Játra nakrájíme na dlouhé tenké plátky a smícháme se Solamylem a vodou. Na rozehřátém oleji játra za stálého míchání prudce osmažíme. Když se kousky od sebe oddělí, přidáme na proužky nakrájený pórek, koření a na plátky nakrájený česnek. Smažíme 5 minut a podáváme s rýží.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
milda
|22. 1. 2015 20:31
Nevíš co je solamyl???si to vygoogluj :-)
Hanka kupova
|13. 10. 2009 13:39
já dávám pul na půl kuřecí játra a prsa:-) mňam a místo zízvoru trošičku kari taky tak špetku
Jiří Vymětal
|11. 4. 2009 10:23
Skvělé. Dá se taky trošku obměnit: Na 300g jater 600g cibule na kolečka, místo pórku a 6 lžic sojové omáčky.....výborné s chlebem !!
Jazzinka
|22. 10. 2007 09:13
Recept výborný, vnitřnosti obecně moc nemusím, ale tohle mi chutnalo. Tu cizinu bych zas tak nepodceňovala, prostě jen každý vaří z toho, co je na trhu dostupné. Když budete vařit podle zahraničních receptů, taky vám tu budou chybět ingredience.Já třeba postrádam v Čechách koření "french onion" a nekalorický "olej" ve spreji, co jsem používala ve Státech.
Karel Marek
|29. 8. 2006 20:42
Místo jater dávám kuřecí prsíčka a do solamylu ještě vmíchám bílek. Ostatní postup shodný.
Pavla
|11. 5. 2005 12:12
Kolik mám dát té vody do toho solamylu.Má to být těstíčko nebo kaše?Nedovedu si to představit.Děkuju
Jana z VM
|10. 5. 2005 08:52
Solamyl je bramborový škrob, takže určitě i v Austrálii něco takového bude. Ale jak se tak člověk kouká na různé komentáře k receptům, vidí, že opravdu nejlepší "vybavení" pro kuchtění je u nás ve starém dobrém Česku !!! A to nás velice těší. Je prostě vidět, že jinde v cizině jsou úplní žabaři, co se týče rozmanitosti surovin....
eva
|10. 5. 2005 04:56
mohl by mi nekdo poradit, co je to 'solamyl'? ziju v australii - nevim, jestli to tu vubec maji, resp. co presne mam hledat... uplne jsem zapomnela, co to je, jak to vypada, z ceho to je, a na co se to pouziva. teprve se ucim varit. diky za pomoc.
marcela slamdeckova
|15. 4. 2005 15:26
jatra chutnala na veceri jsem ohrala pridala kecup ,dala na topinku a posypala syrem...