Do neosolené vody dáme vařit předem namočený hrách. Až je hrách poloměkký, přidáme zázvor a sůl. Vaříme do měkka. Mezitím nakrájíme rajčata na drobnější kousky, oloupeme česnek a nakrájíme jej na plátky. Rozpálíme si pánev, do které vlijeme lžíci olivového oleje, na kterém si opražíme plátky česneku, až začne vonět, přihodíme k němu nakrájená rajčata a necháme chvilku osmahnout. Nakrájíme nadrobno jarní cibulku.
2
Do talířů či mističek na servírování nalejeme hrachovou polévku, přidáme pár lžic rajčat s česnekem a posypeme čerstvou nasekanou jarní cibulkou.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Anonymous
|11. 3. 2014 23:54
zitra varim
Ajuska
|29. 10. 2013 10:50
Polévečka výborná. Jen jsem místo jarní cibulky usmažila klasickou a pak do ní přidala česnek s rajčátky a celé pak umixovala i s hrachem a dopadlo to úžasně! Zařadíme do oblíbených receptů :-)