• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Játrové špízy (kořeněná játra) - smažená nebo na gril
Napište svůj komentář k receptu

Játrové špízy (kořeněná játra) - smažená nebo na gril

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.7
hodnotilo: 53
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Játrové špízy (kořeněná játra) - smažená nebo na gril
Játrové špízy (kořeněná játra) - smažená nebo na gril
Játrové špízy (kořeněná játra) - smažená nebo na gril
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Množství dle počtu strávníků :
    • vepřová játra (játra) nebo drůbeží
    • drcený kmín
    • česnek sušený nebo čerstvý
    • pepř mletý
    • nové koření mleté
    • majoránka
    • olej
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Játra očistíme. Vepřová játra pokrájíme na slabé plátky, drůbeží necháme vcelku. Játra posypeme kořením, zakápneme olejem a dáme do misky odležet do chladna přes noc. Kořením nešetříme, jen nového koření dáváme méně. Před tepelnou úpravou lehce osolíme, nemusíme se bát, že nám ztvrdnou.
2
Kořeněná játra můžeme grilovat i smažit na pánvi, napichovat na jehly (špízy, ražniči) v kombinaci se špekem, cibulí, uzeninou...
3
Po osmažení nebo grilování ze všech stran ještě trochu osolíme a podáváme, nejlépe s čerstvým pečivem a sklenicí vychlazeného piva.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Játrové špízy

Játrové špízy

Kořeněná dýně - pečená nebo grilovaná

Kořeněná dýně - pečená nebo grilovaná

Kuřecí špízy na gril

Kuřecí špízy na gril

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Janaso | 5. 9. 2019 23:06

    Játra nepatří k mým oblíbeným, ale v téhle úpravě si na nich i pochutnám!

  • Alex | 9. 4. 2016 14:17

    Vynikajici! Pritelovi jsem je prolozila jeste slaninou :).*"!

  • markéta | 25. 4. 2015 17:56

    dneska první fidlovačka a hned tak suprová, díkec 8-)

  • madlicka | 18. 9. 2014 13:10

    vrele doporucuji, jatra jsou skvela!! teda vlastne byla :-D pritel rikal, ze lepsi nejed

  • Farajovi | 15. 7. 2013 16:25

    Za jedna. Okamžitě snědený :-D .

  • Barča | 16. 2. 2013 19:34

    smažená jsou super :P

  • JK | 28. 8. 2012 18:31

    Mňamka

  • Jiřina Babková | 1. 8. 2012 19:48

    V létě grilujeme nejméně dvakrát do týdne a kořeněná jatýrka byla obvzlášť výborná, jen je doporučuji dělat pomaleji, aby se dobře propekla. Za jedna!

  • Stáňka | 9. 12. 2011 14:57

    :-P parádička :-P

  • Kocourová Šárka | 5. 9. 2011 17:35

    Naložená játra jsem pouze osmažila na pánvi a byla perfektní, příště si dám práci s napichováním a přidám i nějakou tu slaninku. Doporučuji, jsou výborná.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vnitřnosti Grilované vepřové Špízy
Maso Vnitřnosti Oběd Svačina Večeře Smažení Grilování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek sušený Drcený kmín Majoránka Nové koření mleté Olej Pepř mletý Sůl Vepřová játra
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Hrníčkový ovocný koláč

Hrníčkový ovocný koláč

Hrníčková buchta pro nezkušené

Hrníčková buchta pro nezkušené

Rebarborový koláč

Rebarborový koláč

Závin z listového těsta se špenátem

Závin z listového těsta se špenátem

Jednoduché řezy II.

Jednoduché řezy II.

Kefírový koláč s ořechy

Kefírový koláč s ořechy

Těstoviny se sýrovou omáčkou zapečené

Těstoviny se sýrovou omáčkou zapečené

Rafaelo se salkem

Rafaelo se salkem

Špenátová polévka s pórkem

Špenátová polévka s pórkem

Doporučujeme

30 minut
Mexický hrnec s rýží

Mexický hrnec s rýží

55 minut
Švestkové knedlíky z bramborového těsta

Švestkové knedlíky z bramborového…

20 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

Domácí kečup

Domácí kečup

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Poslední sledované recepty

206
Dýňová tortila
Dýňová tortila
176
Máslové řízky
Máslové řízky
150
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
66
Tvarohové řezy s mákem
Tvarohové řezy s mákem
46
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou

Zajímavé články

Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát, září jako duha a je doslova nabitý živinami
Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát,…
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři suroviny!
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři…
Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které připravíte do půl hodiny
Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které…
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na recepty pro zoufalé babičky
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na…
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch se starou technikou zdobení dortů
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch…
AHA.cz Milenka Vaška od Evy promluvila: Zásnubní prsten a domluvený kostel

Milenka Vaška od Evy promluvila: Zásnubní prsten a domluvený kostel

Mimibazar Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Dáma.cz Cher, Mickey Rourke nebo Meg Ryan: Hvězdy 80. let, které plastika změnila k nepoznání

Cher, Mickey Rourke nebo Meg Ryan: Hvězdy 80. let, které plastika změnila k nepoznání

Blesk pro ženy Look Jany Plodkové do chladného léta: Omladí, zeštíhlí a sluší každé věkové kategorii

Look Jany Plodkové do chladného léta: Omladí, zeštíhlí a sluší každé věkové kategorii

Ženy.cz Sex po 40: Unavená, ztracená, nebo právě na startovní čáře?

Sex po 40: Unavená, ztracená, nebo právě na startovní čáře?

Blesk.cz Energická Jiřina Bohdalová (94) po operaci: Zase pracuje!

Energická Jiřina Bohdalová (94) po operaci: Zase pracuje!

SportRevue.cz Stíny zašlé fotbalové slávy. Připomeňte si 5 smutných osudů (ne)slavných stadionů

Stíny zašlé fotbalové slávy. Připomeňte si 5 smutných osudů (ne)slavných stadionů

Maminka.cz Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Blesk Horoskopy 5 nejvíce empatických znamení zvěrokruhu: Kdo nemyslí jen na sebe a umí se vcítit do druhých?

5 nejvíce empatických znamení zvěrokruhu: Kdo nemyslí jen na sebe a umí se vcítit do druhých?

Další doporučené recepty:

Játrové portobello
Játrové portobello
Játrové špecle (gnocchi) - rychle a chutně
Játrové špecle (gnocchi) - rychle a…
Játrové špízy
Játrové špízy
Játrovková pomazánka
Játrovková pomazánka
Jazýčky
Jazýčky
Jazyk naší Zdeny
Jazyk naší Zdeny
  • Recepty.cz
  • Játrové špízy (kořeněná játra) - smažená nebo na gril
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact