snítka tymiánu
nebo rozmarýn (majoránka), dle chuti
30
g
uzený špek
1
lžička
olej
80
g
játra
: drůbeží, králičí, telecí...
Postup přípravy receptu
1
Játra dle vlastního výběru a špek pokrájíme na nudličky. Cibuli pokrájíme na klínky. Tymián můžeme nechat na větvičce, kterou nakonec z játrové směsi vyndáme, nebo lístky z větvičky otrháme.
Na rozpálenou pánev se lžičkou oleje nasypeme směs z jater, cibule a tymiánu. Opepříme a mírně osolíme dle chuti a smažíme dozlatova za občasného promíchání. Až téměř ke konci smažení přidáme nasekaný česnek, případně i cca lžičku čerstvě nastrouhaného zázvoru. Dle chuti ještě zakápneme troškou sojové omáčky, případně použijeme jen sůl a můžeme podávat.
3
Podáváme s bramborovou přílohou, toustem nebo topinkou a sklenicí chlazeného piva. Pokud budeme játra podávat jen jako chuťovku, například na česnekové topince, postačí nám toto množství pro dva.