• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Jatýrka se zelím v bramboráku
Napište svůj komentář k receptu

Jatýrka se zelím v bramboráku

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jatýrka se zelím v bramboráku
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g kuřecí játra
    • 1
      sklenice sterilované zelí
    • cibule
    • kmín
    • sůl
    • pepř mletý
    • zakysaná smetana

Postup přípravy receptu

1
Na oleji orestovat cibuli na jemno, přidat nakrájená játra ochucená dle chuti a podusit. Přidat zelí a ještě 10 min. dusíme. Mezitím připravíme těsto na klasické bramboráky, které si usmažíme a do hotových dáme porci jater se zelím, přeložíme a nahoru rozetřeme zakysanou smetanu. Můžeme posypat strouhaným sýrem nebo čerstvou kapií nakrájenou na kostičky.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kuřecí jatýrka v košilce

Kuřecí jatýrka v košilce

Karbanátky v bramboráku

Karbanátky v bramboráku

Kotleta ve falešném bramboráku

Kotleta ve falešném bramboráku

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jitka Bublová | 27. 9. 2007 11:53

    Guláš s bramboráčky jsme kdysi ochutnali v jedné restauraci v Roudnici n. Labem, říkali tomu Podřipský guláš a bylo to božské, tak jsme to okamžitě zařadili do rodinné kuchařky. Guláš je klasický, trochu ostřejší, v originále v něm byla i játra, někdy přidávám trochu kečupu. Bramboráčky se dělají z 1/3 z vařených a 2/3 syrových brambor, místo hladké mouky hrubá, jinak klasika, usmaží se malé asi jako dlaň (na porci tak 4 ks). Na talíř se vyskládají bramboráčky, na každý kolečko vařeného vejce a kousek něčeho barevného (petrželka, červená paprika), nalije se omáčka s masem, která se po celém okraji talíře (kromě místa s bramboráčky) obloží salátem ze strouhaného taveného sýra (musí se objevit nějaký tvrdší), na jemné nudličky pokrájené šunky a nastrouhané kyselé okurky. Vypadá to úžasně a ještě úžasněji to chutná.

  • Radka K. | 27. 9. 2007 10:24

    Taky dělám bramborák s gulášem jako Marsí, a je to opravdu vynikající. K tomu salát z kysaného zelí nebo zelí naložené s červenou řepou.

  • Marsí | 27. 9. 2007 10:02

    Daniellu také zdravím....dá se takhle využít spoustu "zbytků"..obrazně řečeno....-)))dokonce tak někdy dělám i čínu...chlapi mají rýži, já to mám v bramboráku..holt jsem holka lidová..:-)))

  • Marsí | 27. 9. 2007 10:00

    Zdravím Janičku...:-))) ale vůbec néé dámy..:-)) tohle je spíš náš domácí kompromis..já miluju bramboráky, chlapi zase maso..takže když uvařím guláš nebo jakoukoli masovou směsku nebo zbyde něco málo od oběda nechce se mi nic dál vymýšlet, tak upeču klasické bramboráky, pro každého jeden přes celou pánev, přendám na talíř, bramborák trochu posunu na talíři, aby přečuhoval, pak na polovinu naleju ten guláš nebo směs, překryju druhou půlkou bramboráku a je hotovo. Pomažu tatarkou a je to bašta. Jako když složíte papír na půl...:-)))

  • Jana Kutačová | 26. 9. 2007 21:08

    Zdravím Marsí..o)) Taky by mě zajímal ten gulášek s bramborákem..Jak to provádíte?To se dá uvnitř zapéct jako např.tvarůžky , hermelín nebo maso do bramboráku nebo se to jen přidá k hotovému placku?.o)

  • Daniella O. | 26. 9. 2007 20:39

    Marsi, prosim, jal to delate s tim gulasem? Vmichate do testa nabo jenom prelijete hotovy bramborak? Prave mam zbytek v lednicce a tohle zni opravdu zajimave. Predem dekuji za odpoved.

  • Marsí | 26. 9. 2007 13:20

    Heli..jdu na to..jdu to vyhledat a zkusím..:-)) díky za tip

  • Hela - | 26. 9. 2007 11:03

    Tak Marsí, nedávno jsem sem dávala Kuřecí směs s bramboráčky - to bude asi vaše gusto, můžete vyzkoušet.

  • Marsí | 26. 9. 2007 09:29

    Jídla v bramboráku milujeme...-)) dávám do bramboráku i gulášek, jakýkoli-hovězí,vepřový nebo kuřecí maso, vrch potřít tatarkou a pak jen funíte..:-)) s tím zelím je to také skvělé, s játry a se zelím jsem ještě nezkoušela, takže mám inspiraci.Zkuste zelí s uzeným na kostičky a šup s tím do bramboráku..lahůdka...-)

  • Tereza J. | 24. 9. 2007 19:57

    Na nemätúce komentáre ste tu Katka vy :))) Ostatní pridávajú svoj názor a skúsenosti. Možno horké pečienky sú chutnejšie ako tvrdé, ktovie :)))

  • Tereza J. | 24. 9. 2007 19:54

    Môžem potvrdiť slová Di, jedla som pečienky u pani Airan a sú skutočne bezkonkurenčné. Vyskúšajte.

  • Di | 24. 9. 2007 18:14

    Zkuste si připravit Kuřecí játra ber nebo bež podle Airan Novákové. Solí se před pečením a jsou vynikající, ani hořká ani tvrdá.

  • katka | 24. 9. 2007 16:16

    Kuř. játra neztvrdnou, máte pravdu Ondro že zhořknou,jen vepřová ztvrdnou,Prosím, nematoucí komentáře.

  • Tereza J. | 24. 9. 2007 13:21

    Pečeň stvrdne, nie zhorkne :)))

  • Ondro | 24. 9. 2007 11:27

    Pozor ! Pecen (jatra) solit a korenit az po odstaveni od sporaka, inak zhorknu !

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vnitřnosti
Maso Vnitřnosti Oběd Smažení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Kmín Kuřecí játra Pepř mletý Sterilované zelí Sůl Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Králík jako od babičky

Králík jako od babičky

Jarní pomazánka

Jarní pomazánka

Káva Tiramisu

Káva Tiramisu

Květákový nákyp jako příloha

Květákový nákyp jako příloha

Kuřecí směs s cuketou

Kuřecí směs s cuketou

Buchta z meruněk

Buchta z meruněk

Cuketová žemlovka (nádivka)

Cuketová žemlovka (nádivka)

(nejen) Vepřová uzenářská pečeně

(nejen) Vepřová uzenářská pečeně

Jednoduchá špenátová polévka se sýrem

Jednoduchá špenátová polévka se sýrem

Doporučujeme

20 minut
Letní těstoviny

Letní těstoviny

30 minut
Báječná cuketová polévka

Báječná cuketová polévka

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

100 minut
Kynuté borůvkové knedlíky

Kynuté borůvkové knedlíky

40 minut
Cuketové hranolky

Cuketové hranolky

45 minut
Hrnkový cuketový perník

Hrnkový cuketový perník

40 minut
Pečený květák s uzenou paprikou

Pečený květák s uzenou paprikou

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

Poslední sledované recepty

49
Báječná cuketová polévka
Báječná cuketová polévka
41
Pečený květák s uzenou paprikou
Pečený květák s uzenou…
38
Hrnkový cuketový perník
Hrnkový cuketový perník
38
Letní těstoviny
Letní těstoviny
36
Kynuté borůvkové knedlíky
Kynuté borůvkové knedlíky

Zajímavé články

Znáte šakšuku? Tuhle levnou dobrotu podobnou leču si zamilujete!
Znáte šakšuku? Tuhle levnou dobrotu podobnou leču…
Mozzarella a mascarpone: Skvělé italské sýry, které jsou ideální na teplé letní dny
Mozzarella a mascarpone: Skvělé italské sýry,…
Sladké buchty z cukety: Upečte z ní bábovku, perník, brownies nebo muffiny
Sladké buchty z cukety: Upečte z ní bábovku,…
Kytičky vs. zvířátka: Dělená strava slibuje snadné hubnutí i lepší trávení. Může to fungovat?
Kytičky vs. zvířátka: Dělená strava slibuje…
Zavařování okurek v myčce na nádobí: Znáte tento snadný trik?
Zavařování okurek v myčce na nádobí: Znáte tento…
AHA.cz Domlácený Slováček skončil v nemocnici! Mrazivý ortel primáře

Domlácený Slováček skončil v nemocnici! Mrazivý ortel primáře

Mimibazar Itálie: Vysněná dovolená pro každého

Itálie: Vysněná dovolená pro každého

Dáma.cz Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Blesk pro ženy Puntíky jsou trendy pro každou ženu: Na co ale dát pozor ve zralém věku?

Puntíky jsou trendy pro každou ženu: Na co ale dát pozor ve zralém věku?

Ženy.cz 6 maličkostí, které vám zlepší paměť i soustředění

6 maličkostí, které vám zlepší paměť i soustředění

Blesk.cz Seriál Vyprávěj po letech: Karel a Eva opět spolu!

Seriál Vyprávěj po letech: Karel a Eva opět spolu!

SportRevue.cz FOTO: Sexy holky se slunečníky. Strážní andělé motocyklových závodníků

FOTO: Sexy holky se slunečníky. Strážní andělé motocyklových závodníků

Maminka.cz Zdravotní sestra adoptovala 14letou maminku i s jejími trojčaty: 'Je to ta nejlepší teenagerská máma!'

Zdravotní sestra adoptovala 14letou maminku i s jejími trojčaty: 'Je to ta nejlepší teenagerská máma!'

Blesk Horoskopy Kočičí horoskop: V jakém znamení je váš čtyřnohý miláček a co to o něm vypovídá?

Kočičí horoskop: V jakém znamení je váš čtyřnohý miláček a co to o něm vypovídá?

  • Recepty.cz
  • Jatýrka se zelím v bramboráku
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact