• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Jazýčky
Napište svůj komentář k receptu

Jazýčky

autor: J.Tereza
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jazýčky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 3
      ks bílek
    • 100
      g moučkový cukr
    • 100
      g mleté ořechy
    • 1
      lžíce instantní káva
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • rybízový džem
    • čokoláda

Postup přípravy receptu

1
Bílky vyšleháme do tuhého sněhu, postupně do něj zašleháme cukr. Přidáme ořechy, kávu a vanilkový cukr a jemně promícháme. Sáčkem na zdobení nastříkáme na vymazaný plech jazýčky asi 5 cm dlouhé a sušíme je v troubě s pootevřenými dvířky při teplotě 50 °C. Necháme vychladnout. Potom dva a dva jazýčky spojíme džemem a potíráme čokoládou jen z jedné strany.
2
Poznámka: pokud nemáme mřížku, potíráme čokoládou jen z jedné strany a až po zaschnutí z druhé strany. Po přilepení k podložce se totiž z pečiva může odlepovat.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kulatý perník pro mlsné jazýčky

Kulatý perník pro mlsné jazýčky

Kuře pro mlsné jazýčky

Kuře pro mlsné jazýčky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Delarue
    Delarue | 16. 11. 2012 16:16

    mě osobně teda moc chutnaly, akorát já neměla jazýčky, ale teda pořádný jazyky příště je musím udělat menší

  • J.Tereza | 8. 12. 2011 20:11

    Len tak, netreba nad parou.

  • MJG | 8. 12. 2011 11:45

    Mam ten snih z bilku uslehat nad parou nebo jen tak?

  • anonym | 5. 12. 2010 15:38

    zkousela a jako nic moc. po chuti to slo ale jinak ;-) :-D asi snih sem udelala spatne nevim.

  • Daniela | 5. 12. 2010 09:15

    Jak dlouho se tu susi v troube?

  • hana Valentová | 19. 12. 2009 19:15

    tak já jdu na to :-)

  • Tereza J. | 6. 12. 2009 08:00

    Nerozleje :))) Vidíte na obrázku, že nie :)))

  • hana Valentová | 4. 12. 2009 15:55

    Nerozjede se to na plechu?

  • Tereza J. | 21. 12. 2008 16:51

    Dobrý nápad :)))

  • venyss venyss | 21. 12. 2008 14:05

    Aby se nelepila čokoláda k podložce,tak jsem letos pokládala "počokoládověné" kousky na potravinovou folii,kterou jsem měla rozloženou na lince. Je to super vychytávka. Nikde čurbes a hlavně to jde samo bez nože od podložky.

  • Tereza J. | 20. 12. 2008 20:00

    Myslí sa uvarená. Rozmiešam lyžičku kávy v trošičke vody, len aby to bola tá lyžica.

  • Jana Ešnerová | 20. 12. 2008 15:19

    mám dotaz... ta lžíce instantní kávy se rozumí prášková nebo uvařená? díky janna

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
Moučníky Cukroví Prosinec Pečení Šlehání Vánoce Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Čokoláda Instantní káva Mleté ořechy Moučkový cukr Rybízový džem Vanilkový cukr
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Buchty trochu jinak

Buchty trochu jinak

Gnocchi s kuřecím masem a boloňskou omáčkou

Gnocchi s kuřecím masem a boloňskou…

Špenátový závin se špenátem, slaninou a sýrem

Špenátový závin se špenátem, slaninou…

Oříškovo-nugátová roláda

Oříškovo-nugátová roláda

Hruškový koláč s jogurtem a žmolenkou

Hruškový koláč s jogurtem a žmolenkou

Staročeské zelí s kroupami a uzeným

Staročeské zelí s kroupami a uzeným

Plněné brambory s rajčaty a mozzarellou

Plněné brambory s rajčaty a…

Čokoládová bábovka ze zakysanky

Čokoládová bábovka ze zakysanky

Sladko-kyselé vepřové po thajsku

Sladko-kyselé vepřové po thajsku

Doporučujeme

55 minut
Smažené nudle s krůtím masem

Smažené nudle s krůtím masem

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

63
Makovec se švestkami
Makovec se švestkami
24
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
23
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
20
Meruňkové knedlíky s marcipánem
Meruňkové knedlíky s…
17
Philadelphsko-kyjevský řízek
Philadelphsko-kyjevský…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Podzimní recepty, které připravíte za půl hodiny
Od pondělí do pátku: Podzimní recepty, které…
Pěkně vypečené brambory: Vyzkoušejte 20 nejlepších receptů z trouby pro celou rodinu
Pěkně vypečené brambory: Vyzkoušejte 20…
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá cukrárny po celém světě
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá…
Dýňový kompot: Vyrobte si retro specialitu našich babiček v moderní podobě
Dýňový kompot: Vyrobte si retro specialitu našich…
Pečené kuře: Jak na to, aby bylo šťavnaté s křupavou kůží
Pečené kuře: Jak na to, aby bylo šťavnaté s…
AHA.cz Totální vyčerpání Kubelkové: Sáhla jsem si na dno!

Totální vyčerpání Kubelkové: Sáhla jsem si na dno!

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Blesk pro ženy Eva Pavlová bodovala šaty, které sluší všem! Na co si ale podle stylistky dát pozor?

Eva Pavlová bodovala šaty, které sluší všem! Na co si ale podle stylistky dát pozor?

Ženy.cz Stereotypy škodí nejen ženám. 6 věcí, v kterých to mají těžké muži

Stereotypy škodí nejen ženám. 6 věcí, v kterých to mají těžké muži

Blesk.cz Bezohlednost Meghan v Paříži pobouřila svět: Rázná reakce Harryho!

Bezohlednost Meghan v Paříži pobouřila svět: Rázná reakce Harryho!

SportRevue.cz 16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

Maminka.cz Bolestné přiznání mámy, jejíž dceři byl na oslavě odepřen dort: Vůči tříletému dítěti to bylo zbytečně kruté, postěžovala si

Bolestné přiznání mámy, jejíž dceři byl na oslavě odepřen dort: Vůči tříletému dítěti to bylo zbytečně kruté, postěžovala si

Blesk Horoskopy Magické amulety proti ztrátě energie: Jaký je ten váš?

Magické amulety proti ztrátě energie: Jaký je ten váš?

Další doporučené recepty:

Játrové špízy
Játrové špízy
Játrové špízy (kořeněná játra) - smažená nebo na gril
Játrové špízy (kořeněná játra) -…
Játrovková pomazánka
Játrovková pomazánka
Jazyk naší Zdeny
Jazyk naší Zdeny
Ječná kaše s luštěninami, základní recept
Ječná kaše s luštěninami, základní…
Ječné oplatky, základní recept
Ječné oplatky, základní recept
  • Recepty.cz
  • Jazýčky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact