• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Jatýrka se zelím v bramboráku
Napište svůj komentář k receptu

Jatýrka se zelím v bramboráku

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jatýrka se zelím v bramboráku
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g kuřecí játra
    • 1
      sklenice sterilované zelí
    • cibule
    • kmín
    • sůl
    • pepř mletý
    • zakysaná smetana

Postup přípravy receptu

1
Na oleji orestovat cibuli na jemno, přidat nakrájená játra ochucená dle chuti a podusit. Přidat zelí a ještě 10 min. dusíme. Mezitím připravíme těsto na klasické bramboráky, které si usmažíme a do hotových dáme porci jater se zelím, přeložíme a nahoru rozetřeme zakysanou smetanu. Můžeme posypat strouhaným sýrem nebo čerstvou kapií nakrájenou na kostičky.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kuřecí jatýrka v košilce

Kuřecí jatýrka v košilce

Karbanátky v bramboráku

Karbanátky v bramboráku

Kotleta ve falešném bramboráku

Kotleta ve falešném bramboráku

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jitka Bublová | 27. 9. 2007 11:53

    Guláš s bramboráčky jsme kdysi ochutnali v jedné restauraci v Roudnici n. Labem, říkali tomu Podřipský guláš a bylo to božské, tak jsme to okamžitě zařadili do rodinné kuchařky. Guláš je klasický, trochu ostřejší, v originále v něm byla i játra, někdy přidávám trochu kečupu. Bramboráčky se dělají z 1/3 z vařených a 2/3 syrových brambor, místo hladké mouky hrubá, jinak klasika, usmaží se malé asi jako dlaň (na porci tak 4 ks). Na talíř se vyskládají bramboráčky, na každý kolečko vařeného vejce a kousek něčeho barevného (petrželka, červená paprika), nalije se omáčka s masem, která se po celém okraji talíře (kromě místa s bramboráčky) obloží salátem ze strouhaného taveného sýra (musí se objevit nějaký tvrdší), na jemné nudličky pokrájené šunky a nastrouhané kyselé okurky. Vypadá to úžasně a ještě úžasněji to chutná.

  • Radka K. | 27. 9. 2007 10:24

    Taky dělám bramborák s gulášem jako Marsí, a je to opravdu vynikající. K tomu salát z kysaného zelí nebo zelí naložené s červenou řepou.

  • Marsí | 27. 9. 2007 10:02

    Daniellu také zdravím....dá se takhle využít spoustu "zbytků"..obrazně řečeno....-)))dokonce tak někdy dělám i čínu...chlapi mají rýži, já to mám v bramboráku..holt jsem holka lidová..:-)))

  • Marsí | 27. 9. 2007 10:00

    Zdravím Janičku...:-))) ale vůbec néé dámy..:-)) tohle je spíš náš domácí kompromis..já miluju bramboráky, chlapi zase maso..takže když uvařím guláš nebo jakoukoli masovou směsku nebo zbyde něco málo od oběda nechce se mi nic dál vymýšlet, tak upeču klasické bramboráky, pro každého jeden přes celou pánev, přendám na talíř, bramborák trochu posunu na talíři, aby přečuhoval, pak na polovinu naleju ten guláš nebo směs, překryju druhou půlkou bramboráku a je hotovo. Pomažu tatarkou a je to bašta. Jako když složíte papír na půl...:-)))

  • Jana Kutačová | 26. 9. 2007 21:08

    Zdravím Marsí..o)) Taky by mě zajímal ten gulášek s bramborákem..Jak to provádíte?To se dá uvnitř zapéct jako např.tvarůžky , hermelín nebo maso do bramboráku nebo se to jen přidá k hotovému placku?.o)

  • Daniella O. | 26. 9. 2007 20:39

    Marsi, prosim, jal to delate s tim gulasem? Vmichate do testa nabo jenom prelijete hotovy bramborak? Prave mam zbytek v lednicce a tohle zni opravdu zajimave. Predem dekuji za odpoved.

  • Marsí | 26. 9. 2007 13:20

    Heli..jdu na to..jdu to vyhledat a zkusím..:-)) díky za tip

  • Hela - | 26. 9. 2007 11:03

    Tak Marsí, nedávno jsem sem dávala Kuřecí směs s bramboráčky - to bude asi vaše gusto, můžete vyzkoušet.

  • Marsí | 26. 9. 2007 09:29

    Jídla v bramboráku milujeme...-)) dávám do bramboráku i gulášek, jakýkoli-hovězí,vepřový nebo kuřecí maso, vrch potřít tatarkou a pak jen funíte..:-)) s tím zelím je to také skvělé, s játry a se zelím jsem ještě nezkoušela, takže mám inspiraci.Zkuste zelí s uzeným na kostičky a šup s tím do bramboráku..lahůdka...-)

  • Tereza J. | 24. 9. 2007 19:57

    Na nemätúce komentáre ste tu Katka vy :))) Ostatní pridávajú svoj názor a skúsenosti. Možno horké pečienky sú chutnejšie ako tvrdé, ktovie :)))

  • Tereza J. | 24. 9. 2007 19:54

    Môžem potvrdiť slová Di, jedla som pečienky u pani Airan a sú skutočne bezkonkurenčné. Vyskúšajte.

  • Di | 24. 9. 2007 18:14

    Zkuste si připravit Kuřecí játra ber nebo bež podle Airan Novákové. Solí se před pečením a jsou vynikající, ani hořká ani tvrdá.

  • katka | 24. 9. 2007 16:16

    Kuř. játra neztvrdnou, máte pravdu Ondro že zhořknou,jen vepřová ztvrdnou,Prosím, nematoucí komentáře.

  • Tereza J. | 24. 9. 2007 13:21

    Pečeň stvrdne, nie zhorkne :)))

  • Ondro | 24. 9. 2007 11:27

    Pozor ! Pecen (jatra) solit a korenit az po odstaveni od sporaka, inak zhorknu !

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vnitřnosti
Maso Vnitřnosti Oběd Smažení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Kmín Kuřecí játra Pepř mletý Sterilované zelí Sůl Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Makrely na roštu

Makrely na roštu

Kuřecí kapsa

Kuřecí kapsa

Špekové knedlíky pro silné muže

Špekové knedlíky pro silné muže

Pivní vrabci

Pivní vrabci

Superrychlý gyros

Superrychlý gyros

Patizonová (kedlubnová) minutka

Patizonová (kedlubnová) minutka

Listové šátečky (závin) se špenátem

Listové šátečky (závin) se špenátem

Rizoto s hlívou

Rizoto s hlívou

Kotlety v omáčce s hlívou

Kotlety v omáčce s hlívou

Doporučujeme

20 minut
Kuřecí piccata

Kuřecí piccata

45 minut
Mini pizzy calzone II.

Mini pizzy calzone II.

45 minut
Jahodová bublanina

Jahodová bublanina

20 minut
Bezový sirup za studena

Bezový sirup za studena

30 minut
Restovaná zelenina se sýrem halloumi

Restovaná zelenina se sýrem halloumi

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

50 minut
Pizza s chřestem a parmskou šunkou

Pizza s chřestem a parmskou šunkou

30 minut
Bramborový salát s koprem a slaninou

Bramborový salát s koprem a slaninou

Poslední sledované recepty

124
Losos (nejen) v bylinkách
Losos (nejen) v bylinkách
112
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
74
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
58
Řecký salát s cizrnou
Řecký salát s cizrnou
58
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka

Zajímavé články

Sýr halloumi: Vychutnejte si tuhle famózní pochoutku nejen na grilu
Sýr halloumi: Vychutnejte si tuhle famózní…
Nejlepší domácí trhané maso: Naučte se mistrovské recepty a staňte se hvězdou kuchyně
Nejlepší domácí trhané maso: Naučte se mistrovské…
Jedlé květy povznesou každý pokrm. Nechte se okouzlit naší galerií
Jedlé květy povznesou každý pokrm. Nechte se…
6 druhů ovoce a zeleniny, které byste neměli loupat
6 druhů ovoce a zeleniny, které byste neměli…
16 českých receptů, které by měla umět každá žena, než se vdá
16 českých receptů, které by měla umět každá žena…
AHA.cz Brzo nebudu... Sobota o konci života

Brzo nebudu... Sobota o konci života

Mimibazar Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Dáma.cz Terence Hill: Fešáka s modrýma očima proslavily westerny. Jak vypadá dnes?

Terence Hill: Fešáka s modrýma očima proslavily westerny. Jak vypadá dnes?

Blesk pro ženy Survivor ve stylu: Spicy Pája ovládl hru i finále v Duplexu. Jeho outfit měl skrytý význam! Kdo mu konkuroval?

Survivor ve stylu: Spicy Pája ovládl hru i finále v Duplexu. Jeho outfit měl skrytý význam! Kdo mu konkuroval?

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Dvořák a Návorková se vrací do StarDance: Problémy hned od začátku!

Dvořák a Návorková se vrací do StarDance: Problémy hned od začátku!

SportRevue.cz FOTO: Nejrajcovnější hokejová brankářka světa sekla se sportem. Teď se vystavuje v bikinách na Instagramu

FOTO: Nejrajcovnější hokejová brankářka světa sekla se sportem. Teď se vystavuje v bikinách na Instagramu

Maminka.cz Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Blesk Horoskopy Zdá se vám často o sexu? Víme, co to znamená

Zdá se vám často o sexu? Víme, co to znamená

  • Recepty.cz
  • Jatýrka se zelím v bramboráku
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact