• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Jednoduchá játrová paštika s houbami
Napište svůj komentář k receptu

Jednoduchá játrová paštika s houbami

autor: TheKacabi
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 20 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jednoduchá játrová paštika s houbami
Jednoduchá játrová paštika s houbami
Jednoduchá játrová paštika s houbami
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 300
      g játra pokud možno drůbeží
    • 1
      ks červená cibule
    • 100
      g máslo
    • 15
      g sušené houby
    • 100
      g hříbky či jiné pevné houby, pokud máte
    • 1
      lžíce olivový olej
    • 3
      špetka tymián
    • 1
      snítka rozmarýn čerstvý, pokud máte
    • 6
      lžíce červené víno
    • 2
      stroužek česnek
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Sušené houby zalijte 150-200 ml horké vody a nechte alespoň 15 minut stát. Mezitím si oloupejte cibuli a nakrájejte ji nadrobno. Na pánvi rozehřejte lžíci másla s olivovým olejem (olej zabrání máslu, aby se pálilo) a cibulku nechte zesklovatět.
2
Játra omyjte, osušte a očistěte od žilek, tuku apod. Nakrájejte je na menší kostičky a přidejte na pánev k cibuli. Přidejte tymián, rozmarýn a prolisovaný česnek. Hříbky očistěte nakrájejte na menší plátky a přidejte k jatýrkům. Opékejte, dokud nejsou játra uvařená. Pak přidejte sušené houby včetně vody, kterou jste je prve zalili, přilijte červené víno. Přiklopte pokličkou a na mírnějším plameni nechte 5 minut dusit. Nechte lehce vychladnout.
3
Přendejte směs do nádoby, která je vhodná pro tyčový mixér a rozmixujte ji na jemné pyré. Osolte a opepřete podle chuti, pořádně promíchejte a plňte jimi mističky. Já vybrala malé misky na zapékání kvůli velikosti. Uhlaďte vršek.
4
Na pánvi rozpusťte zbylé máslo (můžete přidat tymián) a nalijte ho na povrch paštiky. Nechte vychladnout a ztuhnout v lednici.
5
Měly by vám vyjít 2-3 mističky velikosti jako na obrázku - podle toho, jak plné je budete dávat.
6
Uchovávejte v lednici a spotřebujte co nejdříve.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Játrová paštika IV.

Játrová paštika IV.

Játrová paštika na pomerančích

Játrová paštika na pomerančích

Jednoduchá domácí paštika

Jednoduchá domácí paštika

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • TheKacabi
    TheKacabi | 6. 9. 2014 21:37

    teda! :D to byla rychlost :-) musím říct, že si o recept řekla i teta, její malá holčička jí jedla i lžičkou :-)

  • Lucka | 6. 9. 2014 18:32

    Vyzkoušeno, je výborná, červené víno jsem teda neměla, ale i bez něj je to vynikající. Už tuhne v lednici. :-*

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vnitřnosti
Maso Vnitřnosti Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Červená cibule Červené víno Česnek Hříbky Játra Máslo Olivový olej Pepř mletý Rozmarýn Sůl Sušené houby Tymián
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuřecí kapsa

Kuřecí kapsa

Dušený špenát

Dušený špenát

Kuřecí prsa zapečená se špenátem

Kuřecí prsa zapečená se špenátem

Rajská omáčka II.

Rajská omáčka II.

Čebureky

Čebureky

Halušky se zelím a vařeným masem

Halušky se zelím a vařeným masem

Kokosovo-tvarohová roláda

Kokosovo-tvarohová roláda

Košíčky s nutelovým krémem

Košíčky s nutelovým krémem

Tiramisu z pomazánkového másla

Tiramisu z pomazánkového másla

Doporučujeme

30 minut
Barevné jarní závitky se třemi omáčkami

Barevné jarní závitky se třemi…

30 minut
Třešňový kompot

Třešňový kompot

40 minut
Citronové orzo se špenátem

Citronové orzo se špenátem

Hrnková bublanina s třešněmi

Hrnková bublanina s třešněmi

40 minut
Mexická kuřecí polévka

Mexická kuřecí polévka

30 minut
Těstovinový salát Caprese

Těstovinový salát Caprese

5 minut
Aperol Spritz

Aperol Spritz

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Poslední sledované recepty

171
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou
Grilovaná zelenina s…
52
Třešňová marmeláda
Třešňová marmeláda
42
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
31
Máslové řízky
Máslové řízky
31
Dýňová tortila
Dýňová tortila

Zajímavé články

Jaké je tajemství dokonalé karamelizované cibule? Naučte se ji připravit jako šéfkuchař!
Jaké je tajemství dokonalé karamelizované cibule?…
Zmrzliny podle znamení zvěrokruhu: Jakou mraženou dobrotu vám hvězdy doporučují?
Zmrzliny podle znamení zvěrokruhu: Jakou mraženou…
Rýžové, ramen, skleněné nebo udon: Nejznámější asijské nudle a jak je použít
Rýžové, ramen, skleněné nebo udon: Nejznámější…
Jak poznat dobrý meloun? 6 způsobů, díky kterým zjistíte, že je zralý a sladký
Jak poznat dobrý meloun? 6 způsobů, díky kterým…
Recepty s voňavou levandulí: Vychutnejte si ji v bábovce, zmrzlině nebo s grilovaným masem
Recepty s voňavou levandulí: Vychutnejte si ji v…
AHA.cz Vondráčková vyzvedla sestru v domově seniorů: Chtěla ji mít na narozeninách!

Vondráčková vyzvedla sestru v domově seniorů: Chtěla ji mít na narozeninách!

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Tragické osudy českých dětských hvězd: Drogy, alkohol, deprese i rakovina

Tragické osudy českých dětských hvězd: Drogy, alkohol, deprese i rakovina

Blesk pro ženy Kuchařová královnou večera! Které další krásky zazářily na oslavě nadace Lilie Khousnoutdinové?

Kuchařová královnou večera! Které další krásky zazářily na oslavě nadace Lilie Khousnoutdinové?

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Leo Beránek je na svobodě: Dojemné uvítání s mámou!

Leo Beránek je na svobodě: Dojemné uvítání s mámou!

SportRevue.cz Stíny zašlé fotbalové slávy. Připomeňte si 5 smutných osudů (ne)slavných stadionů

Stíny zašlé fotbalové slávy. Připomeňte si 5 smutných osudů (ne)slavných stadionů

Maminka.cz Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která se nejčastěji rozvádí: Kdo v manželství nevydrží?

5 znamení zvěrokruhu, která se nejčastěji rozvádí: Kdo v manželství nevydrží?

Další doporučené recepty:

Jednoduchá francouzská kaše
Jednoduchá francouzská kaše
Jednoduchá hrachová polévka s rajčaty
Jednoduchá hrachová polévka s rajčaty
Jednoduchá jahodová zmrzlina
Jednoduchá jahodová zmrzlina
Jednoduchá jíšková polévka z kapusty
Jednoduchá jíšková polévka z kapusty
Jednoduchá kávová roláda
Jednoduchá kávová roláda
Jednoduchá kokosová buchta
Jednoduchá kokosová buchta
  • Recepty.cz
  • Jednoduchá játrová paštika s houbami
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact