• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády
  • Recepty.cz
  • Jazyk naší Zdeny
Napište svůj komentář k receptu

Jazyk naší Zdeny

autor: Di
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 7
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jazyk naší Zdeny
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      ks vepřový jazyk
    • 1
      ks cibule Větší
    • 5
      stroužek česnek
    • 5
      lžíce sojová omáčka
    • 1
      dl víno Jakékoliv barvy
    • 0,50
      lžička zázvor
    • 0,50
      lžička paprika (Lze i pálivé)
    • 2
      dl voda 1,5-2
    • 1
      lžička solamyl (bramborový škrob)

Postup přípravy receptu

1
Vše s výjimkou solamylu uvaříme do měkka nejlépe v tlakovém hrnci. Jazyky vyndáme, zchladíme studenou vodou, oloupeme a nakrájíme na porce. Zbylou šťávu rozmixujeme a zahustíme máčeným solamylem. krátce povaříme a vložíme maso.
2
Rychlé, chutné a jednoduché. Podáváme s rýží a zeleninovou oblohou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zapečené špagety podle Zdeny

Zapečené špagety podle Zdeny

Vepřový jazyk na česneku

Vepřový jazyk na česneku

Vařený jazyk

Vařený jazyk

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Hana Slováková | 25. 4. 2015 13:39

    Moc dobré, jednoduché, přidala jsem čerstvý zázvor a trochu více sojovky a mňam, mlask :-D 8-)

  • Hana Slováková | 25. 4. 2015 13:34

    Jednoduché, celkem rychlé ( je to jazyk ) , velmi chutné,přidávám více zázvoru - čerstvý a sojovky. Moc dobrý nápad - mňam. :-D

  • Ja :D | 23. 11. 2014 13:08

    No je to něco jiného než známe ale dobré :-P ale trochu jsme vylepšily a nemuseli jsme tím pádem zahuštovat solamilem (přidali jsme cca půl papriky červené).. No mnam doporučuji...

  • ČernáLuna
    ČernáLuna | 24. 5. 2014 14:50

    Vyzkoušeli jsme, asi jsme v tomto tradiční a víc nám chutná klasická křenová omáčka, ale byla to příjemná změna.

  • Anna Doležalová | 9. 4. 2008 13:49

    Ano Di, Zdena i když ne vaše má mlsný jazýček. I já jsem odzkoušela a velmi nám chutnal. Zařazuji do naší kuchyně.

  • Věra z Dc | 3. 4. 2008 09:55

    Tak milá Di, mohu opět potvrdit, je to vlastně recept bez práce a bez nádobí. Naskládám vše do papiňáku dle receptu zavřu a nechám tak 3/4 hod. mírně vařit. Mezitím shlédnu seriál nebo si něco přečtu. Ostatní je otázka ani ne 10 minut. Je to skvělá bašta. Neměla jsem víno, tak jsem použila balsamikový ocet a mohu jen doporučit těm kdo nezkoušeli.

  • Di | 2. 4. 2008 16:43

    Vidím, že se u Vás recept ujal. Ostatně je to docela jednoduché vaření z nepříliš drahých surovin. A výsledek docela originální. Nechte si chutnat!

  • Věra z Dc | 2. 4. 2008 14:57

    Di, tak mám zase v tašce 2 jazyky a už se na ně těším...... :-)))) super recept !!!!!!!!!!!!!!

  • Věra | 12. 9. 2006 12:56

    Milá D,i každý se ptá jak že se to jmenuje...??? žádnou Zdenu v rodině nemáme :-))) ale všem chutná. Moc dík jazyky zařazuji do svých nej nej receptů. (když jsem začala vařit, byla jsem ráda že nikdo není poblíž, kdyby náhodou recept byl nepoživatelný, ale z hrnce se linula tak nádherná vůně a hned jsem byla nejpyšnější kuchařka, protože jak něco takto voní musí být super)

  • Di | 12. 9. 2006 09:53

    To jsem ráda Věro, že jsme Vás ani paní Zdena, ani já nezklamaly. Nedávno jsem si vzpomněla na tento recept, uvařila a napsala.

  • Věra | 12. 9. 2006 08:07

    vyzkoušela jsem a jsem nadšena. Držela jsem se přesně dle receptu a nemá to chybu. Doporučuji všem tento jednoduchý a rychlý recept. Dávám 1

  • Věra | 4. 9. 2006 14:17

    Tak já letím pro jazyky Vaší Zdeny co není Vaše ale naše zkusím ten Váš recept...vypadá báječně doufám, že nebude vyprodáno :-))

  • Di | 4. 9. 2006 13:58

    Abych se přiznala, není to "moje" Zdena, takhle se ten recept jmenoval původně. V každém případě budiž této Zdeně chvála!

  • Věra | 4. 9. 2006 12:15

    Milá Di Jazyk "Vaší Zdeny" se mi taky moc líbí. Už jsem nekupovala zazyky ani nepamatuju, ale tento recept mě donutí. Tak hurá pro jazyky :-))

  • Di | 4. 9. 2006 11:16

    Tak jen do toho! Je to recept pro ty, kteří mají rádi i jiné vnitřnosti než jen jatýrka!

  • Alena Tarabová | 4. 9. 2006 11:03

    Di, tento recept se mi moc líbí!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Paprika Sojová omáčka Solamyl (bramborový škrob) Vepřový jazyk Víno Voda Zázvor
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Květáková polévka s mrkví

Květáková polévka s mrkví

Avokádová pasta

Avokádová pasta

Pařížský dort

Pařížský dort

Masové závitky

Masové závitky

Bleskový fazolový salát

Bleskový fazolový salát

Maminčina drožďová pomazánka

Maminčina drožďová pomazánka

Pudinkovo-jablečné řezy

Pudinkovo-jablečné řezy

Bramborovo-hrášková kaše

Bramborovo-hrášková kaše

Přírodní plátek s fazolkami

Přírodní plátek s fazolkami

Doporučujeme

40 minut
Risotto se špenátem a bylinkami

Risotto se špenátem a bylinkami

45 minut
Meruňkový kompot

Meruňkový kompot

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

60 minut
Rybízová bábovka

Rybízová bábovka

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

992
Čočkové placičky ala bramboráčky
Čočkové placičky ala…
172
Kachna s fíkovým zelím
Kachna s fíkovým zelím
85
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…
39
Knedlíky s borůvkovým žahourem
Knedlíky s borůvkovým…
39
Žloutkové řezy jako vánek
Žloutkové řezy jako vánek

Zajímavé články

Letní grilování ve znamení burgerů: Co všechno ovlivní výsledek?
Letní grilování ve znamení burgerů: Co všechno…
Nepotřebujeme ji, ale chceme! Růžová kabelka na bagety baví Instagram
Nepotřebujeme ji, ale chceme! Růžová kabelka na…
Nakládané okurky podle hvězd: Zkuste recept Evy Pilarové nebo Jiřiny Šejbalové
Nakládané okurky podle hvězd: Zkuste recept Evy…
9 superpotravin pro ženy 50+: Jezte je pravidelně a vaše tělo vám poděkuje
9 superpotravin pro ženy 50+: Jezte je pravidelně…
Vařte jako babička! 10 nejlepších letních jídel, která vám připomenou prázdniny na venkově
Vařte jako babička! 10 nejlepších letních jídel,…
AHA.cz Nemluvná Bydžovská se odvázala: Otevřeně o chlastu a sexu

Nemluvná Bydžovská se odvázala: Otevřeně o chlastu a sexu

Mimibazar Řecko okouzlí každého cestovatele. Nabídne odpočinek, poznání i skvělou kuchyni

Řecko okouzlí každého cestovatele. Nabídne odpočinek, poznání i skvělou kuchyni

Dáma.cz Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Blesk pro ženy Nejstylovější denní looky z kolonády: Excelovala Pořízková, Peštová i Pauhofová

Nejstylovější denní looky z kolonády: Excelovala Pořízková, Peštová i Pauhofová

Ženy.cz Večerní sklenka vína: Pohoda, nebo cesta k závislosti?

Večerní sklenka vína: Pohoda, nebo cesta k závislosti?

Blesk.cz Sandeva po návratu z Varů: Nahradila ji hvězda Zlaté labutě! Co za tím vězí?

Sandeva po návratu z Varů: Nahradila ji hvězda Zlaté labutě! Co za tím vězí?

SportRevue.cz FOTO: Silikonová prsa, plavky a vyrýsované svaly – to je Bikini Olympia

FOTO: Silikonová prsa, plavky a vyrýsované svaly – to je Bikini Olympia

Maminka.cz Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Blesk Horoskopy Vědma Helen Stanku: Opustit manželku kvůli milence? Nejčastější dotaz k výkladu karet

Vědma Helen Stanku: Opustit manželku kvůli milence? Nejčastější dotaz k výkladu karet

Další doporučené recepty:

Játrové špízy (kořeněná játra) - smažená nebo na gril
Játrové špízy (kořeněná játra) -…
Játrovková pomazánka
Játrovková pomazánka
Jazýčky
Jazýčky
Ječná kaše s luštěninami, základní recept
Ječná kaše s luštěninami, základní…
Ječné oplatky, základní recept
Ječné oplatky, základní recept
Jedlé kaštany - pečené, vařené
Jedlé kaštany - pečené, vařené
  • Recepty.cz
  • Jazyk naší Zdeny
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact