• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Játrové špízy (kořeněná játra) - smažená nebo na gril
Napište svůj komentář k receptu

Játrové špízy (kořeněná játra) - smažená nebo na gril

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.7
hodnotilo: 53
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Játrové špízy (kořeněná játra) - smažená nebo na gril
Játrové špízy (kořeněná játra) - smažená nebo na gril
Játrové špízy (kořeněná játra) - smažená nebo na gril
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Množství dle počtu strávníků :
    • vepřová játra (játra) nebo drůbeží
    • drcený kmín
    • česnek sušený nebo čerstvý
    • pepř mletý
    • nové koření mleté
    • majoránka
    • olej
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Játra očistíme. Vepřová játra pokrájíme na slabé plátky, drůbeží necháme vcelku. Játra posypeme kořením, zakápneme olejem a dáme do misky odležet do chladna přes noc. Kořením nešetříme, jen nového koření dáváme méně. Před tepelnou úpravou lehce osolíme, nemusíme se bát, že nám ztvrdnou.
2
Kořeněná játra můžeme grilovat i smažit na pánvi, napichovat na jehly (špízy, ražniči) v kombinaci se špekem, cibulí, uzeninou...
3
Po osmažení nebo grilování ze všech stran ještě trochu osolíme a podáváme, nejlépe s čerstvým pečivem a sklenicí vychlazeného piva.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Játrové špízy

Játrové špízy

Kořeněná dýně - pečená nebo grilovaná

Kořeněná dýně - pečená nebo grilovaná

Kuřecí špízy na gril

Kuřecí špízy na gril

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Janaso | 5. 9. 2019 23:06

    Játra nepatří k mým oblíbeným, ale v téhle úpravě si na nich i pochutnám!

  • Alex | 9. 4. 2016 14:17

    Vynikajici! Pritelovi jsem je prolozila jeste slaninou :).*"!

  • markéta | 25. 4. 2015 17:56

    dneska první fidlovačka a hned tak suprová, díkec 8-)

  • madlicka | 18. 9. 2014 13:10

    vrele doporucuji, jatra jsou skvela!! teda vlastne byla :-D pritel rikal, ze lepsi nejed

  • Farajovi | 15. 7. 2013 16:25

    Za jedna. Okamžitě snědený :-D .

  • Barča | 16. 2. 2013 19:34

    smažená jsou super :P

  • JK | 28. 8. 2012 18:31

    Mňamka

  • Jiřina Babková | 1. 8. 2012 19:48

    V létě grilujeme nejméně dvakrát do týdne a kořeněná jatýrka byla obvzlášť výborná, jen je doporučuji dělat pomaleji, aby se dobře propekla. Za jedna!

  • Stáňka | 9. 12. 2011 14:57

    :-P parádička :-P

  • Kocourová Šárka | 5. 9. 2011 17:35

    Naložená játra jsem pouze osmažila na pánvi a byla perfektní, příště si dám práci s napichováním a přidám i nějakou tu slaninku. Doporučuji, jsou výborná.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vnitřnosti Grilované vepřové Špízy
Maso Vnitřnosti Oběd Svačina Večeře Smažení Grilování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek sušený Drcený kmín Majoránka Nové koření mleté Olej Pepř mletý Sůl Vepřová játra
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bramborové placky

Bramborové placky

Tříbarevný koláč II.

Tříbarevný koláč II.

Jablková buchta bez vajec

Jablková buchta bez vajec

Rychlý dort z listového těsta

Rychlý dort z listového těsta

Můj vlastní kuskus

Můj vlastní kuskus

Špekové knedlíky v alobalu

Špekové knedlíky v alobalu

Bleskový koláč s tuňákem a rajčátky

Bleskový koláč s tuňákem a rajčátky

Zapečené vepřové plátky se slaninou a Moravankou

Zapečené vepřové plátky se slaninou a…

Buřty na pivu

Buřty na pivu

Doporučujeme

15 minut
Řecký salát s cizrnou

Řecký salát s cizrnou

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

50 minut
Ostružinový koláč s broskvemi

Ostružinový koláč s broskvemi

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

20 minut
Tabouleh

Tabouleh

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

Poslední sledované recepty

35
Svíčková na smetaně s karlovarským knedlíkem
Svíčková na smetaně s…
27
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
24
Klasický recept na polevu na perníčky
Klasický recept na…
23
Řecký salát s cizrnou
Řecký salát s cizrnou
19
Ostružinový koláč s broskvemi
Ostružinový koláč s…

Zajímavé články

Večeře do půl hodiny na každý den v týdnu: A dokonce pro celou rodinu!
Večeře do půl hodiny na každý den v týdnu: A…
Nejlepší jídla na konec prázdnin: 10 receptů, které zvednou náladu smutným dětem a dodají energii unaveným rodičům
Nejlepší jídla na konec prázdnin: 10 receptů,…
Co to sakra je?! Talentovaný cukrář dělá dorty, které tak vůbec nevypadají
Co to sakra je?! Talentovaný cukrář dělá dorty,…
Zavařte si hrušky! Návod, jak udělat povidla, džem i čatní
Zavařte si hrušky! Návod, jak udělat povidla,…
Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky od profíků
Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky…
AHA.cz Už není sám! Margita po třech letech přiznal vztah

Už není sám! Margita po třech letech přiznal vztah

Mimibazar Island: Země ohně a ledu

Island: Země ohně a ledu

Dáma.cz Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Blesk pro ženy Denní horoskop na pondělí 25. 8. 2025: Kdo získá respekt okolí a koho čeká posun v osobním životě?

Denní horoskop na pondělí 25. 8. 2025: Kdo získá respekt okolí a koho čeká posun v osobním životě?

Ženy.cz Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Blesk.cz Lucie Vondráčková (45): Musela povinně na testy DNA!

Lucie Vondráčková (45): Musela povinně na testy DNA!

SportRevue.cz VIDEO: 10 nejkrásnějších tenistek všech dob. Světu vládnou slovanské holky

VIDEO: 10 nejkrásnějších tenistek všech dob. Světu vládnou slovanské holky

Maminka.cz Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Koho čekají nepříjemné zprávy a kdo bude experimentovat v ložnici?

Horoskop na další týden: Koho čekají nepříjemné zprávy a kdo bude experimentovat v ložnici?

Další doporučené recepty:

Játrové portobello
Játrové portobello
Játrové špecle (gnocchi) - rychle a chutně
Játrové špecle (gnocchi) - rychle a…
Játrové špízy
Játrové špízy
Játrovková pomazánka
Játrovková pomazánka
Jazýčky
Jazýčky
Jazyk naší Zdeny
Jazyk naší Zdeny
  • Recepty.cz
  • Játrové špízy (kořeněná játra) - smažená nebo na gril
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact