• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Jazýčky
Napište svůj komentář k receptu

Jazýčky

autor: J.Tereza
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jazýčky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 3
      ks bílek
    • 100
      g moučkový cukr
    • 100
      g mleté ořechy
    • 1
      lžíce instantní káva
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • rybízový džem
    • čokoláda

Postup přípravy receptu

1
Bílky vyšleháme do tuhého sněhu, postupně do něj zašleháme cukr. Přidáme ořechy, kávu a vanilkový cukr a jemně promícháme. Sáčkem na zdobení nastříkáme na vymazaný plech jazýčky asi 5 cm dlouhé a sušíme je v troubě s pootevřenými dvířky při teplotě 50 °C. Necháme vychladnout. Potom dva a dva jazýčky spojíme džemem a potíráme čokoládou jen z jedné strany.
2
Poznámka: pokud nemáme mřížku, potíráme čokoládou jen z jedné strany a až po zaschnutí z druhé strany. Po přilepení k podložce se totiž z pečiva může odlepovat.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kulatý perník pro mlsné jazýčky

Kulatý perník pro mlsné jazýčky

Kuře pro mlsné jazýčky

Kuře pro mlsné jazýčky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Delarue
    Delarue | 16. 11. 2012 16:16

    mě osobně teda moc chutnaly, akorát já neměla jazýčky, ale teda pořádný jazyky příště je musím udělat menší

  • J.Tereza | 8. 12. 2011 20:11

    Len tak, netreba nad parou.

  • MJG | 8. 12. 2011 11:45

    Mam ten snih z bilku uslehat nad parou nebo jen tak?

  • anonym | 5. 12. 2010 15:38

    zkousela a jako nic moc. po chuti to slo ale jinak ;-) :-D asi snih sem udelala spatne nevim.

  • Daniela | 5. 12. 2010 09:15

    Jak dlouho se tu susi v troube?

  • hana Valentová | 19. 12. 2009 19:15

    tak já jdu na to :-)

  • Tereza J. | 6. 12. 2009 08:00

    Nerozleje :))) Vidíte na obrázku, že nie :)))

  • hana Valentová | 4. 12. 2009 15:55

    Nerozjede se to na plechu?

  • Tereza J. | 21. 12. 2008 16:51

    Dobrý nápad :)))

  • venyss venyss | 21. 12. 2008 14:05

    Aby se nelepila čokoláda k podložce,tak jsem letos pokládala "počokoládověné" kousky na potravinovou folii,kterou jsem měla rozloženou na lince. Je to super vychytávka. Nikde čurbes a hlavně to jde samo bez nože od podložky.

  • Tereza J. | 20. 12. 2008 20:00

    Myslí sa uvarená. Rozmiešam lyžičku kávy v trošičke vody, len aby to bola tá lyžica.

  • Jana Ešnerová | 20. 12. 2008 15:19

    mám dotaz... ta lžíce instantní kávy se rozumí prášková nebo uvařená? díky janna

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
Moučníky Cukroví Prosinec Pečení Šlehání Vánoce Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Čokoláda Instantní káva Mleté ořechy Moučkový cukr Rybízový džem Vanilkový cukr
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Staročeské zelníky s bramborami

Staročeské zelníky s bramborami

Nakládaná červená řepa

Nakládaná červená řepa

Švestkový koláč nohama nahoru

Švestkový koláč nohama nahoru

Prezidentský guláš II.

Prezidentský guláš II.

Kuskus se zeleninou a červenou čočkou

Kuskus se zeleninou a červenou čočkou

pomazánka - z krůtího masa

pomazánka - z krůtího masa

Česnečka pro labužníky

Česnečka pro labužníky

Nepečené kokosové kostky

Nepečené kokosové kostky

Bábovkový dort

Bábovkový dort

Doporučujeme

50 minut
Čočka na kyselo

Čočka na kyselo

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Kulajda

Kulajda

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

223
Jahodová ovesná kaše
Jahodová ovesná kaše
187
Králičí hřbet v hořčičné omáčce
Králičí hřbet v hořčičné…
178
"Kočičí tanec" - kroupy s čočkou
"Kočičí tanec" - kroupy…
114
Guláš s hráškem
Guláš s hráškem
99
Vanilkové rohličky XI.
Vanilkové rohličky XI.

Zajímavé články

Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na bouchačky od Jamieho Olivera
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na…
Jablečný koláč 4x jinak: Upečte si sypaný, z křehkého těsta, s mandlemi nebo pudinkem
Jablečný koláč 4x jinak: Upečte si sypaný, z…
Dýňové latte lepší než z kavárny. Naučte se, jak ho připravit doma
Dýňové latte lepší než z kavárny. Naučte se, jak…
Recepty z mletého masa: 6 bezkonkurenčně nejlepších obědů
Recepty z mletého masa: 6 bezkonkurenčně…
Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan, francouzský fougasse nebo italskou focacciu
Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan,…
AHA.cz Z Mareše je troska: Rozvod s Monikou, nebo vážná nemoc?

Z Mareše je troska: Rozvod s Monikou, nebo vážná nemoc?

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz 5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

Blesk pro ženy Jaké boty se nosily v roce, kdy jste se narodila?

Jaké boty se nosily v roce, kdy jste se narodila?

Ženy.cz Chlapi, takhle ne! 10 věcí, které zaručeně odradí každou ženu

Chlapi, takhle ne! 10 věcí, které zaručeně odradí každou ženu

Blesk.cz Obnovená premiéra Plesu upírů: Zamilovaná Žilková a vysmátý Artur

Obnovená premiéra Plesu upírů: Zamilovaná Žilková a vysmátý Artur

SportRevue.cz FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

Maminka.cz Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Blesk Horoskopy Jaké jste znamení podle indického horoskopu? Najděte si to své!

Jaké jste znamení podle indického horoskopu? Najděte si to své!

Další doporučené recepty:

Játrové špízy
Játrové špízy
Játrové špízy (kořeněná játra) - smažená nebo na gril
Játrové špízy (kořeněná játra) -…
Játrovková pomazánka
Játrovková pomazánka
Jazyk naší Zdeny
Jazyk naší Zdeny
Ječná kaše s luštěninami, základní recept
Ječná kaše s luštěninami, základní…
Ječné oplatky, základní recept
Ječné oplatky, základní recept
  • Recepty.cz
  • Jazýčky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact