• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Jazýčky
Napište svůj komentář k receptu

Jazýčky

autor: J.Tereza
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jazýčky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 3
      ks bílek
    • 100
      g moučkový cukr
    • 100
      g mleté ořechy
    • 1
      lžíce instantní káva
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • rybízový džem
    • čokoláda

Postup přípravy receptu

1
Bílky vyšleháme do tuhého sněhu, postupně do něj zašleháme cukr. Přidáme ořechy, kávu a vanilkový cukr a jemně promícháme. Sáčkem na zdobení nastříkáme na vymazaný plech jazýčky asi 5 cm dlouhé a sušíme je v troubě s pootevřenými dvířky při teplotě 50 °C. Necháme vychladnout. Potom dva a dva jazýčky spojíme džemem a potíráme čokoládou jen z jedné strany.
2
Poznámka: pokud nemáme mřížku, potíráme čokoládou jen z jedné strany a až po zaschnutí z druhé strany. Po přilepení k podložce se totiž z pečiva může odlepovat.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kulatý perník pro mlsné jazýčky

Kulatý perník pro mlsné jazýčky

Kuře pro mlsné jazýčky

Kuře pro mlsné jazýčky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Delarue
    Delarue | 16. 11. 2012 16:16

    mě osobně teda moc chutnaly, akorát já neměla jazýčky, ale teda pořádný jazyky příště je musím udělat menší

  • J.Tereza | 8. 12. 2011 20:11

    Len tak, netreba nad parou.

  • MJG | 8. 12. 2011 11:45

    Mam ten snih z bilku uslehat nad parou nebo jen tak?

  • anonym | 5. 12. 2010 15:38

    zkousela a jako nic moc. po chuti to slo ale jinak ;-) :-D asi snih sem udelala spatne nevim.

  • Daniela | 5. 12. 2010 09:15

    Jak dlouho se tu susi v troube?

  • hana Valentová | 19. 12. 2009 19:15

    tak já jdu na to :-)

  • Tereza J. | 6. 12. 2009 08:00

    Nerozleje :))) Vidíte na obrázku, že nie :)))

  • hana Valentová | 4. 12. 2009 15:55

    Nerozjede se to na plechu?

  • Tereza J. | 21. 12. 2008 16:51

    Dobrý nápad :)))

  • venyss venyss | 21. 12. 2008 14:05

    Aby se nelepila čokoláda k podložce,tak jsem letos pokládala "počokoládověné" kousky na potravinovou folii,kterou jsem měla rozloženou na lince. Je to super vychytávka. Nikde čurbes a hlavně to jde samo bez nože od podložky.

  • Tereza J. | 20. 12. 2008 20:00

    Myslí sa uvarená. Rozmiešam lyžičku kávy v trošičke vody, len aby to bola tá lyžica.

  • Jana Ešnerová | 20. 12. 2008 15:19

    mám dotaz... ta lžíce instantní kávy se rozumí prášková nebo uvařená? díky janna

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
Moučníky Cukroví Prosinec Pečení Šlehání Vánoce Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Čokoláda Instantní káva Mleté ořechy Moučkový cukr Rybízový džem Vanilkový cukr
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Polévka ze zeleného hrášku

Polévka ze zeleného hrášku

Smažený králík

Smažený králík

Grilovaná křidélka v jogurtu

Grilovaná křidélka v jogurtu

Placičky z hlávkového zelí s česnekovým dipem

Placičky z hlávkového zelí s…

Fazolový guláš pro vegany

Fazolový guláš pro vegany

Buřtguláš trochu jinak

Buřtguláš trochu jinak

Domácí bylinková lučina

Domácí bylinková lučina

Masová minutka s hráškem

Masová minutka s hráškem

Těstovinový salát s tuňákem a fazolkami

Těstovinový salát s tuňákem a…

Doporučujeme

20 minut
Čočkový dhál

Čočkový dhál

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Kulajda

Kulajda

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

46
Masové špízy s bramborami
Masové špízy s bramborami
45
Kynutý knedlík z mikrovlnky
Kynutý knedlík z…
30
Zelný salát se zeleninou
Zelný salát se zeleninou
29
Knedlíkové nebo toustové kapsy
Knedlíkové nebo toustové…
21
Ovesný pudink, základní recept
Ovesný pudink, základní…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: 5 rychlých a originálních večeří z brambor
Od pondělí do pátku: 5 rychlých a originálních…
7 českých podzimních superpotravin: Jsou levné, pochutnáte si na nich a někdy dokáží i zázraky
7 českých podzimních superpotravin: Jsou levné,…
Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti, které potěší nejen vášnivé houbaře
Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti,…
Šípky jsou skvělé na imunitu i v kuchyni: 4 recepty, jak je chutně využít
Šípky jsou skvělé na imunitu i v kuchyni: 4…
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin: Krása a kreativita v jednom
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin:…
AHA.cz Bohdalová ve společnosti: Tajemný doprovod vzbudil otázky

Bohdalová ve společnosti: Tajemný doprovod vzbudil otázky

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz 10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

Blesk pro ženy Ofiny jsou zpět! Jaký typ bude hitem tohoto podzimu?

Ofiny jsou zpět! Jaký typ bude hitem tohoto podzimu?

Ženy.cz Lidi, vzpamatujte se! Proč už nikdo nemá normální vztah k jídlu?

Lidi, vzpamatujte se! Proč už nikdo nemá normální vztah k jídlu?

Blesk.cz Monica Bellucciová: Rozchod s režisérem Timem Burtonem

Monica Bellucciová: Rozchod s režisérem Timem Burtonem

SportRevue.cz Smolaři. 5 legend českého hokeje, které přišly o zlatý turnaj v Naganu

Smolaři. 5 legend českého hokeje, které přišly o zlatý turnaj v Naganu

Maminka.cz První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

Blesk Horoskopy Ezoterické rituály na podzimní rovnodennost: Jak přilákat lásku a hojnost?

Ezoterické rituály na podzimní rovnodennost: Jak přilákat lásku a hojnost?

Další doporučené recepty:

Játrové špízy
Játrové špízy
Játrové špízy (kořeněná játra) - smažená nebo na gril
Játrové špízy (kořeněná játra) -…
Játrovková pomazánka
Játrovková pomazánka
Jazyk naší Zdeny
Jazyk naší Zdeny
Ječná kaše s luštěninami, základní recept
Ječná kaše s luštěninami, základní…
Ječné oplatky, základní recept
Ječné oplatky, základní recept
  • Recepty.cz
  • Jazýčky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact