• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Jednoduchá játrová paštika s houbami
Napište svůj komentář k receptu

Jednoduchá játrová paštika s houbami

autor: TheKacabi
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 20 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jednoduchá játrová paštika s houbami
Jednoduchá játrová paštika s houbami
Jednoduchá játrová paštika s houbami
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 300
      g játra pokud možno drůbeží
    • 1
      ks červená cibule
    • 100
      g máslo
    • 15
      g sušené houby
    • 100
      g hříbky či jiné pevné houby, pokud máte
    • 1
      lžíce olivový olej
    • 3
      špetka tymián
    • 1
      snítka rozmarýn čerstvý, pokud máte
    • 6
      lžíce červené víno
    • 2
      stroužek česnek
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Sušené houby zalijte 150-200 ml horké vody a nechte alespoň 15 minut stát. Mezitím si oloupejte cibuli a nakrájejte ji nadrobno. Na pánvi rozehřejte lžíci másla s olivovým olejem (olej zabrání máslu, aby se pálilo) a cibulku nechte zesklovatět.
2
Játra omyjte, osušte a očistěte od žilek, tuku apod. Nakrájejte je na menší kostičky a přidejte na pánev k cibuli. Přidejte tymián, rozmarýn a prolisovaný česnek. Hříbky očistěte nakrájejte na menší plátky a přidejte k jatýrkům. Opékejte, dokud nejsou játra uvařená. Pak přidejte sušené houby včetně vody, kterou jste je prve zalili, přilijte červené víno. Přiklopte pokličkou a na mírnějším plameni nechte 5 minut dusit. Nechte lehce vychladnout.
3
Přendejte směs do nádoby, která je vhodná pro tyčový mixér a rozmixujte ji na jemné pyré. Osolte a opepřete podle chuti, pořádně promíchejte a plňte jimi mističky. Já vybrala malé misky na zapékání kvůli velikosti. Uhlaďte vršek.
4
Na pánvi rozpusťte zbylé máslo (můžete přidat tymián) a nalijte ho na povrch paštiky. Nechte vychladnout a ztuhnout v lednici.
5
Měly by vám vyjít 2-3 mističky velikosti jako na obrázku - podle toho, jak plné je budete dávat.
6
Uchovávejte v lednici a spotřebujte co nejdříve.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Játrová paštika IV.

Játrová paštika IV.

Játrová paštika na pomerančích

Játrová paštika na pomerančích

Jednoduchá domácí paštika

Jednoduchá domácí paštika

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • TheKacabi
    TheKacabi | 6. 9. 2014 21:37

    teda! :D to byla rychlost :-) musím říct, že si o recept řekla i teta, její malá holčička jí jedla i lžičkou :-)

  • Lucka | 6. 9. 2014 18:32

    Vyzkoušeno, je výborná, červené víno jsem teda neměla, ale i bez něj je to vynikající. Už tuhne v lednici. :-*

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vnitřnosti
Maso Vnitřnosti Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Červená cibule Červené víno Česnek Hříbky Játra Máslo Olivový olej Pepř mletý Rozmarýn Sůl Sušené houby Tymián
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Gulášová polévka

Gulášová polévka

Ovarové koleno s jablkovým křenem

Ovarové koleno s jablkovým křenem

Chalupářské brambory

Chalupářské brambory

Kubánský dort

Kubánský dort

Tiramisu s banánem

Tiramisu s banánem

Ovocné košíčky II.

Ovocné košíčky II.

Babiččina vánočka

Babiččina vánočka

Ovarová polévka se zeleninou

Ovarová polévka se zeleninou

Vrstvený koláč

Vrstvený koláč

Doporučujeme

35 minut
Červené špagety

Červené špagety

60 minut
Dýňový kompot

Dýňový kompot

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

30 minut
Vláčný perník s jablky

Vláčný perník s jablky

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

15 minut
Dýňové latte

Dýňové latte

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

53
Vláčný perník s jablky
Vláčný perník s jablky
27
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
23
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
20
Domácí houstičky ze sušeného droždí
Domácí houstičky ze…
20
Klasické lečo
Klasické lečo

Zajímavé články

Pamela Anderson umí nejen hrát, ale i vařit a péct. Zkuste její hruškové galetky
Pamela Anderson umí nejen hrát, ale i vařit a…
Šťavnatá dýně v podzimní kuchyni: 8 sladkých i slaných receptů, které vám budou zatraceně chutnat
Šťavnatá dýně v podzimní kuchyni: 8 sladkých i…
Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám budou chutnat
Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám…
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším řešením je jedna chutná kombinace
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším…
7 důvodů, proč mít doma tortilly: Uděláte z nich rychlou večeři, svačinu, snídani i pohoštění pro návštěvu
7 důvodů, proč mít doma tortilly: Uděláte z nich…
AHA.cz Deník Aha! 11.10.2025

Deník Aha! 11.10.2025

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Blesk pro ženy Jak být na podzim stylová? Hvězdy sázejí na trik, který vždycky funguje!

Jak být na podzim stylová? Hvězdy sázejí na trik, který vždycky funguje!

Ženy.cz „Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

„Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

Blesk.cz Americká megastar Taylor Swift: Skládá na prastarém klavíru z Čech

Americká megastar Taylor Swift: Skládá na prastarém klavíru z Čech

SportRevue.cz FOTO, VIDEO: To musíte vidět! Fanynka Zlatana Ibrahimoviče v akci

FOTO, VIDEO: To musíte vidět! Fanynka Zlatana Ibrahimoviče v akci

Maminka.cz Šílené dětské nápady: Podívejte se na 20 situací, které se mohou stát jen dětem. A rodiče se buď smějí, nebo pláčou!

Šílené dětské nápady: Podívejte se na 20 situací, které se mohou stát jen dětem. A rodiče se buď smějí, nebo pláčou!

Blesk Horoskopy Magické datum 10. 10. je ideální pro životní změnu: Dnes pošlete do vesmíru přání!

Magické datum 10. 10. je ideální pro životní změnu: Dnes pošlete do vesmíru přání!

Další doporučené recepty:

Jednoduchá francouzská kaše
Jednoduchá francouzská kaše
Jednoduchá hrachová polévka s rajčaty
Jednoduchá hrachová polévka s rajčaty
Jednoduchá jahodová zmrzlina
Jednoduchá jahodová zmrzlina
Jednoduchá jíšková polévka z kapusty
Jednoduchá jíšková polévka z kapusty
Jednoduchá kávová roláda
Jednoduchá kávová roláda
Jednoduchá kokosová buchta
Jednoduchá kokosová buchta
  • Recepty.cz
  • Jednoduchá játrová paštika s houbami
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact