• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Játrové špízy (kořeněná játra) - smažená nebo na gril
Napište svůj komentář k receptu

Játrové špízy (kořeněná játra) - smažená nebo na gril

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.7
hodnotilo: 53
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Játrové špízy (kořeněná játra) - smažená nebo na gril
Játrové špízy (kořeněná játra) - smažená nebo na gril
Játrové špízy (kořeněná játra) - smažená nebo na gril
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Množství dle počtu strávníků :
    • vepřová játra (játra) nebo drůbeží
    • drcený kmín
    • česnek sušený nebo čerstvý
    • pepř mletý
    • nové koření mleté
    • majoránka
    • olej
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Játra očistíme. Vepřová játra pokrájíme na slabé plátky, drůbeží necháme vcelku. Játra posypeme kořením, zakápneme olejem a dáme do misky odležet do chladna přes noc. Kořením nešetříme, jen nového koření dáváme méně. Před tepelnou úpravou lehce osolíme, nemusíme se bát, že nám ztvrdnou.
2
Kořeněná játra můžeme grilovat i smažit na pánvi, napichovat na jehly (špízy, ražniči) v kombinaci se špekem, cibulí, uzeninou...
3
Po osmažení nebo grilování ze všech stran ještě trochu osolíme a podáváme, nejlépe s čerstvým pečivem a sklenicí vychlazeného piva.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Játrové špízy

Játrové špízy

Kořeněná dýně - pečená nebo grilovaná

Kořeněná dýně - pečená nebo grilovaná

Kuřecí špízy na gril

Kuřecí špízy na gril

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Janaso | 5. 9. 2019 23:06

    Játra nepatří k mým oblíbeným, ale v téhle úpravě si na nich i pochutnám!

  • Alex | 9. 4. 2016 14:17

    Vynikajici! Pritelovi jsem je prolozila jeste slaninou :).*"!

  • markéta | 25. 4. 2015 17:56

    dneska první fidlovačka a hned tak suprová, díkec 8-)

  • madlicka | 18. 9. 2014 13:10

    vrele doporucuji, jatra jsou skvela!! teda vlastne byla :-D pritel rikal, ze lepsi nejed

  • Farajovi | 15. 7. 2013 16:25

    Za jedna. Okamžitě snědený :-D .

  • Barča | 16. 2. 2013 19:34

    smažená jsou super :P

  • JK | 28. 8. 2012 18:31

    Mňamka

  • Jiřina Babková | 1. 8. 2012 19:48

    V létě grilujeme nejméně dvakrát do týdne a kořeněná jatýrka byla obvzlášť výborná, jen je doporučuji dělat pomaleji, aby se dobře propekla. Za jedna!

  • Stáňka | 9. 12. 2011 14:57

    :-P parádička :-P

  • Kocourová Šárka | 5. 9. 2011 17:35

    Naložená játra jsem pouze osmažila na pánvi a byla perfektní, příště si dám práci s napichováním a přidám i nějakou tu slaninku. Doporučuji, jsou výborná.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vnitřnosti Grilované vepřové Špízy
Maso Vnitřnosti Oběd Svačina Večeře Smažení Grilování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek sušený Drcený kmín Majoránka Nové koření mleté Olej Pepř mletý Sůl Vepřová játra
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Krakonošovy drny

Krakonošovy drny

Kuře na citronech

Kuře na citronech

Kakaový koláč s tvarohem

Kakaový koláč s tvarohem

Buchty kynuté

Buchty kynuté

Asijská křupavá kachní prsa s lívanci "Mandarin"

Asijská křupavá kachní prsa s lívanci…

Mňam kuskus rychlovka

Mňam kuskus rychlovka

Domácí lučina

Domácí lučina

Hovězí na kari s česnekem

Hovězí na kari s česnekem

Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

Doporučujeme

40 minut
Španělská bramborová polévka

Španělská bramborová polévka

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

30 minut
Bramborový guláš

Bramborový guláš

45 minut
Houbová omáčka krok za krokem

Houbová omáčka krok za krokem

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

1475
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
970
Máslové řízky
Máslové řízky
649
Dýňová tortila
Dýňová tortila
18
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
16
Brokolicová polévka se smetanou
Brokolicová polévka se…

Zajímavé články

Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z Rokycanska mizí z plechu rychlostí blesku
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z…
Volské oko podle Alberta Einsteina: Dával si ho k snídani, ovšem s jednou dost neobvyklou přísadou
Volské oko podle Alberta Einsteina: Dával si ho k…
Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si sejkory, vošouchy nebo klouzáky
Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si…
Česká superpotravina kysané zelí: Proč jíst denně alespoň lžíci a jak si ho udělat chutnější?
Česká superpotravina kysané zelí: Proč jíst denně…
Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x jinak
Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x…
AHA.cz Těžké chvíle Miroslava Etzlera: Děkujeme za všechnu lásku, loučí se

Těžké chvíle Miroslava Etzlera: Děkujeme za všechnu lásku, loučí se

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Úpletové šaty: Takhle budou slušet boubelkám i zralým ženám!

Úpletové šaty: Takhle budou slušet boubelkám i zralým ženám!

Ženy.cz Zimní dovolená na Katschbergu – rakouský ráj na dosah z Česka

Zimní dovolená na Katschbergu – rakouský ráj na dosah z Česka

Blesk.cz Simona Stašová (70): Smrt v rodině ji přivedla dceru!

Simona Stašová (70): Smrt v rodině ji přivedla dceru!

SportRevue.cz FOTO: Kočky k pohledání. 40 (ex)sportovkyň, které stoprocentně splňují ideál ženské krásy

FOTO: Kočky k pohledání. 40 (ex)sportovkyň, které stoprocentně splňují ideál ženské krásy

Maminka.cz České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

Blesk Horoskopy Největší čarodějky zvěrokruhu: Která znamení mají mimořádné schopnosti?

Největší čarodějky zvěrokruhu: Která znamení mají mimořádné schopnosti?

Další doporučené recepty:

Játrové portobello
Játrové portobello
Játrové špecle (gnocchi) - rychle a chutně
Játrové špecle (gnocchi) - rychle a…
Játrové špízy
Játrové špízy
Játrovková pomazánka
Játrovková pomazánka
Jazýčky
Jazýčky
Jazyk naší Zdeny
Jazyk naší Zdeny
  • Recepty.cz
  • Játrové špízy (kořeněná játra) - smažená nebo na gril
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact