchá kávová roláda
Jednoduchá kávová roláda
Jednoduchá kokosová buchta
Jednoduchá kokosová buchta
  • Recepty.cz
  • Jednoduchá játrová paštika s houbami
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact