g
játrový salám
obalený ve slanině (a pozlátku)- Játrový sýr
120
g
mleté ořechy
80
g
strouhanka
0,50
lžička
mletá paprika
sůl
špetka
2
ks
rozšlehané vejce
dle velikosti 1 -
olej
na smažení
Postup přípravy receptu
1
Mleté vlašské (jsou lepší) nebo lískové ořechy smícháme s paprikou a strouhankou. Vejce rozšleháme se špetkou soli. Játrový sýr nakrájíme přibližně na 0,5 cm silné plátky.
2
Plátky játrového sýru nejprve pečlivě namočíme v rozšlehaném vajíčku, pak obalíme v oříškové směsi a ihned smažíme v rozehřátém oleji z obou stran dozlatova.
3
Podáváme s jakoukoliv bramborovou přílohou.
4
*Játrový sýr lze obalit klasisky v trojobalu - mouka, vejce, strouhanka a je také moc dobrý.
Podělte se s přáteli o recept
Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Martina
|15. 4. 2016 11:30
V kaufladě jsem koupila játrovou cihlu v akci a zkusili jsme.Bylo to velký překvápko,fakt dobrý když dojde inspirace co zas vařit.
Velmi jednoduche,rychle a hlavne velmi chutne :-).
máša
|19. 1. 2012 12:19
hnus velebnosti :-$
Barbora
|20. 12. 2011 19:35
Recept se líbil manželovi, má rád játra na všechny způsoby. Myslela jsem, že s tím bude problém a paštika poteče, tak jsem raději obalila první kousek dvakrát - jako sýr. Neteklo vůbec nic a byla to ňamka.
Světlana
|27. 10. 2011 13:21
Děkuji za přítele, oběd mu velice chutnal. Obalila jsem mu játrový sýr klasicky v trojobale a já si dala obyč cihlu, protože maso nejím. S tatarouku jsme si pomlaskávali oba, ikdyž každý na něčem jiném.