lžíce
kečup
nebo rajčatový protlak 1 ks, v sezoně čerstvá měkká oloupaná rajčata
3
lžička
solamyl (bramborový škrob)
1
kostka
masox
chilli omáčka
dle chuti
1
lžíce
sádlo
Postup přípravy receptu
1
Játra omyjeme, očistíme a nakrájíme na menší nudličky. Na pánvi rozehřejeme sádlo, na kterém orestujeme cibuli. Přidáme játra, opepříme, okořeníme tymiánem, prolisujeme česnek a promícháme. Směs restujeme alespoň 10 minut na prudkém ohni.
2
Poté osolíme (se solí opatrně), přidáme chilli, kečup nebo protlak (pokud použijeme protlak, musíme většinou přidat i trochu cukru na potlačení kyselosti), promícháme a zalijeme vodou. Vhodíme masox a povaříme.
3
Ke konci vaření přidáme solamyl rozmíchaný v troše vody. Dvě minuty provaříme, podle potřeby přidáme ještě solamyl či dochutíme dle vlastní chuti.
4
Podáváme s hranolkama nebo rýží. K téhle vriantě volím spíše hranolky.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Anďa
|2. 6. 2016 09:55
Moc nám to nejelo ,ale nakonec jsme to dali .Rýže by byla asi lepší než hranolky .
Saarisek
|1. 10. 2014 13:51
Místo tymiánu majoránku,kečup nahrazen protlakem a přidala sem kmín ...a musím říct..papačkaaa jak blázen :-D výborný !! <3
linkee
|16. 4. 2012 18:12
Místo kuřecích jater jsem použil vepřová játra a rajský protlak s cukrem. Solamyl a ani masox jsem vůbec nepoužil. Místo chilli omáčky jen špetku koření ... jednoduché, rychlé, vynikající :-) :-) :-)