• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Játra (nejen) se žampiony
Napište svůj komentář k receptu

Játra (nejen) se žampiony

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 35
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Játra (nejen) se žampiony
Játra (nejen) se žampiony
Játra (nejen) se žampiony
Játra (nejen) se žampiony
Játra (nejen) se žampiony
Játra (nejen) se žampiony
Játra (nejen) se žampiony
Játra (nejen) se žampiony
6fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 500
      g drůbeží játra lze použít i vepřová, králičí...
    • 200
      g cibule oloupaná
    • olej
    • 250
      g anglická slanina , Váhalova...
    • 300
      g čerstvé žampiony nebo sterilované
    • sůl
    • pepř mletý
    • tymián nebo rozmarýn, majoránka... dle chuti
    • 4
      stroužek česnek dle chuti, cca 3 -
  • Dále dle chuti, není nutné
    • solamyl (bramborový škrob) nebo hladká mouka
    • vývar dle potřeby
    • sojová omáčka

Postup přípravy receptu

1
Na trošce oleje osmažíme očištěná pokrájená játra. Pak přidáme osmažit za občasného promíchání pokrájenou slaninu. Dále přidáme osmažit na plátky nebo půlměsíčky pokrájenou cibuli a žampiony. Až nám žampiony a cibule částečně změknou, přidáme bylinky a česnek dle chuti osolíme nebo použijeme sojovou omáčku, opepříme, promícháme a dosmažíme doměkka.
2
Takto připravenou játrovou směs můžeme podávat s bramborovou nebo těstovinovou přílohou, případně s rýží či čerstvým nebo opečeným pečivem.
3
Pokud máme rádi omáčky nebo alespoň trochu sosu, přidáme nakonec ještě ke směsi trochu rozmíchaného solamylu nebo mouky ve studené vodě (množství dle chuti a potřeby), vše ještě krátce provaříme a dochutíme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zapečená (nejen) krůtí játra

Zapečená (nejen) krůtí játra

(nejen) Vepřová játra na cibuli a slanině

(nejen) Vepřová játra na cibuli a…

Bylinková játra (nejen) se slaninou

Bylinková játra (nejen) se slaninou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jitka | 21. 4. 2017 20:55

    Vyborna vecere <3

  • Andy | 7. 7. 2016 08:26

    FENOMENALNI <3

  • axell | 20. 3. 2016 21:34

    vyborne, davam za jedna!

  • Vlasta Šumová | 7. 1. 2016 14:02

    Vynikající, šťavnaté. Jedny z mála, co snědí i naši puberťáci :)

  • Martina | 7. 7. 2015 11:32

    Dělala jsem je včera a byly bezvadný.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vnitřnosti Uzeniny & mleté maso
Maso Pokrmy Vnitřnosti Z hub Uzeniny Oběd Večeře Smažení Narozeniny Výjimečný den Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anglická slanina Čerstvé žampiony Česnek Cibule Drůbeží játra Olej Pepř mletý Sojová omáčka Solamyl (bramborový škrob) Sůl Tymián Vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Babiččiny kotlety

Babiččiny kotlety

Zeleninová rýže

Zeleninová rýže

Věnečky

Věnečky

Kokosová očka

Kokosová očka

Muffiny banánovo čokoládové

Muffiny banánovo čokoládové

Řezy z pudinku

Řezy z pudinku

Čočka s vejcem a párkem

Čočka s vejcem a párkem

Makový koláč s rebarborou

Makový koláč s rebarborou

Sladko-pálivé kuřecí kousky obalené ve slanině

Sladko-pálivé kuřecí kousky obalené…

Doporučujeme

25 minut
Vietnamské palačinky s krevetami

Vietnamské palačinky s krevetami

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

287
Kynutý knedlík z mikrovlnky
Kynutý knedlík z…
136
Ovesný pudink, základní recept
Ovesný pudink, základní…
127
Vepřové s pepřovou omáčkou
Vepřové s pepřovou…
69
Zelný salát se zeleninou
Zelný salát se zeleninou
52
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami
Vepřové s mrkví, hráškem…

Zajímavé články

7 oblíbených letních tvarohových dezertů: Využijte naplno tajnou ingredienci našich babiček
7 oblíbených letních tvarohových dezertů:…
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez zbytečného cukru a umělých aromat
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez…
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby chutnala božsky?
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby…
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených polévek
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených…
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
AHA.cz Všechno je jinak! Sandeva ohlásila konec!

Všechno je jinak! Sandeva ohlásila konec!

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz Která znamení by spolu neměla chodit, a už vůbec ne žít? Těmto to nebude fungovat!

Která znamení by spolu neměla chodit, a už vůbec ne žít? Těmto to nebude fungovat!

Blesk pro ženy Horoskop na víkend 16.–17. 8. 2025: Kdo zažije dny plné akce a kdo bude chtít být raději sám?

Horoskop na víkend 16.–17. 8. 2025: Kdo zažije dny plné akce a kdo bude chtít být raději sám?

Ženy.cz Přestaňte mi cpát hormony. Jak těžké je pochopit, že antikoncepci nechci?

Přestaňte mi cpát hormony. Jak těžké je pochopit, že antikoncepci nechci?

Blesk.cz Ibiza, »prokletý ostrov«: DiCapria šacovala policie!

Ibiza, »prokletý ostrov«: DiCapria šacovala policie!

SportRevue.cz FOTO: Ronaldově kamarádce to v jeho dresu sekne. A bez něj taky!

FOTO: Ronaldově kamarádce to v jeho dresu sekne. A bez něj taky!

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy Největší stíhačky podle horoskopu: Která znamení patří k nejžárlivějším?

Největší stíhačky podle horoskopu: Která znamení patří k nejžárlivějším?

Další doporučené recepty:

Jarní závitky s krevetami, bylinkami a zeleninovými nudlemi
Jarní závitky s krevetami, bylinkami a…
Jarní zelný salát
Jarní zelný salát
Jarpag dolma - masem plněné vinné listy
Jarpag dolma - masem plněné vinné listy
Játra na cibulce
Játra na cibulce
Játra na gril
Játra na gril
Játra na indický způsob
Játra na indický způsob
  • Recepty.cz
  • Játra (nejen) se žampiony
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact