koření
: pepř, kmín, pálivá paprika nebo sladká, sušený česnek... případně směsi koření
hladká mouka
rozšlehané vejce
strouhanka
- nejlépe čerstvě namletá, ze starších rohlíků
olej
na smažení
Dip:
150
g
zakysaná smetana
tučná, případně řecký jogurt
sůl
1
lžička
zázvor
čerstvě nastrouhaný, cca
1
lžička
česnek
čerstvě nastrouhaný
Postup přípravy receptu
1
Nejprve si připravíme dip, aby se nám stihl v chladu trochu proležet: v zakysané smetaně promícháme zázvor, česnek a sůl - každý přidá zázvor s česnekem a solí dle vlastní chuti.
2
Játra očistíme, vepřová pokrájíme na slabší plátky a drůbeží či králičí na menší díly. Osolíme a okořeníme dle chuti, obalíme v mouce, rozšlehaném vejci a ve strouhance. Klademe do rozpáleného oleje a zprudka smažíme ze vřech stran dozlatova. Podáváme s pikantním dipem a bramborovou přílohou či pečivem.