• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Játra - super
Napište svůj komentář k receptu

Játra - super

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 21
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Játra - super
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g drůbeží játra mohou být i vepřová
    • 500
      g cibule
    • 1
      dl rostlinný olej
    • 3
      ks česnek 3 celé palice
    • 2
      lžička paprika
    • 1
      lžička sůl
    • 3
      dl voda

Postup přípravy receptu

1
Játra opereme, odstraníme blány a nakrájíme na větší plátky (drůbeží necháme tak jak je koupíme), cibuli nakrájíme na hrubo jak hranolky. Všechen česnek nasekáme na drobno. Do pánve dáme rozpálit olej. Do rozpáleného oleje dáme orestovat osušené játrové plátky a prudce osmahneme. Asi po 5 min. játra vyjmeme.
2
Na zbylý výpek na pánvi nasypeme cibuli, česnek a zalijeme teplou vodou. Dusíme do měkka. Podušenou zeleninu osolíme a zahustíme paprikou. Do zahuštěné zeleniny vrátíme orestovaná játra. Necháme důkladně prohřát.
3
Podáváme s čerstvým chlebem a okurkou. Je možné podávat i s hranolky.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Americká kukuřičná polévka BIG super

Americká kukuřičná polévka BIG super

Super koblížky

Super koblížky

Super tenké těsto na pizzu

Super tenké těsto na pizzu

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • lucas77 | 1. 12. 2012 10:53

    Opravdu výborný recept. Játra už jinak nedĕlám. ;-)

  • Lucas 77 | 11. 2. 2012 09:12

    Výborný recept. :-)

  • Pavlína | 5. 7. 2011 16:42

    urcite vyzkousim :-\

  • Tony | 18. 10. 2010 18:36

    Nemá chybu! 1* <3

  • Zdenka Kocmichová | 5. 6. 2010 14:15

    Moc fajn recept. CHutnalo nám, díky! Hodnotím za 1.

  • ladislav sendrei | 10. 2. 2010 12:33

    JEDNODUCHÝ RECEPT,ALE LEPŠÍ JÁTRA JSEM NEJEDL.DĚKUJI ZA INSPIRACI:))

  • Michaela Linhartová | 26. 6. 2009 10:56

    Já játra nemám ráda, ale manžel je miluje tak jsem zkusila a dílo se podařilo. Mám vyřídit 1*.

  • Hana Kvasnicova | 13. 2. 2009 11:47

    Moc dobré.Dělala jset to z krůtích jater:Dávam za 1******

  • Monika Krausova | 2. 11. 2008 18:57

    uzasny.. pridala jsem trosicku kecupu.. a cerveneho vina:D

  • Milan Votrubec | 2. 10. 2008 16:46

    Včera jsem je dělal k večeři.Měl jsem trochu obavy z těch 3 paliček česneku.....Musím smeknout!!! Super recept - bez toho česneku by to nebylo ono. Odteď je to na játra recept č. 1 :-)))

  • Stanislava Dvořáková | 21. 9. 2008 12:14

    Přidala jsem kostičku masoxu, trošku magi, chilli (máme rádi ostré), majoránku a k zelenině ještě pórek. Játra neměla chybu. Dělala jsem jich jen zbyteček, potřebovala jsem je sdělat. K obědu bylo kuře, které ostatní milují. Po játrech se jen zaprášilo, kuře bylo k večeři .c) Takže děkuji a dávám za 1*!

  • mq | 18. 3. 2008 13:01

    Výborný recept. Doporučuju :-)Česneku se nebojte, nechte klidně dejte hodně velké kusy, když ho podusíte 10 min. srazíte mu "hranku" bude sladký a báječny. Hodně na závěr podlít, hodně papriky, krásně to zahustí. S paprikou a majoránkou dusit jen chvilku, hlavne ne nasucho, to pak hořkne. Obvykle téměř nesolím, dneska jsem dal vegetku a přehnal jsem to. Nu dneska to bude s rýží.

  • Mira | 14. 3. 2008 15:02

    Velmi zajímavý a výborný pokrm. Doplnil jsem o majoránku a pepř. Na závěr jsem vše podlil smetanou.. paráda ..

  • Kurt U | 24. 1. 2008 16:18

    Došel jsem dom a našel jen rozprazená játra a vzkaz:Udělej s nim něco. Protože jsem byl zdechlý dojít nakoupit nějaké ingredience,zkusil jsem tenhle recept a řeknu Vám...opravdu špica..moooc mi chutnalo. Jednoznačně za jedna!

  • Vítek Pavel | 1. 12. 2007 10:06

    Jako ten pokrm nemá chybu... jsem to kuchtil i z smiseni skopových a srnčích jater a nemělo to chybičku..:-)

  • David | 5. 9. 2007 21:31

    Nevím jestli je problem v kuchaři, v receptu, nebo byl čuník alkoholik, ale podruhé už si to dělat nebudu nene

  • Helena | 24. 8. 2007 18:26

    Jednim slovem------vynikajiciiiiiii.Moc nam to chutnalo.Davame za 1 ****

  • Iva | 2. 8. 2007 12:38

    Dneska jsem to uvařila a bylo to moc dobré.Jen jsem to ještě trouchu zahustila.Jinak perfektní!!

  • Martinka O. | 4. 2. 2007 20:56

    Právě jsme s přítelem dojedli a byla jsem velmi pochválena.Sice jsem dala jen jednu paličku česneku,ale mě bohatě stačila.:-))Udělala jsem k tomu smažené brambory a přidali si k tomu tatarku a kečup.Dáváme za 1.

  • Kačaba | 10. 1. 2007 17:11

    Přísady jsou super. Sice jsem je dala tak baj očko, ale bylo to výborné. Cibulku jsem dala na drobno a nechala ji tam od začátku po celou dobu.Pak jsem přidala vše ostatní, dusila a nakonec zahustila trošku hl. mouky a výborné oběd s rýží byl na světě. Díky

  • Luthien | 16. 8. 2006 13:20

    Je to zajímavý recept, jen jsem si trochu pobrečela u cibule a česneku a jejich vůně bude v bytě asi ještě dnes :o) Dala jsem jen 1,5 paličky česneku a stačilo to podle mě bohatě, ale každý máme jiné chutě... Já jsem nedochucovala kořením, jen tou paprikou, játra jsou natolik specifické chuti, že to není třeba, jen dostatečně osolit. Aby šťáva nevyla "vodová", vlila jsem ke konci v trošce vody zamíchanou lžíci Solamylu. Pak to bylo OK. Dávám také za 2.

  • Gita Polešenská | 27. 1. 2006 07:50

    Dlho som sa chystala na tento recept a konečne včera bola tá pravá chvíľa na jeho zrealizovanie. Po dodržaní celého postupu som podľa mojej chuti usúdila, že je treba trošku dochutiť tento pokrm. Pridala som malú lyžičku vegety, trošku mletého pepřu a majoránky. Potom bola pečienka výborná, s tým, že ju budem robiť aj naďalej, ale určite dám len 2 paličky cesnaku. Hodnotím za 2.

  • Robert J. | 18. 1. 2006 10:23

    Jedním slovem BOŽSKÉ!

  • Radka A. | 18. 12. 2005 09:02

    Docela nám chutnalo. Dávám za 2.

  • Medúzka | 13. 11. 2005 11:39

    Vážení přátelé:))Před chvilkou jsem dodělala tento recept a mňamky hamky:)Dala jsem tam něco přes 2 paličky a místo papriky "Paprikovou vegetu" od Vitany a asi polovičku masoxu a je to velice dobré, zrovna jsme si s přítelem nacpali bříška:) Opravdu dobré,doporučuju.

  • Airan Novakova | 18. 9. 2005 14:25

    Vazeny pane, nic proti cesneku, ja si jen to mnozstvi chtela overit:-)) Navic, vcera jsem to delala k veceri a opravdu se muj manzel vyjadril slovo SUPER:-)) Ja jen trosku tu cubuli s cesnekem osmahla a pak dusila. Moc nam to chutnalo, dekuji za recept:-))

  • Jiří Máša | 18. 9. 2005 09:08

    Vážené dámy, já nikoho nenutím, aby tam dával tolik česneku jako já. Každý si ho ta může dát podle své chuti. Mám ověřeno, čím víc čeneku, tím to je chutnější.

  • Airan Novakova | 16. 9. 2005 17:26

    Vazeny pane Jiri, mnozstvi je neobvykle, kdyby pani Jana se nezeptala, udelala bych to ja. Taky se mi to nezdalo - radeji to prvni prodiskutuji a pak budu zkouset, ne opacne jak radite:-))

  • Jiří Máša | 16. 9. 2005 16:53

    Jano z VM. Opravdu 3 paličky.Je potřeba to skusit, a potom diskutovat.

  • Jana z VM | 16. 9. 2005 09:42

    Opravdu 3 celé paličky česneku?? To snad ne, nepatří tam 3 stroužky česneku?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vnitřnosti
Maso Vnitřnosti Oběd Večeře Smažení Dušení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Drůbeží játra Paprika Rostlinný olej Sůl Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bílkový chlebíček

Bílkový chlebíček

Kuřecí prsíčka na kari s česnekem

Kuřecí prsíčka na kari s česnekem

Jahodový koláč

Jahodový koláč

Čína pro lenochy

Čína pro lenochy

Dýňová bábovka (řez) s kokosem

Dýňová bábovka (řez) s kokosem

Mrkvová bezlepková buchta

Mrkvová bezlepková buchta

Tartaletky

Tartaletky

Fitness MUGCAKE

Fitness MUGCAKE

Špenátové palačinky se špenátovou náplní

Špenátové palačinky se špenátovou…

Doporučujeme

15 minut
Papriková frittata

Papriková frittata

30 minut
Rebarborový džem s vanilkou

Rebarborový džem s vanilkou

20 minut
Chřest s křupavou posýpkou a ztraceným vejcem

Chřest s křupavou posýpkou a…

35 minut
Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

10 minut
Domácí vanilkový a kakaový pribináček

Domácí vanilkový a kakaový pribináček

70 minut
Koláč z rebarbory

Koláč z rebarbory

Poslední sledované recepty

108
Cibulový filet
Cibulový filet
53
Tvarůžkový steak
Tvarůžkový steak
46
Dim Sum knedlíčky
Dim Sum knedlíčky
46
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.
43
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka

Zajímavé články

5 potravin, které vám pomohou zbavit se tuku na břiše
5 potravin, které vám pomohou zbavit se tuku na…
Zapomenutá kuchařka z Vilniusu: Vyzkoušejte jednoduché vegetariánské recepty, které překvapí svou chutí
Zapomenutá kuchařka z Vilniusu: Vyzkoušejte…
Upečte si zahrádku: Rozkvetlé slané koláče jsou skvělé k obědu i večeři
Upečte si zahrádku: Rozkvetlé slané koláče jsou…
Nestíháte v týdnu vařit? Vyzkoušejte populární pečené špagety z jednoho hrnce
Nestíháte v týdnu vařit? Vyzkoušejte populární…
Rýže v troubě se nelepí a nerozvaří: Jak ji správně připravit?
Rýže v troubě se nelepí a nerozvaří: Jak ji…
AHA.cz V Brožové bouchly saze: Skandál a zrůdnost!

V Brožové bouchly saze: Skandál a zrůdnost!

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Blesk pro ženy Slavné krásky v černé: Tohle jsou triky stylistky, jak v ní nevypadat nudně!

Slavné krásky v černé: Tohle jsou triky stylistky, jak v ní nevypadat nudně!

Ženy.cz Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Blesk.cz Dramatické dění v Survivoru: Napínavý duel Páji a Daniela! Kdo vypadl?

Dramatické dění v Survivoru: Napínavý duel Páji a Daniela! Kdo vypadl?

SportRevue.cz FOTO: Nejzoufalejší sportovní disciplína? Basket ve spodním prádle

FOTO: Nejzoufalejší sportovní disciplína? Basket ve spodním prádle

Maminka.cz Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která se pořád vracejí ke svým ex: Kdo věří na druhé šance?

5 znamení zvěrokruhu, která se pořád vracejí ke svým ex: Kdo věří na druhé šance?

  • Recepty.cz
  • Játra - super
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact