Čokoládu rozpustíme v horké lázni, poté ji přimícháme do zakysané smetany. Rychle rozšleháme a ihned použijeme na mírně vychladlý moučník.
2
Nejlépe se hodí na tzv. lité buchty na plechu (např. jablečná, kokosová apod.). Nemusíme se obávat žádných žmolků či sražení. Zkrátka bezva záležitost. Nedoporučovala bych však na dorty. Poleva nevytvoří tak pevnou krustu.
Musím se přiznat, že nejdřív jsem k tomu byla trochu skeptická, ale výsledek...je úžasná! Klidně bych si ji mohla dělat a pojídat jen tak :-)
Roman Raba
|15. 8. 2009 16:46
Je výborná, sladká a zároveň nakyslá.
Miroslava Severová
|11. 3. 2009 10:27
No, Leni, možná že by to nebylo špatné i na ten dort, alespoň by se při krájení nelámala a taky je docela pěkné když po stranách dortů stéká.Určitě je to dobrý nápad, přidávám si do oblíbených.