Cibulku osmahneme na oleji dozlatova, přidáme na kousky nakrájená játra a orestujeme (cca 10 min. - až "sešednou"). Přidáme celou Moravanku (i s lákem) a na mírném ohni podusíme. Když už máme lák skoro vydušený, přidáme 4 lžíce kečupu. (Solit ani nijak kořenit není třeba, Moravanka to zvládne za Vás).
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Ivana Přikrylová
|16. 5. 2008 14:37
Taky si myslím že játra jsou minutkové jídlo, delším vařením nenávratně tvrdnou.
Jana Wernischova
|7. 5. 2008 23:24
Vyzkoušela jsem z vepřových jater. Zkušenost: s tím lákem opatrně, původně krásně měkká orestovaná jatýrka po zalití ohavně ztvrdla, takže jsem je musela chtě nechtě začít dusit. Mezitím se ovšem rozdusila i zelenina. Nakonec mě to omrzelo, protože játra ne a ne změknout a hodila jsem to celé do mixéru. Pak dochutila a bylo to na nasucho opečeném toustovém chlebu z topinkovače opravdu dobré. Jen to celé trvalo podstatně déle než jsem čekala a také jsem nadělala víc nádobí. Kuřecí játra by ale podle mého ztvrdnout nemusela.