Plátky jater obalíme v hladké mouce, zatím je nesolíme. Očistíme si a nakrájíme cibuli a papriky. Rajčat rozdrtíme a vymačkáme z nich šťávu, kterou dáme stranou. Na oleji dusíme cibuli do světle žluta, přidáme proužky papriky a vymačkaná rajčata. Když paprika změkne, přidáme račatovou šťávu a vše necháme ještě pět minut provařit. Potom hmotu propasírujeme sítkem a znovu ještě jednou zahřejeme. Okořeníme solí a ostrým pepřem. Játra na oleji prudce opečeme, osolíme, přelijeme připravenou omáčkou a zdobíme plátky vypeckovaných oliv. Podáváme s dušenou rýží.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Anna Blehová
|14. 1. 2012 17:33
Predpokladám, že sa jedná o recept "po portugalsky" a nie "postugalsky".
Chýba v ňom niekolko ingrediencií, ktoré ho robia zaujímavým. To obalovanie v múke je zvyk stredoeurópsky, ktorý v tomto prípade mäsu vôbec neprospeje.