• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Játrová paštika III.
Napište svůj komentář k receptu

Játrová paštika III.

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Játrová paštika III.
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg játra (vepřová nebo drůbeží)
    • 250
      g slanina zauzené bez bůže
    • 5
      cibule
    • 200
      g mražená zelenina
    • 1
      lžíce sádlo
    • podravka
    • muškátový oříšek
    • pepř mletý
    • drcený kmín
    • majoránka
    • 1
      ks rohlík
    • 1
      lžíce hořčice a dvě lžíce cikánské omáčky

Postup přípravy receptu

1
Na velké pánvi na sádle osmažíme na hrubo nakrájenou cibuli a kořenovou zeleninu, vyndáme z pánve a necháme rozpustit a zpěnit nakrájenou slaninu. Na slanině opečeme na nudličky nakrájená játra, kmín, pepř a zprudka orestujeme. Přidáme orestovanou zeleninu a podusíme asi deset minut. Přidáme podravku, muškátový ořech a špetku majoránky. Přidáme hořčici a cikánku a podle množství vody, kterou játra pustila nadrobíme do směsi kousky rohlíku a necháme přejít varem. Směs dáme do kutrovače a rozsekáme na ne úplně hladkou hmotu.
2
Za tepla můžeme mazat na topinky s česnekem a ozdobíme plátky rajčete, nebo můžeme dát hmotu do sádlem vymazané formy nebo misky a nechat stuhnout v lednici. Pak podáváme na plátky nakrájenou s bílým pečivem. Možné je taky přimíchat do směsi sníh ze dvou bílků, formu vyložit plátky anglické slaniny, na ni směs vyklopit a dalšími plátky překrýt. Celé pak necháme asi na 15-20 min. zapéct v troubě a pak necháme vychladnout. Paštika je pak tužší a lépe se krájí. Podáváme opět s bílým pečivem nebo toasty.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Játrová paštika IV.

Játrová paštika IV.

Játrová paštika na pomerančích

Játrová paštika na pomerančích

Jednoduchá játrová paštika s houbami

Jednoduchá játrová paštika s houbami

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • JarkaKr | 25. 4. 2012 14:46

    Tuhle paštiku ráda dělám, není drahá (oproti kupovaným játrovkám) a hlavně mi hodně chutná. Když chci ještě víc ušetřit, prostě ji utřu s máslem stejně, jako třeba májku a je to taky dobrý. Díky za recept.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Jednohubky Maso & ryby & mořské plody Vnitřnosti
Maso Chuťovky Vnitřnosti Slané Svačina Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Drcený kmín Hořčice Játra Majoránka Mražená zelenina Muškátový oříšek Pepř mletý Podravka Rohlík Sádlo Slanina
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Králík - slintající soused

Králík - slintající soused

Tříbarevný koláč II.

Tříbarevný koláč II.

Beránek piškotový

Beránek piškotový

Salát ze zelených fazolek

Salát ze zelených fazolek

Tymiánové hovězí se zeleninou

Tymiánové hovězí se zeleninou

Jednoduchý (nejen) rajský salát

Jednoduchý (nejen) rajský salát

Cuketové placičky s mozzarellou (tofu)

Cuketové placičky s mozzarellou (tofu)

Jahodové řezy - smetanové

Jahodové řezy - smetanové

Kapustová polévka se slaninou

Kapustová polévka se slaninou

Doporučujeme

30 minut
Mexický hrnec s rýží

Mexický hrnec s rýží

55 minut
Švestkové knedlíky z bramborového těsta

Švestkové knedlíky z bramborového…

20 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

Domácí kečup

Domácí kečup

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Poslední sledované recepty

207
Dýňová tortila
Dýňová tortila
189
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
170
Máslové řízky
Máslové řízky
86
Tvarohové řezy s mákem
Tvarohové řezy s mákem
47
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou

Zajímavé články

Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát, září jako duha a je doslova nabitý živinami
Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát,…
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři suroviny!
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři…
Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které připravíte do půl hodiny
Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které…
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na recepty pro zoufalé babičky
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na…
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch se starou technikou zdobení dortů
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch…
AHA.cz Milenka Vaška od Evy promluvila: Zásnubní prsten a domluvený kostel

Milenka Vaška od Evy promluvila: Zásnubní prsten a domluvený kostel

Mimibazar Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Dáma.cz Zlatokopky podle zvěrokruhu: Ženám v těchto znameních jde často jen o peníze

Zlatokopky podle zvěrokruhu: Ženám v těchto znameních jde často jen o peníze

Blesk pro ženy Look Jany Plodkové do chladného léta: Omladí, zeštíhlí a sluší každé věkové kategorii

Look Jany Plodkové do chladného léta: Omladí, zeštíhlí a sluší každé věkové kategorii

Ženy.cz Sex po 40: Unavená, ztracená, nebo právě na startovní čáře?

Sex po 40: Unavená, ztracená, nebo právě na startovní čáře?

Blesk.cz Energická Jiřina Bohdalová (94) po operaci: Zase pracuje!

Energická Jiřina Bohdalová (94) po operaci: Zase pracuje!

SportRevue.cz FOTO: Divoké kočky z ringů a klecí. Podívejte se na 22 nejkrásnějších zápasnic všech dob

FOTO: Divoké kočky z ringů a klecí. Podívejte se na 22 nejkrásnějších zápasnic všech dob

Maminka.cz Takhle vypadá láska. Milující máma porodila navzdory všem děti s trpasličí nemocí a je inspirací pro ostatní

Takhle vypadá láska. Milující máma porodila navzdory všem děti s trpasličí nemocí a je inspirací pro ostatní

Blesk Horoskopy 5 nejvíce empatických znamení zvěrokruhu: Kdo nemyslí jen na sebe a umí se vcítit do druhých?

5 nejvíce empatických znamení zvěrokruhu: Kdo nemyslí jen na sebe a umí se vcítit do druhých?

  • Recepty.cz
  • Játrová paštika III.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact