Do papiňáku dáme vařit omyté jazyky s bobkovým listem,novým kořením, 1-2 lžičkami soli, 3 kuličkami pepře a mraženou zeleninou. Po uvaření vyjmeme koření, jazyk oloupeme (nejlépe se loupe ještě teplý) a nakrájíme na plátky. Zeleninu i s vývarem rozmixujeme.
2
V jiném hrnci orestujeme na slanině cibulku, zaprášíme moukou a zalejeme rozmixovanou zeleninou. Chvíli povaříme, přidáme hořčici a 1 hrnek plnotučného mléka. Dochutíme solí a citrónem.
3
Kdyby byla omáčka řídká, může se zahustit moukou, rozmíchanou v mléce. Vložíme nakrájený jazyk a ještě chvili prohřejeme.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Jana Kutačová
|16. 5. 2006 08:35
Myslím,že ta rozmixovaná zelenina z vývaru bude stačit...záleží na množství vody,které v ní zůstane.Jiank lze taky zahustit smetanou,pokud nechcete pane chemiku poižít mouku.Já se jí taky celkem bráním.o))
chemik
|16. 5. 2006 08:23
Zahustíme více zeleninou nebo jíškou. Mouka žere chuť.