Játra lehce opláchneme a rozložíme na větší prkénko. Jemně z každé strany poklepene nožem (jako bychom chtěli naklepat). Pozor, ať moc neporušíme a nepotrháme! Z každé strany posypeme nejlépe čerstvě umletým pepřem a kmínem.
2
Poté na pánvičce rozpálime olej nebo sádlo. Játra zprudka orestujeme po obou stranách, poté zmírníme plamen a ještě chvilku restujeme (cca 2a3 minuty z každé strany, podle velikosti jater). Přendáme na talíř, kde jemně posolíme.
3
Přidáme cca 1 polévkovou lžíci výpeku z pánve. Podáváme společně s čerstvým chlebem.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Karolína
|5. 12. 2014 10:47
a neztvrdnou? jakk dlouho fritujete
ana
|28. 8. 2005 21:47
Tak tomuhle doma říkáme anglická játra a milujem to, i když to asi není moc zdravé. K tomu si děláme ještě volské očíčko a opečené brambory a nějakou zeleninku, mňam mňam
Ivana
|26. 8. 2005 09:26
Na prskající pokrmy jsem si koupila takovou drátěnou rozptylovací mřížku s úchytkou, položím ji na pánev a nic se ven nedostane. Doporučuju.
Svetlana Blahútová
|26. 8. 2005 06:40
Toto som ešte neskúšala, ale ja ich robím na slušnej vrstve usmaženej cibule. Potom neprskajú.Prekrojím čerstvé pečivo(housku), netriem horčicou a naplním pečeňou aj smaženou cibuľou.K tomu rajčiny, papriku... Mňam!
Marta
|25. 8. 2005 20:44
Takhle upravená játra miluju. Jenom šíleně prskají, tak je raději zavírám do friťáku.