Protože u nás bylo Díkuvzdání a krůtu moje rodina moc nemusí, pekla jsem dvě kuřata. A při té příležitosti jsem si vzpomněla na nádivku, kterou dělávala moje máma. Tenhle recept je přesně to, co já znám, ale moji mladí ne. Jen jsem vynechala česnek, krupici a PRDOPEČ. Zato jsem ji dělala z vlastních upečených rohlíků. Dostala jsem pochvalu a to díky tomuto receptu. Tak paleček nahoru, 10 hvězdiček a srdečné díky za připomínku mého dětství. :3
krupici myslite hrubou krupici nebo detskou krupici?
Já vymažu pekáček sádlem a vysypu trochou strouhanky. Do játrové směsi přidávám kromě jiného mražený hrášek n. trochu podušených hub a nahoru na játrovou směs přidám plátky anglické slaniny (ty dávám i na šišku sekané n. kabanátky). K tomu "rösti" - uvařené studené brambory nastrouhané na hrubém struhadle a opečené z obou stran jako placku na pánvi.
Výborné, dnes jsem pekla v troubě na brambůrkách a nemělo to chybu. Pochutnal si i muž, který říkal, že nádivky moc nejí. Dávám za jedna :)
Zítra vudělám , ale doufám, že se trefím do doby pečení , do zlatova . ;-)
Nádivka je vynikající,muž mi nejí játra ale po tomhle receptu se olizoval.
Nádivka je vynikající,dali sme si k němu kyselé okurky a stačilo toho malinko na zasycení.Rychlé levné,syté,super.Dávám za 1
Už několikrát jsem tuto nádivku dělala, ale nikdy mně nenapadlo dát za 1 :-) Až teď
Levný, Rychlý, Móóóóóc Dobrý!!!!
Zítra upeču, jen rohlíky místo do mléka namočím do vývaru z uzeného (já vím, že by se to nemělo) a asi přidám i nějaké houby. Určitě bude výborná, jako všechny recepty od p. Tiché
Ještě jsme to vylepšili slaninou osmaženou na kostičky. Třeba to pak bude kočkám chutnat ještě víc.
Tak paní Tichá, je to jasné 1. půjdu zpátky do školy abych se naučila číst - vy v receptu opravdu píšete "podávám s kyselou okurkou nebo salátem" - no já k tomu sice dala okurkový salát, ale ten chleba ještě navrch2. proto to těm pacholkům kočičím tak chutnalo - ti to jedli bez příloh, byli chytřejší.Tak se vám omlouvám a zdravím, Jana
Ale paní Jano, proboha, vy jste to jedli s chlebem a bramborovou kaší? Tohle je samostatné jídlo - jen s kyselou okurkou nebo okurkovým salátem. Tak to se pak nedivím, že se vám to zdálo suché. U nás to chutná celé rodině. Asi byla chyba, že jste čekala něco mokrého, měkkého.... Asi jsem měla napsat do receptu, že se to jí bez dalších příloh. Moje tchýně už tohle dělávala, ale po částech to smažila na pánvi na másle. To je sice ještě chutnější, ale zase je tam to přepálené máslo a na oleji nebo jiném tuku to už není ono.
Paní Tichá, asi jsem to někde zvrzla, ale moc nám nechutnalo. Jater jsem měla 45 dkg, krupičky dala jen nejnutnější množství, dodržela recept a než jsem to dala do pekáče, chutnala masa skvěle,strašně jsme se těšili. Po peečení (spíš rychlejším, žádné dlouhé sušení) z toho byla dusivka, musela jsem navrch hodně přimašťovat aby to vůbec vklouzlo do krku a ještě se to tvářilo, že je to jenom z rohlíků bez jater. Dojedli jsme to druhý den s brambor.kaší, to šlo léúpe než s chlebem. Kde a jakou jsem udělala chybu? Jo, ale strašně to chutnalo našim dvěma kocourům studené, že prý děkují :-)
Tak jsem ji dnes opět dělala k obědu a mohu upřesnit - tácek drůbežích jater měl 450g.
myslím že ten tácek pokud to jsou mražená játra je 500g zkusím to taky já mám játra ráda a hned o víkendu to zkusím na večeři díky za tip
Teď jste mě trochu zaskočila - zrovna je doma nemám, ale odhaduju to tak na 300g.
Pani Ticha, kolik kg je jeden tacek kurecich jater? Dekuji za odpoved.
Myslím, že se to do velké remosky vejde. Já to většinou dávám na hluboký klasický pekáč.
Jak velký pekáč to má být? Třeba velká remoska?
Tohle musi chutnat jako prejit...dalsi vyborny napad na rychlou veceri, dekuji.