• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Játrová pochoutka z domácí pekárny
Napište svůj komentář k receptu

Játrová pochoutka z domácí pekárny

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Játrová pochoutka z domácí pekárny
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g kuřecí játra nebo vepřová
    • 500
      g mleté maso drůbeží nebo vepřové
    • 100
      g uzená slanina 70-100
    • 2
      ks cibule
    • 2
      lžíce hladká mouka
    • 1
      pepř celý
    • 1
      špetka majoránka
    • 1
      špetka sůl

Postup přípravy receptu

1
Játra nasekáme v el. sekáčku, rozmixujeme na kaši, nebo najemno umeleme. Cibuli totéž. Játra, cibuli, mleté maso, mouku smícháme, osolíme, opepříme, přidáme špetku majoránky a vypracujeme na vláčnou hmotu, která se podobá těstu. Nakonec špek nebo slaninu nakrájíme na malé kostičky, rozdrobíme do těsta a postupně vmícháme. U vepřového masa netřeba špek přidávat. Nádobu na pečení vymažeme sádlem. Hák nenasadíme. Masitou hmotu vložíme do nádoby a dáme péci na program pečení. Pečeme 1 a 1/2 hodiny. (Zpravidla program pečení třeba pustit znovu ještě na 1/2 hodiny). Po upečení nádobu vyndáme, necháme chladnout asi 10 minut. Pochoutku opatrně vyklopíme na talíř a necháme vychladnout. Pak zabalíme do alobalu a dáme vychladit do lednice.
2
Krájime na tenké plátky, podávame se chlebem, nebo houskou. Jídlo je obdoba játrového sýra, nebo salámu. Kuchařky a kuchaři si určitě ingredience obmění dle vlastní chuti. Důležité je, že na světě je nový nápad pro domácí pekárnu.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vánočka z domácí pekárny

Vánočka z domácí pekárny

Buchty - těsto z domácí pekárny

Buchty - těsto z domácí pekárny

Houskový knedlík z domácí pekárny

Houskový knedlík z domácí pekárny

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • PajaP *** | 30. 3. 2010 07:59

    Vyborna mnamka:-)

  • PajaP *** | 16. 3. 2010 21:35

    Vyborna mnamka, jen se mi to roztrhlo, priste asi mene cibule

  • Don Giovanni | 6. 12. 2008 17:26

    Jinak omlouvám se za opozdilou reakci. Neměl jsem net, protože kvůli opravě fasády mi ho odmontovali. Tenhle recept je spíše inspirace, dělá se třeba i s vejci a jinými ingrediencemi. Třeba smetanou, vegetou a česnekem, pepřem. Připomíná pak kachní játrový sýr. Vlastně falešná kachní paštika. :)Právě absence smetany, vajec a přebytku tuku ho dělá zase přijatelnějším pro zdravou výživu. :)

  • Don Giovanni | 6. 12. 2008 17:04

    Pani Gábino je to skvělý nápad. :) Jenom jsem uvažoval spíš tak, ab toho tuku nebylo vtom hodně. Ono jatýrka vždy chutnají lépe se sádlem, tukem, slaninou, jenomže třeba já mám i tak problémy s nadváhou. :o))Váš nápad je i tak perfektní.

  • Gábina H | 29. 9. 2008 10:43

    Hmm, tak by nebylo špatné pekárnu nejdřív vyložit plátky anglické slaniny..

  • Petr Šmíd | 28. 9. 2008 20:23

    Komentář netřeba, dobré zboží se pochválí samo.Pet

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vnitřnosti
Maso Vnitřnosti Večeře Pozdní večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Hladká mouka Kuřecí játra Majoránka Mleté maso Pepř celý Sůl Uzená slanina
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuře na citronech

Kuře na citronech

Sypaná buchta

Sypaná buchta

Tvarohový koláč s citronem

Tvarohový koláč s citronem

Kokosová roláda II.

Kokosová roláda II.

Smažené jednohubky

Smažené jednohubky

Medové-ořechové řezy

Medové-ořechové řezy

Malinové profiterolky

Malinové profiterolky

Masové nudličky se sýrovým přelivem

Masové nudličky se sýrovým přelivem

Dušené mleté maso se žampióny

Dušené mleté maso se žampióny

Doporučujeme

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

95 minut
Hovězí sekaná Wellington

Hovězí sekaná Wellington

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

70 minut
Gyoza knedlíčky

Gyoza knedlíčky

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

105 minut
Řepánky

Řepánky

Poslední sledované recepty

98
Sýrová omáčka s těstovinami Tagliatelle
Sýrová omáčka s…
23
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
19
Černoušci - cukroví
Černoušci - cukroví
18
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
17
Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne
Nejlepší sekaná na světě…

Zajímavé články

Kvíz: Poznáte názvy jídel v brněnském hantecu? Otestujte se!
Kvíz: Poznáte názvy jídel v brněnském hantecu?…
Víte, co je kuchyňský trojúhelník? Ušetří vám čas, energii i bolavá záda
Víte, co je kuchyňský trojúhelník? Ušetří vám čas…
Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský moučník, který se stal v Japonsku hitem
Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský…
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si dát pozor a tip na rychlejší variantu
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si…
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak ho využít do moučníků i slaných jídel
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak…
AHA.cz Šeredová skončila v teplákách! Nečekaná reakce jejího miliardáře

Šeredová skončila v teplákách! Nečekaná reakce jejího miliardáře

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Blesk pro ženy Slavné dcery, které vynesly ikonické šaty svých matek: Která v nich zazářila víc?

Slavné dcery, které vynesly ikonické šaty svých matek: Která v nich zazářila víc?

Ženy.cz Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Blesk.cz Oblíbený seriál Primy se mění: Kdo nahradí Cibulkovou po kolapsu?

Oblíbený seriál Primy se mění: Kdo nahradí Cibulkovou po kolapsu?

SportRevue.cz Hašan a spol. Toto je 8 nejlepších brankářů v historii světového hokeje

Hašan a spol. Toto je 8 nejlepších brankářů v historii světového hokeje

Maminka.cz Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Blesk Horoskopy 10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

  • Recepty.cz
  • Játrová pochoutka z domácí pekárny
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact