• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Játrová pochoutka z domácí pekárny
Napište svůj komentář k receptu

Játrová pochoutka z domácí pekárny

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Játrová pochoutka z domácí pekárny
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g kuřecí játra nebo vepřová
    • 500
      g mleté maso drůbeží nebo vepřové
    • 100
      g uzená slanina 70-100
    • 2
      ks cibule
    • 2
      lžíce hladká mouka
    • 1
      pepř celý
    • 1
      špetka majoránka
    • 1
      špetka sůl

Postup přípravy receptu

1
Játra nasekáme v el. sekáčku, rozmixujeme na kaši, nebo najemno umeleme. Cibuli totéž. Játra, cibuli, mleté maso, mouku smícháme, osolíme, opepříme, přidáme špetku majoránky a vypracujeme na vláčnou hmotu, která se podobá těstu. Nakonec špek nebo slaninu nakrájíme na malé kostičky, rozdrobíme do těsta a postupně vmícháme. U vepřového masa netřeba špek přidávat. Nádobu na pečení vymažeme sádlem. Hák nenasadíme. Masitou hmotu vložíme do nádoby a dáme péci na program pečení. Pečeme 1 a 1/2 hodiny. (Zpravidla program pečení třeba pustit znovu ještě na 1/2 hodiny). Po upečení nádobu vyndáme, necháme chladnout asi 10 minut. Pochoutku opatrně vyklopíme na talíř a necháme vychladnout. Pak zabalíme do alobalu a dáme vychladit do lednice.
2
Krájime na tenké plátky, podávame se chlebem, nebo houskou. Jídlo je obdoba játrového sýra, nebo salámu. Kuchařky a kuchaři si určitě ingredience obmění dle vlastní chuti. Důležité je, že na světě je nový nápad pro domácí pekárnu.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vánočka z domácí pekárny

Vánočka z domácí pekárny

Buchty - těsto z domácí pekárny

Buchty - těsto z domácí pekárny

Houskový knedlík z domácí pekárny

Houskový knedlík z domácí pekárny

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • PajaP *** | 30. 3. 2010 07:59

    Vyborna mnamka:-)

  • PajaP *** | 16. 3. 2010 21:35

    Vyborna mnamka, jen se mi to roztrhlo, priste asi mene cibule

  • Don Giovanni | 6. 12. 2008 17:26

    Jinak omlouvám se za opozdilou reakci. Neměl jsem net, protože kvůli opravě fasády mi ho odmontovali. Tenhle recept je spíše inspirace, dělá se třeba i s vejci a jinými ingrediencemi. Třeba smetanou, vegetou a česnekem, pepřem. Připomíná pak kachní játrový sýr. Vlastně falešná kachní paštika. :)Právě absence smetany, vajec a přebytku tuku ho dělá zase přijatelnějším pro zdravou výživu. :)

  • Don Giovanni | 6. 12. 2008 17:04

    Pani Gábino je to skvělý nápad. :) Jenom jsem uvažoval spíš tak, ab toho tuku nebylo vtom hodně. Ono jatýrka vždy chutnají lépe se sádlem, tukem, slaninou, jenomže třeba já mám i tak problémy s nadváhou. :o))Váš nápad je i tak perfektní.

  • Gábina H | 29. 9. 2008 10:43

    Hmm, tak by nebylo špatné pekárnu nejdřív vyložit plátky anglické slaniny..

  • Petr Šmíd | 28. 9. 2008 20:23

    Komentář netřeba, dobré zboží se pochválí samo.Pet

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vnitřnosti
Maso Vnitřnosti Večeře Pozdní večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Hladká mouka Kuřecí játra Majoránka Mleté maso Pepř celý Sůl Uzená slanina
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Piškotový kakaový dort

Piškotový kakaový dort

Salát z mozzarelly a rajčat

Salát z mozzarelly a rajčat

Tuňáková pomazánka light

Tuňáková pomazánka light

Ševcovský salát

Ševcovský salát

Košíčky plněné pudinkovým krémem

Košíčky plněné pudinkovým krémem

Celerová pomazánka III.

Celerová pomazánka III.

Sýrový dort II.

Sýrový dort II.

Citronovo tvarohový trhanec bez mouky

Citronovo tvarohový trhanec bez mouky

Pikantní špenátové rolky

Pikantní špenátové rolky

Doporučujeme

15 minut
Řecký salát s cizrnou

Řecký salát s cizrnou

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

50 minut
Ostružinový koláč s broskvemi

Ostružinový koláč s broskvemi

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

20 minut
Tabouleh

Tabouleh

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

Poslední sledované recepty

404
Buchty, koláče, záviny se „šimlem“
Buchty, koláče, záviny…
284
Výborný kávový likér
Výborný kávový likér
186
Křupavý jarní salát
Křupavý jarní salát
96
Tříbarevná buchta z remosky (prošívaná deka)
Tříbarevná buchta z…
58
Lasagne bez bešamelu
Lasagne bez bešamelu

Zajímavé články

Večeře do půl hodiny na každý den v týdnu: A dokonce pro celou rodinu!
Večeře do půl hodiny na každý den v týdnu: A…
Nejlepší jídla na konec prázdnin: 10 receptů, které zvednou náladu smutným dětem a dodají energii unaveným rodičům
Nejlepší jídla na konec prázdnin: 10 receptů,…
Co to sakra je?! Talentovaný cukrář dělá dorty, které tak vůbec nevypadají
Co to sakra je?! Talentovaný cukrář dělá dorty,…
Zavařte si hrušky! Návod, jak udělat povidla, džem i čatní
Zavařte si hrušky! Návod, jak udělat povidla,…
Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky od profíků
Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky…
AHA.cz Už není sám! Margita po třech letech přiznal vztah

Už není sám! Margita po třech letech přiznal vztah

Mimibazar Island: Země ohně a ledu

Island: Země ohně a ledu

Dáma.cz Nejpohodlnější boty roku musíte mít: Jaké tenisky letos nebudete chtít zout?

Nejpohodlnější boty roku musíte mít: Jaké tenisky letos nebudete chtít zout?

Blesk pro ženy Nečekané rozchody slavných: Nevěra, tchyně „na zabití“ i výkyvy nálad

Nečekané rozchody slavných: Nevěra, tchyně „na zabití“ i výkyvy nálad

Ženy.cz Empatie jako dar i prokletí. Když vám vnímavost ničí život

Empatie jako dar i prokletí. Když vám vnímavost ničí život

Blesk.cz Co je to na Ibize za řeckého hrdinu? Namakaný Odysseus Matt Damon

Co je to na Ibize za řeckého hrdinu? Namakaný Odysseus Matt Damon

SportRevue.cz VIDEO: To musíte vidět! 17 neuvěřitelných sportovních propadáků, kiksů a trapasů

VIDEO: To musíte vidět! 17 neuvěřitelných sportovních propadáků, kiksů a trapasů

Maminka.cz Bolestné přiznání mámy, jejíž dceři byl na oslavě odepřen dort: Vůči tříletému dítěti to bylo zbytečně kruté, postěžovala si

Bolestné přiznání mámy, jejíž dceři byl na oslavě odepřen dort: Vůči tříletému dítěti to bylo zbytečně kruté, postěžovala si

Blesk Horoskopy Zvěrokruh a karma: Která znamení si to obvykle nejvíce odskáčou?

Zvěrokruh a karma: Která znamení si to obvykle nejvíce odskáčou?

  • Recepty.cz
  • Játrová pochoutka z domácí pekárny
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact