Vše s výjimkou solamylu uvaříme do měkka nejlépe v tlakovém hrnci. Jazyky vyndáme, zchladíme studenou vodou, oloupeme a nakrájíme na porce. Zbylou šťávu rozmixujeme a zahustíme máčeným solamylem. krátce povaříme a vložíme maso.
2
Rychlé, chutné a jednoduché. Podáváme s rýží a zeleninovou oblohou.
Jednoduché, celkem rychlé ( je to jazyk ) , velmi chutné,přidávám více zázvoru - čerstvý a sojovky. Moc dobrý nápad - mňam. :-D
Ja :D
|23. 11. 2014 13:08
No je to něco jiného než známe ale dobré :-P ale trochu jsme vylepšily a nemuseli jsme tím pádem zahuštovat solamilem (přidali jsme cca půl papriky červené).. No mnam doporučuji...
Vyzkoušeli jsme, asi jsme v tomto tradiční a víc nám chutná klasická křenová omáčka, ale byla to příjemná změna.
Anna Doležalová
|9. 4. 2008 13:49
Ano Di, Zdena i když ne vaše má mlsný jazýček. I já jsem odzkoušela a velmi nám chutnal. Zařazuji do naší kuchyně.
Věra z Dc
|3. 4. 2008 09:55
Tak milá Di, mohu opět potvrdit, je to vlastně recept bez práce a bez nádobí. Naskládám vše do papiňáku dle receptu zavřu a nechám tak 3/4 hod. mírně vařit. Mezitím shlédnu seriál nebo si něco přečtu. Ostatní je otázka ani ne 10 minut. Je to skvělá bašta. Neměla jsem víno, tak jsem použila balsamikový ocet a mohu jen doporučit těm kdo nezkoušeli.
Di
|2. 4. 2008 16:43
Vidím, že se u Vás recept ujal. Ostatně je to docela jednoduché vaření z nepříliš drahých surovin. A výsledek docela originální. Nechte si chutnat!
Věra z Dc
|2. 4. 2008 14:57
Di, tak mám zase v tašce 2 jazyky a už se na ně těším...... :-)))) super recept !!!!!!!!!!!!!!
Věra
|12. 9. 2006 12:56
Milá D,i každý se ptá jak že se to jmenuje...??? žádnou Zdenu v rodině nemáme :-))) ale všem chutná. Moc dík jazyky zařazuji do svých nej nej receptů. (když jsem začala vařit, byla jsem ráda že nikdo není poblíž, kdyby náhodou recept byl nepoživatelný, ale z hrnce se linula tak nádherná vůně a hned jsem byla nejpyšnější kuchařka, protože jak něco takto voní musí být super)
Di
|12. 9. 2006 09:53
To jsem ráda Věro, že jsme Vás ani paní Zdena, ani já nezklamaly. Nedávno jsem si vzpomněla na tento recept, uvařila a napsala.
Věra
|12. 9. 2006 08:07
vyzkoušela jsem a jsem nadšena. Držela jsem se přesně dle receptu a nemá to chybu. Doporučuji všem tento jednoduchý a rychlý recept. Dávám 1
Věra
|4. 9. 2006 14:17
Tak já letím pro jazyky Vaší Zdeny co není Vaše ale naše zkusím ten Váš recept...vypadá báječně doufám, že nebude vyprodáno :-))
Di
|4. 9. 2006 13:58
Abych se přiznala, není to "moje" Zdena, takhle se ten recept jmenoval původně. V každém případě budiž této Zdeně chvála!
Věra
|4. 9. 2006 12:15
Milá Di Jazyk "Vaší Zdeny" se mi taky moc líbí. Už jsem nekupovala zazyky ani nepamatuju, ale tento recept mě donutí. Tak hurá pro jazyky :-))
Di
|4. 9. 2006 11:16
Tak jen do toho! Je to recept pro ty, kteří mají rádi i jiné vnitřnosti než jen jatýrka!