Na rozpuštěném másle si osmažíme drobně pokrájenou cibuli dosklovata, kterou následně zasypeme moukou. kterou necháme zpěnit a krátce osmažit. Přisypeme pokrájené oloupané brambory, přilijeme vývar, osolíme a vaříme do změknutí brambor, které následně v polévce můžeme i zlehka rozšťouchat (ne na kaši) na menší kousky. Přisypeme fazolky a nasekaný kopr a vaříme do změknutí fazolek. Polévku odstavíme, vmícháme promíchanou zakysanou smetanu pokojové teploty a můžeme podávat.
Na talíři polévku můžeme doplnit čerstvě nasekanými bylinkami nebo vejcem.
2
Pokud dáme do polévky o trochu víc brambor, nemusíme polévku zahušťovat moukou.
Nemáme-li zakysanou smetanu, přidáme do polévky smetanu ke šlehání a po provaření smetany i trochu octa (dle chuti).