Brambory uvaříme skoro do měkka, pak je slijeme, pokrájíme a ve velké (nejlépe těžké litinové, ale není podmínka) pánvi dozlatova opečeme. Přendáme na talíř stranou. Na tutéž pánev přidáme máslo a opečeme v ní po obou stranách do hněda plátky jater, která jsme předtím okořenili. Přidáme stranou k bramborám. Na pánev přidáme trochu oleje a osmažíme cibuli, slaninu a česnek (pokrájené). Přidáme nahrubo nasekané oloupané jablko, osmahneme, vmícháme pokrájená rajčata, tymián a worchestrovou omáčku. Přivedeme k varu a pomalinku vaříme cca 3-4 minuty. Pak vrátíme na pánev do omáčky brambory, navrch položíme plátky jater která osolíme, zakryjeme a necháme ještě chvilku prohřát. Při podávání posypeme jídlo sekanou zelenou natí.
2
Rychlé jednoduché jídlo. Navíc se dá zužitkovat zbytek brambor a pak k jídlu přidat chleba, nebo se dají brambory uvařit předem. Worchester a jablka vytvoří mňam šťávičku!
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Tiba
|14. 1. 2013 18:28
absolutně dokonalé!! jednou jsem to jedla v jemenu a až ted jsem se dostala k receptu. Připoměla jsem si dávné časy. A opravdu s použitím jehněčích jater je to s nádechem arabské kuchyně. :-[
Vynikající jídlo, dělala jsem už několikrát, játra používám drůbeží a nemá to chybu. :-)
Slávek Kouřil
|23. 2. 2007 13:13
Vymazlený recept.Použil jsem játra jehněčí a němělo to absolutně chybu. 1*
Martina S.
|22. 11. 2006 09:10
Výborné. Všem chutnalo. Místo slaniny jsem raději použila špekáček - a máte pravdu, na druhý den nic nezbylo.
Marti
|18. 11. 2006 19:18
Tento recept jsem již dávno zařadila mezy ty nejoblíbenější".Takže dodatečně Díky
Jitka Menšíková
|27. 9. 2006 21:16
Pěkně jsme si nacpali pupíky, moc nám chutnalo a budem dělat častěji.Akorát jsem použila kuřecí játra místo vepřových, ale myslím si, že receptu to neuškodilo, spíš naopak, máme jeradši.
Anonym
|27. 10. 2005 13:22
Tak tenhle recept mohu opravdu vřele doporučit. Zkoušela jsem ho minulý týden a je opravdu vinikající. Jen nepočítejte s tím, že by něco zbylo i na druhý den, zvlášť pokud je budete dělat k obědu jako já. Díky za skvělí recept