Játra očistíme. Vepřová játra pokrájíme na slabé plátky, drůbeží necháme vcelku. Játra posypeme kořením, zakápneme olejem a dáme do misky odležet do chladna přes noc. Kořením nešetříme, jen nového koření dáváme méně. Před tepelnou úpravou lehce osolíme, nemusíme se bát, že nám ztvrdnou.
2
Kořeněná játra můžeme grilovat i smažit na pánvi, napichovat na jehly (špízy, ražniči) v kombinaci se špekem, cibulí, uzeninou...
3
Po osmažení nebo grilování ze všech stran ještě trochu osolíme a podáváme, nejlépe s čerstvým pečivem a sklenicí vychlazeného piva.
Játra nepatří k mým oblíbeným, ale v téhle úpravě si na nich i pochutnám!
Alex
|9. 4. 2016 14:17
Vynikajici! Pritelovi jsem je prolozila jeste slaninou .*"!
markéta
|25. 4. 2015 17:56
dneska první fidlovačka a hned tak suprová, díkec 8-)
madlicka
|18. 9. 2014 13:10
vrele doporucuji, jatra jsou skvela!! teda vlastne byla :-D pritel rikal, ze lepsi nejed
Farajovi
|15. 7. 2013 16:25
Za jedna. Okamžitě snědený :-D .
Barča
|16. 2. 2013 19:34
smažená jsou super
JK
|28. 8. 2012 18:31
Mňamka
Jiřina Babková
|1. 8. 2012 19:48
V létě grilujeme nejméně dvakrát do týdne a kořeněná jatýrka byla obvzlášť výborná, jen je doporučuji dělat pomaleji, aby se dobře propekla. Za jedna!
Stáňka
|9. 12. 2011 14:57
:-P parádička :-P
Kocourová Šárka
|5. 9. 2011 17:35
Naložená játra jsem pouze osmažila na pánvi a byla perfektní, příště si dám práci s napichováním a přidám i nějakou tu slaninku. Doporučuji, jsou výborná.