• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Jazyk naší Zdeny
Napište svůj komentář k receptu

Jazyk naší Zdeny

autor: Di
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 7
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jazyk naší Zdeny
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      ks vepřový jazyk
    • 1
      ks cibule Větší
    • 5
      stroužek česnek
    • 5
      lžíce sojová omáčka
    • 1
      dl víno Jakékoliv barvy
    • 0,50
      lžička zázvor
    • 0,50
      lžička paprika (Lze i pálivé)
    • 2
      dl voda 1,5-2
    • 1
      lžička solamyl (bramborový škrob)

Postup přípravy receptu

1
Vše s výjimkou solamylu uvaříme do měkka nejlépe v tlakovém hrnci. Jazyky vyndáme, zchladíme studenou vodou, oloupeme a nakrájíme na porce. Zbylou šťávu rozmixujeme a zahustíme máčeným solamylem. krátce povaříme a vložíme maso.
2
Rychlé, chutné a jednoduché. Podáváme s rýží a zeleninovou oblohou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zapečené špagety podle Zdeny

Zapečené špagety podle Zdeny

Vepřový jazyk na česneku

Vepřový jazyk na česneku

Vařený jazyk

Vařený jazyk

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Hana Slováková | 25. 4. 2015 13:39

    Moc dobré, jednoduché, přidala jsem čerstvý zázvor a trochu více sojovky a mňam, mlask :-D 8-)

  • Hana Slováková | 25. 4. 2015 13:34

    Jednoduché, celkem rychlé ( je to jazyk ) , velmi chutné,přidávám více zázvoru - čerstvý a sojovky. Moc dobrý nápad - mňam. :-D

  • Ja :D | 23. 11. 2014 13:08

    No je to něco jiného než známe ale dobré :-P ale trochu jsme vylepšily a nemuseli jsme tím pádem zahuštovat solamilem (přidali jsme cca půl papriky červené).. No mnam doporučuji...

  • ČernáLuna
    ČernáLuna | 24. 5. 2014 14:50

    Vyzkoušeli jsme, asi jsme v tomto tradiční a víc nám chutná klasická křenová omáčka, ale byla to příjemná změna.

  • Anna Doležalová | 9. 4. 2008 13:49

    Ano Di, Zdena i když ne vaše má mlsný jazýček. I já jsem odzkoušela a velmi nám chutnal. Zařazuji do naší kuchyně.

  • Věra z Dc | 3. 4. 2008 09:55

    Tak milá Di, mohu opět potvrdit, je to vlastně recept bez práce a bez nádobí. Naskládám vše do papiňáku dle receptu zavřu a nechám tak 3/4 hod. mírně vařit. Mezitím shlédnu seriál nebo si něco přečtu. Ostatní je otázka ani ne 10 minut. Je to skvělá bašta. Neměla jsem víno, tak jsem použila balsamikový ocet a mohu jen doporučit těm kdo nezkoušeli.

  • Di | 2. 4. 2008 16:43

    Vidím, že se u Vás recept ujal. Ostatně je to docela jednoduché vaření z nepříliš drahých surovin. A výsledek docela originální. Nechte si chutnat!

  • Věra z Dc | 2. 4. 2008 14:57

    Di, tak mám zase v tašce 2 jazyky a už se na ně těším...... :-)))) super recept !!!!!!!!!!!!!!

  • Věra | 12. 9. 2006 12:56

    Milá D,i každý se ptá jak že se to jmenuje...??? žádnou Zdenu v rodině nemáme :-))) ale všem chutná. Moc dík jazyky zařazuji do svých nej nej receptů. (když jsem začala vařit, byla jsem ráda že nikdo není poblíž, kdyby náhodou recept byl nepoživatelný, ale z hrnce se linula tak nádherná vůně a hned jsem byla nejpyšnější kuchařka, protože jak něco takto voní musí být super)

  • Di | 12. 9. 2006 09:53

    To jsem ráda Věro, že jsme Vás ani paní Zdena, ani já nezklamaly. Nedávno jsem si vzpomněla na tento recept, uvařila a napsala.

  • Věra | 12. 9. 2006 08:07

    vyzkoušela jsem a jsem nadšena. Držela jsem se přesně dle receptu a nemá to chybu. Doporučuji všem tento jednoduchý a rychlý recept. Dávám 1

  • Věra | 4. 9. 2006 14:17

    Tak já letím pro jazyky Vaší Zdeny co není Vaše ale naše zkusím ten Váš recept...vypadá báječně doufám, že nebude vyprodáno :-))

  • Di | 4. 9. 2006 13:58

    Abych se přiznala, není to "moje" Zdena, takhle se ten recept jmenoval původně. V každém případě budiž této Zdeně chvála!

  • Věra | 4. 9. 2006 12:15

    Milá Di Jazyk "Vaší Zdeny" se mi taky moc líbí. Už jsem nekupovala zazyky ani nepamatuju, ale tento recept mě donutí. Tak hurá pro jazyky :-))

  • Di | 4. 9. 2006 11:16

    Tak jen do toho! Je to recept pro ty, kteří mají rádi i jiné vnitřnosti než jen jatýrka!

  • Alena Tarabová | 4. 9. 2006 11:03

    Di, tento recept se mi moc líbí!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Paprika Sojová omáčka Solamyl (bramborový škrob) Vepřový jazyk Víno Voda Zázvor
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Výborná omáčka na špagetky

Výborná omáčka na špagetky

Nanukové Řezy podle babičky Marušky

Nanukové Řezy podle babičky Marušky

Trojbarevné tvarohové řezy "mňamka"

Trojbarevné tvarohové řezy "mňamka"

Pivní pomazánka

Pivní pomazánka

Tmavý čokoládový koláč

Tmavý čokoládový koláč

Nakládané maso

Nakládané maso

Ostružinový dezert

Ostružinový dezert

Plněné smažené žampiony

Plněné smažené žampiony

Sušenky

Sušenky

Doporučujeme

20 minut
Salát s quinoou a sýrem halloumi

Salát s quinoou a sýrem halloumi

30 minut
Třešňová marmeláda

Třešňová marmeláda

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

150 minut
Koprová omáčka s hovězím masem

Koprová omáčka s hovězím masem

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

Poslední sledované recepty

61
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
57
Třešňová marmeláda
Třešňová marmeláda
47
Koprová omáčka s hovězím masem
Koprová omáčka s hovězím…
43
Salát s quinoou a sýrem halloumi
Salát s quinoou a sýrem…
42
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.
Jahodové tiramisu podle…

Zajímavé články

Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí nutriční terapeutka Lada Nosková
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí…
Zavařování třešní, které zvládne i začátečník: Vsaďte na jednoduchý třešňový kompot!
Zavařování třešní, které zvládne i začátečník:…
Marinády na gril 7x jinak: Využijete je na žebra, kuře, ryby i steak
Marinády na gril 7x jinak: Využijete je na žebra,…
Dokonalý steak na grilu krok za krokem: Praktický návod, jak ho vybrat, opéct i ochutit
Dokonalý steak na grilu krok za krokem: Praktický…
Velký jahodový speciál: Vše, co potřebujete vědět, od samosběru až po dokonalou bublaninu nebo džem
Velký jahodový speciál: Vše, co potřebujete vědět…
AHA.cz Další trápení Haliny Pawlowské: Může si za to bohužel sama

Další trápení Haliny Pawlowské: Může si za to bohužel sama

Mimibazar Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Dáma.cz Přání k narozeninám: Vyberte si z 20 textů hodících se do SMS i na papír

Přání k narozeninám: Vyberte si z 20 textů hodících se do SMS i na papír

Blesk pro ženy Módní peklo: Režisérka Eva Toulová nepřestává šokovat svými bizarními modely

Módní peklo: Režisérka Eva Toulová nepřestává šokovat svými bizarními modely

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Michael Douglas se vrací do Varů: Zákulisí slavné fotky u Gotta! A co měl s Ivanou?

Michael Douglas se vrací do Varů: Zákulisí slavné fotky u Gotta! A co měl s Ivanou?

SportRevue.cz Pavel Horváth a spol. Toto je 23 nejbáječnějších „tlusťochů“ ve fotbalové historii

Pavel Horváth a spol. Toto je 23 nejbáječnějších „tlusťochů“ ve fotbalové historii

Maminka.cz Má spinální atrofii, je na vozíku, ale přesto se stala matkou. 'Lidé nechápali, proč nejdu na potrat,' diví se statečná Alex

Má spinální atrofii, je na vozíku, ale přesto se stala matkou. 'Lidé nechápali, proč nejdu na potrat,' diví se statečná Alex

Blesk Horoskopy Prokletý pátek třináctého: Proč z něj máme strach a přináší opravdu smůlu?

Prokletý pátek třináctého: Proč z něj máme strach a přináší opravdu smůlu?

Další doporučené recepty:

Játrové špízy (kořeněná játra) - smažená nebo na gril
Játrové špízy (kořeněná játra) -…
Játrovková pomazánka
Játrovková pomazánka
Jazýčky
Jazýčky
Ječná kaše s luštěninami, základní recept
Ječná kaše s luštěninami, základní…
Ječné oplatky, základní recept
Ječné oplatky, základní recept
Jedlé kaštany - pečené, vařené
Jedlé kaštany - pečené, vařené
  • Recepty.cz
  • Jazyk naší Zdeny
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact