Neoloupanou cuketu omyjeme a nakrájíme na kolečka, posolíme a necháme asi 15 minut odležet. Slejeme vodu z cuket a lehce obalíme každé kolečko z obou stran hladkou moukou. Na pánvi rozpálíme olej (doporučuji olivový - není to ale nutné, výborné jsou i na slunečnicovém atp.) a kolečka z obou stran krátce osmažíme. V misce si připravíme dresink, který získáme z bíleho jogurtu a rozdrcených 4 stroužků česneku. Po dosmažení přelijeme cukety jogurtem.
2
Podáváme s bramborovou kaší nebo i samotné jako předkrm.
Marie: Je to samozřejmě otázka rozdílných chutí - právě to nahnědlé nám chutná, zvykli jsme si na to v restauraci v Chorvatsku.
Marie Bartošová
|23. 1. 2009 19:10
Di : jednou jsem nemela po ruce mouku a cuekty byly tak zvlastne nahnedle a ne tak dobre jako obvykle... pepr zkusim, dekuji
Jarka O.
|29. 12. 2008 18:11
Doporučuju do dresinku přidat nějakou bylinku, vynikající je tymián, pažitka, oregano.
Di -
|29. 12. 2008 18:07
Přesně tak to léta dělám a je to skvělé jídlo. Poslední dobou už cuketu neobaluji v mouce a opékám ji "holou" na grileru (vroubkovaná pánev), jen ji osuším. Také doporučuji olivový olej a po opečení trochu posypat drceným pepřem (může být barevný).