• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Játrové špízy (kořeněná játra) - smažená nebo na gril
Napište svůj komentář k receptu

Játrové špízy (kořeněná játra) - smažená nebo na gril

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.7
hodnotilo: 53
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Játrové špízy (kořeněná játra) - smažená nebo na gril
Játrové špízy (kořeněná játra) - smažená nebo na gril
Játrové špízy (kořeněná játra) - smažená nebo na gril
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Množství dle počtu strávníků :
    • vepřová játra (játra) nebo drůbeží
    • drcený kmín
    • česnek sušený nebo čerstvý
    • pepř mletý
    • nové koření mleté
    • majoránka
    • olej
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Játra očistíme. Vepřová játra pokrájíme na slabé plátky, drůbeží necháme vcelku. Játra posypeme kořením, zakápneme olejem a dáme do misky odležet do chladna přes noc. Kořením nešetříme, jen nového koření dáváme méně. Před tepelnou úpravou lehce osolíme, nemusíme se bát, že nám ztvrdnou.
2
Kořeněná játra můžeme grilovat i smažit na pánvi, napichovat na jehly (špízy, ražniči) v kombinaci se špekem, cibulí, uzeninou...
3
Po osmažení nebo grilování ze všech stran ještě trochu osolíme a podáváme, nejlépe s čerstvým pečivem a sklenicí vychlazeného piva.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Játrové špízy

Játrové špízy

Kořeněná dýně - pečená nebo grilovaná

Kořeněná dýně - pečená nebo grilovaná

Kuřecí špízy na gril

Kuřecí špízy na gril

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Janaso | 5. 9. 2019 23:06

    Játra nepatří k mým oblíbeným, ale v téhle úpravě si na nich i pochutnám!

  • Alex | 9. 4. 2016 14:17

    Vynikajici! Pritelovi jsem je prolozila jeste slaninou :).*"!

  • markéta | 25. 4. 2015 17:56

    dneska první fidlovačka a hned tak suprová, díkec 8-)

  • madlicka | 18. 9. 2014 13:10

    vrele doporucuji, jatra jsou skvela!! teda vlastne byla :-D pritel rikal, ze lepsi nejed

  • Farajovi | 15. 7. 2013 16:25

    Za jedna. Okamžitě snědený :-D .

  • Barča | 16. 2. 2013 19:34

    smažená jsou super :P

  • JK | 28. 8. 2012 18:31

    Mňamka

  • Jiřina Babková | 1. 8. 2012 19:48

    V létě grilujeme nejméně dvakrát do týdne a kořeněná jatýrka byla obvzlášť výborná, jen je doporučuji dělat pomaleji, aby se dobře propekla. Za jedna!

  • Stáňka | 9. 12. 2011 14:57

    :-P parádička :-P

  • Kocourová Šárka | 5. 9. 2011 17:35

    Naložená játra jsem pouze osmažila na pánvi a byla perfektní, příště si dám práci s napichováním a přidám i nějakou tu slaninku. Doporučuji, jsou výborná.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vnitřnosti Grilované vepřové Špízy
Maso Vnitřnosti Oběd Svačina Večeře Smažení Grilování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek sušený Drcený kmín Majoránka Nové koření mleté Olej Pepř mletý Sůl Vepřová játra
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zeleninová polévka s rýží

Zeleninová polévka s rýží

Žahour

Žahour

Zapečená cuketová mísa

Zapečená cuketová mísa

Plněný bramborák II.

Plněný bramborák II.

Vařená čokoládová poleva

Vařená čokoládová poleva

Kynuté pletýnky - smažené

Kynuté pletýnky - smažené

Česnekovo-houbový guláš

Česnekovo-houbový guláš

Jednoduchá citronová buchta

Jednoduchá citronová buchta

Hovězí na kari s česnekem

Hovězí na kari s česnekem

Doporučujeme

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Kulajda

Kulajda

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

162
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
64
Jahodové muffiny
Jahodové muffiny
38
Houskové knedlíky - pečené
Houskové knedlíky -…
31
Marinované řecké kuře
Marinované řecké kuře
19
Plněné kynuté knedlíky vepřovými výpečky
Plněné kynuté knedlíky…

Zajímavé články

Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin: Krása a kreativita v jednom
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin:…
Jasmínový čaj je v kurzu. Naučte se z něj připravit lahodný nápoj i dezert podle receptu Josefa Maršálka
Jasmínový čaj je v kurzu. Naučte se z něj…
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou dobrotu prince Harryho, čokoládový tiffin nebo karamelové pokušení
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou…
Burčák je zpět! Kolik ho vypít, aby vám prospěl, a jak poznat ten kvalitní?
Burčák je zpět! Kolik ho vypít, aby vám prospěl,…
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na bouchačky od Jamieho Olivera
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na…
AHA.cz Třaskavý konec u Boučka? Vyjádření moderátora mluví za vše

Třaskavý konec u Boučka? Vyjádření moderátora mluví za vše

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Udělat si dobře můžete i bez partnera: Čím nahradit sex, když jste single?

Udělat si dobře můžete i bez partnera: Čím nahradit sex, když jste single?

Blesk pro ženy Jak nosit černou, aby vám nepřidala na věku? Tyhle triky radí stylistka!

Jak nosit černou, aby vám nepřidala na věku? Tyhle triky radí stylistka!

Ženy.cz Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Blesk.cz Hnátková z Okresního přeboru Jaroslava Pokorná (79): Vyrůstala v Kafkově rodině!

Hnátková z Okresního přeboru Jaroslava Pokorná (79): Vyrůstala v Kafkově rodině!

SportRevue.cz FOTO: Plážové sporty. Díky roztleskávačkám pastva pro (mužské) oči

FOTO: Plážové sporty. Díky roztleskávačkám pastva pro (mužské) oči

Maminka.cz Šílené dětské nápady: Podívejte se na 20 situací, které se mohou stát jen dětem. A rodiče se buď smějí, nebo pláčou!

Šílené dětské nápady: Podívejte se na 20 situací, které se mohou stát jen dětem. A rodiče se buď smějí, nebo pláčou!

Blesk Horoskopy Psychologické testy s obrázky: Ukažte na kresbu a zjistěte, jací jste. 7 testů pro vás!

Psychologické testy s obrázky: Ukažte na kresbu a zjistěte, jací jste. 7 testů pro vás!

Další doporučené recepty:

Játrové portobello
Játrové portobello
Játrové špecle (gnocchi) - rychle a chutně
Játrové špecle (gnocchi) - rychle a…
Játrové špízy
Játrové špízy
Játrovková pomazánka
Játrovková pomazánka
Jazýčky
Jazýčky
Jazyk naší Zdeny
Jazyk naší Zdeny
  • Recepty.cz
  • Játrové špízy (kořeněná játra) - smažená nebo na gril
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact