Mezitím si připravíme jíšku - rozpustíme máslo s olejem, které zaprášíme moukou a necháme zpěnit a zrůžovět.
3
Pak za stálého míchání přidáme do omáčky, kterou tak zahustíme. Ještě krátce povaříme, dochutíme solí, pepřem a podáváme. Podáváme s rýží nebo knedlíkem.
Na to,že nejím játra,tak to bylo dobré ;-) ,i dětem chutnalo,budu vařit častěji 8-)
Katka
|10. 10. 2012 12:27
Moje první játrovná omáčka a je supééér!!!!!!!!!!!!!!
Jana
|21. 9. 2012 18:19
omacka byla vyborna
Experimentátorka
|26. 5. 2012 11:46
Já omáčky zahušťuju někdy jen nastrouhanou bramborou. Zrovna mi to bublá na plotně :-) Jen jsem si to trochu doladila slaninkou, česnekem, sušenýma houbama a trochou rajčatovýho protlaku kvůli barvičce. Rychlý, levný a dobrý! Jinak s tím solením až na konci je to prej kec 8-)
STEINIE
|8. 5. 2012 18:27
tak vazeni, omacku jsem delal presne podle receptu, je VYBORNA... jedina pripominka k jisce...omacka byla jeste dost ridka, jinak diky za recept
Tereza
|14. 2. 2012 18:00
Omáčku jsem zahustila bez jíšky, jen s moukou rozmíchanou ve vodě. Bála jsem se solit a pepřit hned. Slyšela jsem, že játra takhle ztvrdnou a solí se až jsou uvařená. A neztvrdla! Omáčka i játra jsou výborný.