• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Játrová nádivka na pekáč
Napište svůj komentář k receptu

Játrová nádivka na pekáč

autor: Jana z Vysočiny
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 37
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Játrová nádivka na pekáč
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      balení játra kuřecí
    • 6
      ks rohlík
    • mléko
    • sůl
    • pepř mletý
    • nové koření mleté
    • petrželka
    • máslo
    • česnek
    • cibule
    • krupice
    • 4
      ks vejce
    • 0,50
      balíček prášek do pečiva eventuálně

Postup přípravy receptu

1
Rohlíky nakrájím na kolečka a rozmočím v menším množství mléka.
2
Játra buď nakrájím na malé kostičky, nebo umelu. Cibuli nakrájím nadrobno a osmažím do zlatova na másle. Pak přidám játra a dosmažím.
3
Do rozmočených rohlíků přidám prochladlá játra, žloutky, sůl, pepř, nové koření (případně muškátový květ), nasekanou petrželku, prolisovaný česnek a podle potřeby dětskou krupičku.
4
Nakonec vmíchám lehce sníh z bílků (do krupičky můžeme a nemusíme přidat i prášek). Těsto rozhrnu na pekáč vymazaný olejem a vysypaný krupičkou. Upeču do hněda.
5
Krájím na čtverce a podávám s kyselou okurkou nebo salátem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Barevný pekáč

Barevný pekáč

Játrová směs se zeleninou

Játrová směs se zeleninou

Játrová čína

Játrová čína

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Kalupinka
    Kalupinka | 9. 10. 2022 23:29

    Protože u nás bylo Díkuvzdání a krůtu moje rodina moc nemusí, pekla jsem dvě kuřata. A při té příležitosti jsem si vzpomněla na nádivku, kterou dělávala moje máma. Tenhle recept je přesně to, co já znám, ale moji mladí ne. Jen jsem vynechala česnek, krupici a PRDOPEČ. Zato jsem ji dělala z vlastních upečených rohlíků. Dostala jsem pochvalu a to díky tomuto receptu. Tak paleček nahoru, 10 hvězdiček a srdečné díky za připomínku mého dětství. :3

  • miluska | 9. 6. 2015 20:20

    krupici myslite hrubou krupici nebo detskou krupici?

  • JudyVa | 16. 1. 2015 19:19

    Já vymažu pekáček sádlem a vysypu trochou strouhanky. Do játrové směsi přidávám kromě jiného mražený hrášek n. trochu podušených hub a nahoru na játrovou směs přidám plátky anglické slaniny (ty dávám i na šišku sekané n. kabanátky). K tomu "rösti" - uvařené studené brambory nastrouhané na hrubém struhadle a opečené z obou stran jako placku na pánvi.

  • Jolana | 2. 2. 2014 14:30

    Výborné, dnes jsem pekla v troubě na brambůrkách a nemělo to chybu. Pochutnal si i muž, který říkal, že nádivky moc nejí. Dávám za jedna :)

  • miljal | 7. 9. 2013 12:33

    Touto nádivkou jsem naplnila "vydlabané" půlky cukety a opravdu mňam :-)

  • ZOEN | 8. 8. 2013 17:19

    Moc dobrá, výborný recept.

  • hulka.ja
    hulka.ja | 9. 11. 2012 18:31

    Zítra vudělám , ale doufám, že se trefím do doby pečení , do zlatova . ;-)

  • jmuell1 | 23. 1. 2012 16:33

    Chutnala teplá, studená i ohřívaná.

  • Petra | 30. 8. 2011 18:02

    Nádivka je vynikající,muž mi nejí játra ale po tomhle receptu se olizoval.

  • rafanovic | 1. 5. 2011 23:53

    Na kolik stupňů pečete a na jak dlouho??? Stačí cca...Děkuji :-)

  • Eliška Hrozenková | 25. 8. 2008 10:40

    Nádivka je vynikající,dali sme si k němu kyselé okurky a stačilo toho malinko na zasycení.Rychlé levné,syté,super.Dávám za 1

  • irena nová | 16. 2. 2008 07:45

    Už několikrát jsem tuto nádivku dělala, ale nikdy mně nenapadlo dát za 1 :-) Až teď

  • DRAGMASTER | 8. 4. 2007 13:05

    Levný, Rychlý, Móóóóóc Dobrý!!!!

  • Andora | 5. 10. 2006 20:02

    Zítra upeču, jen rohlíky místo do mléka namočím do vývaru z uzeného (já vím, že by se to nemělo) a asi přidám i nějaké houby. Určitě bude výborná, jako všechny recepty od p. Tiché

  • Anonym | 18. 10. 2005 09:45

    Ještě jsme to vylepšili slaninou osmaženou na kostičky. Třeba to pak bude kočkám chutnat ještě víc.

  • Jana | 18. 9. 2005 16:56

    Tak paní Tichá, je to jasné 1. půjdu zpátky do školy abych se naučila číst - vy v receptu opravdu píšete "podávám s kyselou okurkou nebo salátem" - no já k tomu sice dala okurkový salát, ale ten chleba ještě navrch2. proto to těm pacholkům kočičím tak chutnalo - ti to jedli bez příloh, byli chytřejší.Tak se vám omlouvám a zdravím, Jana

  • Jana Tichá | 18. 9. 2005 10:49

    Ale paní Jano, proboha, vy jste to jedli s chlebem a bramborovou kaší? Tohle je samostatné jídlo - jen s kyselou okurkou nebo okurkovým salátem. Tak to se pak nedivím, že se vám to zdálo suché. U nás to chutná celé rodině. Asi byla chyba, že jste čekala něco mokrého, měkkého.... Asi jsem měla napsat do receptu, že se to jí bez dalších příloh. Moje tchýně už tohle dělávala, ale po částech to smažila na pánvi na másle. To je sice ještě chutnější, ale zase je tam to přepálené máslo a na oleji nebo jiném tuku to už není ono.

  • Jana | 18. 9. 2005 00:03

    Paní Tichá, asi jsem to někde zvrzla, ale moc nám nechutnalo. Jater jsem měla 45 dkg, krupičky dala jen nejnutnější množství, dodržela recept a než jsem to dala do pekáče, chutnala masa skvěle,strašně jsme se těšili. Po peečení (spíš rychlejším, žádné dlouhé sušení) z toho byla dusivka, musela jsem navrch hodně přimašťovat aby to vůbec vklouzlo do krku a ještě se to tvářilo, že je to jenom z rohlíků bez jater. Dojedli jsme to druhý den s brambor.kaší, to šlo léúpe než s chlebem. Kde a jakou jsem udělala chybu? Jo, ale strašně to chutnalo našim dvěma kocourům studené, že prý děkují :-)

  • Jana Tichá | 17. 9. 2005 12:58

    Tak jsem ji dnes opět dělala k obědu a mohu upřesnit - tácek drůbežích jater měl 450g.

  • helena vejnarová | 15. 9. 2005 16:20

    myslím že ten tácek pokud to jsou mražená játra je 500g zkusím to taky já mám játra ráda a hned o víkendu to zkusím na večeři díky za tip

  • Jana Tichá | 15. 9. 2005 11:56

    Teď jste mě trochu zaskočila - zrovna je doma nemám, ale odhaduju to tak na 300g.

  • Jana Han | 15. 9. 2005 10:50

    Pani Ticha, kolik kg je jeden tacek kurecich jater? Dekuji za odpoved.

  • Jana Tichá | 15. 9. 2005 09:27

    Myslím, že se to do velké remosky vejde. Já to většinou dávám na hluboký klasický pekáč.

  • Alena | 15. 9. 2005 08:26

    Jak velký pekáč to má být? Třeba velká remoska?

  • Airan Novakova | 14. 9. 2005 16:15

    Tohle musi chutnat jako prejit...dalsi vyborny napad na rychlou veceri, dekuji.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Jednohubky Maso & ryby & mořské plody Kuřecí
Maso Chuťovky Drůbeží Slané Večeře Pozdní večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Játra Krupice Máslo Mléko Nové koření mleté Pepř mletý Petrželka Prášek do pečiva Rohlík Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kořeněné vepřové řízky v alobalu

Kořeněné vepřové řízky v alobalu

Rybí pomazánka II.

Rybí pomazánka II.

Zapečené brambory s listovým špenátem a balkánem

Zapečené brambory s listovým špenátem…

Domácí bramborové hranolky

Domácí bramborové hranolky

Kuře se smetanovobylinkovou omáčkou

Kuře se smetanovobylinkovou omáčkou

Rýže s kari na smetaně

Rýže s kari na smetaně

Dvoubarevný kefírový koláč / bábovka

Dvoubarevný kefírový koláč / bábovka

Jednoduchá vajíčková pomazánka (salát) s okurkou

Jednoduchá vajíčková pomazánka (salát…

Bůček na pivu - pikantní

Bůček na pivu - pikantní

Doporučujeme

20 minut
Kuřecí piccata

Kuřecí piccata

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

30 minut
Žloutkové řezy jako vánek

Žloutkové řezy jako vánek

20 minut
Mac and cheese s chřestem a hráškem

Mac and cheese s chřestem a hráškem

30 minut
Strakaté blondie

Strakaté blondie

40 minut
Whisky krkovice s opečenými bramborami

Whisky krkovice s opečenými bramborami

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

Poslední sledované recepty

47
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
33
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
33
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
31
Čočkové placičky ala bramboráčky
Čočkové placičky ala…
28
Bábovka s tvarohovou náplní
Bábovka s tvarohovou…

Zajímavé články

Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou barvou i chutí
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou…
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i zeleniny!
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i…
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo rizoto
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo…
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a bez vaření
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a…
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou většina z nás jí špatně. Víme, jak na ně!
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou…
AHA.cz Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Blesk pro ženy Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Ženy.cz Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Blesk.cz Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

SportRevue.cz FOTO: Krásná tenistka Anna Kurnikovová. Tak se měnila v průběhu času

FOTO: Krásná tenistka Anna Kurnikovová. Tak se měnila v průběhu času

Maminka.cz Máma, jejíž syn nedávno spáchal sebevraždu, vzkazuje: Nekřičte a netrestejte. Vyjadřujte dětem lásku, podporu, ale i obavy

Máma, jejíž syn nedávno spáchal sebevraždu, vzkazuje: Nekřičte a netrestejte. Vyjadřujte dětem lásku, podporu, ale i obavy

Blesk Horoskopy Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Další doporučené recepty:

Játra ze selete - raz, dva
Játra ze selete - raz, dva
Játrová čína
Játrová čína
Játrová krkovička na pórkovém sosu
Játrová krkovička na pórkovém sosu
Játrová omáčka - kořeněná a rychlá
Játrová omáčka - kořeněná a rychlá
Játrová omáčka - snadno a rychle
Játrová omáčka - snadno a rychle
Játrová paštika IV.
Játrová paštika IV.
  • Recepty.cz
  • Játrová nádivka na pekáč
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact