Opláchnutou čočku dáme vařit bez přebytku vody, pokrájíme cibuli a přidáme k čočce. Vaříme zvolna a podle potřeby přiléváme vodu. (Tímto způsobem se i předem nenamočená čočka uvaří přijatelně rychle a my chceme také dobře povařit cibuli). Když je čočka opravdu měkká (rozvaření není na závadu) naředíme vodou, přidáme lisovaný česnek (klidně i víc podle toho jaké má grády), zeleninový vývar, přisolíme a ochutíme octem. Ničím nezahušťuji prostě dám méně vody (když mi ruka s vodou uletí, zahustím instantní kukuřičnou polentou).
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
xjaninka
|8. 4. 2013 19:28
Tak jsem to vyzkoušela. Připadalo mi to takový nějaký nespojený, tak jsem nakonec vzala mixer a trochu to rozmixovala. Výsledek taky nic moc...ale lepší než to bylo. Jinak chuťově dobrý. Přidala jsem osmaženou klobásku. Bez masa by mi to doma neprošlo. :-\
anežka
|26. 8. 2012 11:42
dneska jí chci vyzkoušet ;-) tak mi držte palce 8-) :-* :-\ :-[ :-D :-P