• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Játrová paštika IV.
Napište svůj komentář k receptu

Játrová paštika IV.

autor: j.g
0.0
moje hodnoceni
3.9
hodnotilo: 13
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Játrová paštika IV.
Játrová paštika IV.
Játrová paštika IV.
Játrová paštika IV.
Játrová paštika IV.
Játrová paštika IV.
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • vepřová játra 1/2 kg
    • 0,50
      kg vepřový bůček
    • 200
      g slanina
    • koření na paštiky
    • cibule
    • česnek
    • kmín
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Bůček uvaříme v min. množství vody, do které přidáme jednu cibuli, 3 stroužky česneku, kmín, trošku koření na paštiku. Připravíme si plechovou vaničku nebo srnčí hřbet, který vyložíme plátky slaniny. Když je bůček dostatečně měkký, vyndáme ho a na 5 min. vhodíme na kousky nakrájená játra. Vyjmeme a necháme vychladit. Vše pomeleme na elektrickém robotu na co nejemnější kaši, ředíme podle potřeby scezeným vývarem z bůčku. Hotovou kaši nalejeme do připravené formy, zakryjeme alobalem a necháme ve vyhřáté troubě 25 min. při 250 °C zapéct. Po vychladnutí vyklopíme paštiku z formy a zabalíme do alobalu a dáme do lednice.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Játrová paštika na pomerančích

Játrová paštika na pomerančích

Jednoduchá játrová paštika s houbami

Jednoduchá játrová paštika s houbami

Játrová nádivka na pekáč

Játrová nádivka na pekáč

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Petr Růžek - Švédsko | 28. 11. 2012 17:55

    Pokud máte blízko do Prahy tak si zajděte ke kořenářce "U Salvadora", která má všechna koření světa. http://www.nelso.cz/cz/place/1419/ zdraví Petr Růžek, Göteborg

  • MILAN | 16. 1. 2012 10:15

    http://www.svetkoreni.cz/cz/nabidka/koreni-mikes/koreni-smesi/pastika-100-g-mk-sitem.html

  • Květa | 23. 4. 2008 16:46

    Mám podobný vyzkoušený recept z 1/2 kg jater a 1 kg bůčku a rozpis paštikového koření je tento: 20 zrnek pepře, 10 zrnek nového koření, snítka fenyklu, 1 bobkový list, kousek zázvoru, kousek muškátového oříšku, případně 3 hřebíčky - utlouct ve hmoždíři. Omlouvám se za neuvedení množství muškátu a zázvoru, ale asi "přiměřeně."

  • Di | 23. 4. 2008 10:55

    Já dělám podobnou pomazánku z pečeného bůčku a drůběžích jater (viz Jednoduchá domáci paštika) a kořením pepřem, zázvorem a muškátovým oříškem, kmín dávám na bůček, když se peče. Pokud přidám čenesk, má to více chuť prejtu.

  • Jan Gallischek | 23. 4. 2008 08:54

    Do této paštiky jsem přidal kořenící přípravek na mletá masa, protože jsem nic jiného doma neměl.Podle mého názoru je jedno, které koření se tam dá. Jde o různou obměnu jako je bazalka, oregano, mandle atd.Budu rád, když mi napíšete zda Vám chutnala. Rodina se na ní vrhla že na mě skoro nezbylo. Přeji krásný den a dobrou chuť

  • Ivana Přikrylová | 21. 4. 2008 11:50

    Která firma vyrábí kořeníci směs na paštiku? Případně jaké koření by měla obsahovat, děkuji

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové Paštiky a rillettes
Maso Vepřové Snídaně Dopolední svačina Svačina Pozdní večeře Pečení Vaření Mixování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Kmín Koření na paštiky Slanina Sůl Vepřová játra Vepřový bůček
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pečená zelenina

Pečená zelenina

Jahodový piškot s pudinkem

Jahodový piškot s pudinkem

Brokolicová polévka s brambory

Brokolicová polévka s brambory

Slovenské rohlíky

Slovenské rohlíky

Hranolky se sýrem

Hranolky se sýrem

Babiččina zbojnická pečeně

Babiččina zbojnická pečeně

Jablečný rozvar (povidla, přesnídávka) se švestkami

Jablečný rozvar (povidla, přesnídávka…

Snadná a rychlá hrachová polévka

Snadná a rychlá hrachová polévka

Krůtí prsa s karotkou a fazolkami

Krůtí prsa s karotkou a fazolkami

Doporučujeme

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

47
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
33
Kuřecí kari se zeleninou a rýží
Kuřecí kari se zeleninou…
26
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
24
Kynutá skořicová bábovka
Kynutá skořicová bábovka
18
Čočka s bylinkami a uzeným masem
Čočka s bylinkami a…

Zajímavé články

Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za zlomek ceny!
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za…
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
AHA.cz Hrušínský (79) ve vážném stavu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

Hrušínský (79) ve vážném stavu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Sluší jim to i po probuzení: Která znamení vypadají skvěle bez make-upu?

Sluší jim to i po probuzení: Která znamení vypadají skvěle bez make-upu?

Blesk pro ženy 5 mýtů v nošení kabelek, těmi se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

5 mýtů v nošení kabelek, těmi se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Princ Andrew po kritice kvůli Epsteinovi: Vzdal se titulu i poct!

Princ Andrew po kritice kvůli Epsteinovi: Vzdal se titulu i poct!

SportRevue.cz FOTO: Kateřina Elhotová a 30 dalších nejhezčích (ex)basketbalistek na světě

FOTO: Kateřina Elhotová a 30 dalších nejhezčích (ex)basketbalistek na světě

Maminka.cz České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Další doporučené recepty:

Játrová nádivka na pekáč
Játrová nádivka na pekáč
Játrová omáčka - kořeněná a rychlá
Játrová omáčka - kořeněná a rychlá
Játrová omáčka - snadno a rychle
Játrová omáčka - snadno a rychle
Játrová paštika na pomerančích
Játrová paštika na pomerančích
Játrová směs se zeleninou
Játrová směs se zeleninou
Játrové knedlíčky
Játrové knedlíčky
  • Recepty.cz
  • Játrová paštika IV.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact