hrnek
cizrna
předem namočená a uvařená (nebo 2 plechovky nakládané, slité)
1
lžíce
olivový olej
1
ks
cibule
najemno nakrájená
2
lžíce
pasta tahini
citronová šťáva
z 1 citronu
toastový chléb
bílý a tmavý
řasa wakame
namočená (popř. řasa nori)
sůl
Postup přípravy receptu
1
Ještě teplou cizrnu rozmixujte, případně pomelte na masovém mlýnku. Na olivovém oleji osmažte cibulku dozlatova, nechte ji vychladnout a přimíchejte tahini. Pomazánku ochuťte solí a pár kapkami citronu. Pomazánku mažte na bílý a tmavý toastový chléb. Oba pokrájejte do tvaru čtverce. Chlebíčky pak potřete pomazánkou. Řasu wakame namočte přibližně na půl hodiny do vody a poté z ní vykrajujte nebo vystřihujte nůžkami různé tvary po dvou kusech. Zdobte jimi toasty.