• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Játra na slanině a tymiánu
Napište svůj komentář k receptu

Játra na slanině a tymiánu

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 5
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Játra na slanině a tymiánu
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • brambory množství dle počtu a apetitu strávníků
    • vepřová játra
    • jablka
    • rajčata
    • slanina
    • cibule
    • česnek
    • tymián
    • worcestrová omáčka
    • sůl
    • pepř mletý
    • slunečnicový olej
    • máslo
    • zelená nať

Postup přípravy receptu

1
Brambory uvaříme skoro do měkka, pak je slijeme, pokrájíme a ve velké (nejlépe těžké litinové, ale není podmínka) pánvi dozlatova opečeme. Přendáme na talíř stranou. Na tutéž pánev přidáme máslo a opečeme v ní po obou stranách do hněda plátky jater, která jsme předtím okořenili. Přidáme stranou k bramborám. Na pánev přidáme trochu oleje a osmažíme cibuli, slaninu a česnek (pokrájené). Přidáme nahrubo nasekané oloupané jablko, osmahneme, vmícháme pokrájená rajčata, tymián a worchestrovou omáčku. Přivedeme k varu a pomalinku vaříme cca 3-4 minuty. Pak vrátíme na pánev do omáčky brambory, navrch položíme plátky jater která osolíme, zakryjeme a necháme ještě chvilku prohřát. Při podávání posypeme jídlo sekanou zelenou natí.
2
Rychlé jednoduché jídlo. Navíc se dá zužitkovat zbytek brambor a pak k jídlu přidat chleba, nebo se dají brambory uvařit předem. Worchester a jablka vytvoří mňam šťávičku!
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

(nejen) Vepřová játra na cibuli a slanině

(nejen) Vepřová játra na cibuli a…

Kuře na tymiánu II.

Kuře na tymiánu II.

Zelené fazolky na tymiánu a česneku

Zelené fazolky na tymiánu a česneku

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Tiba | 14. 1. 2013 18:28

    absolutně dokonalé!! jednou jsem to jedla v jemenu a až ted jsem se dostala k receptu. Připoměla jsem si dávné časy. A opravdu s použitím jehněčích jater je to s nádechem arabské kuchyně. :-[

  • Fanfan | 9. 1. 2011 11:58

    Vynikající jídlo, dělala jsem už několikrát, játra používám drůbeží a nemá to chybu. :-)

  • Slávek Kouřil | 23. 2. 2007 13:13

    Vymazlený recept.Použil jsem játra jehněčí a němělo to absolutně chybu. 1*

  • Martina S. | 22. 11. 2006 09:10

    Výborné. Všem chutnalo. Místo slaniny jsem raději použila špekáček - a máte pravdu, na druhý den nic nezbylo.

  • Marti | 18. 11. 2006 19:18

    Tento recept jsem již dávno zařadila mezy ty nejoblíbenější".Takže dodatečně Díky

  • Jitka Menšíková | 27. 9. 2006 21:16

    Pěkně jsme si nacpali pupíky, moc nám chutnalo a budem dělat častěji.Akorát jsem použila kuřecí játra místo vepřových, ale myslím si, že receptu to neuškodilo, spíš naopak, máme jeradši.

  • Anonym | 27. 10. 2005 13:22

    Tak tenhle recept mohu opravdu vřele doporučit. Zkoušela jsem ho minulý týden a je opravdu vinikající. Jen nepočítejte s tím, že by něco zbylo i na druhý den, zvlášť pokud je budete dělat k obědu jako já. Díky za skvělí recept

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vnitřnosti
Maso Vnitřnosti Oběd Večeře Vaření Rychlá večeře Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Česnek Cibule Jablka Máslo Pepř mletý Rajčata Slanina Slunečnicový olej Sůl Tymián Vepřová játra Worcestrová omáčka Zelená nať
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Staročeské zelníky s bramborami

Staročeské zelníky s bramborami

Vepřové plátky pana nadlesního

Vepřové plátky pana nadlesního

Bezé roláda

Bezé roláda

Česnekové kapsy

Česnekové kapsy

Květáková polévka + obalovaný květák

Květáková polévka + obalovaný květák

Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Mrkvový koláč BILLA

Mrkvový koláč BILLA

Dýně s kořenovou zeleninou na smetaně - dýňová omáčka

Dýně s kořenovou zeleninou na smetaně…

Sýrová omáčka s těstovinami Tagliatelle

Sýrová omáčka s těstovinami…

Doporučujeme

90 minut
Husí prsa s nádivkou

Husí prsa s nádivkou

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

300 minut
Pečená husa s kaštanovou nádivkou a červeným zelím

Pečená husa s kaštanovou nádivkou a…

50 minut
Nejlepší bramborové knedlíky

Nejlepší bramborové knedlíky

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

100 minut
Husí stehna, červené zelí a domácí lokše

Husí stehna, červené zelí a domácí…

40 minut
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Poslední sledované recepty

18
Drožďová zavářka
Drožďová zavářka
15
Sýrová omáčka na těstoviny
Sýrová omáčka na…
13
Nejlepší bramborové knedlíky
Nejlepší bramborové…
13
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
13
Rumové kuličky nepečené a snadné
Rumové kuličky nepečené…

Zajímavé články

Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit zavářku do polévek i základ hlavních jídel
Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit…
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské hodování tradiční polévkou s játrovými knedlíčky
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské…
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás zahřejí
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás…
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat trochu jinak
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat…
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka: Upečte si vláčný moučník z rodinné kuchařky
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka:…
AHA.cz Tohle se v seriálu Polabí fakt povedlo: Cibulkovou nahradí Cibulková!

Tohle se v seriálu Polabí fakt povedlo: Cibulkovou nahradí Cibulková!

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Udělat si dobře můžete i bez partnera: Čím nahradit sex, když jste single?

Udělat si dobře můžete i bez partnera: Čím nahradit sex, když jste single?

Blesk pro ženy Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Ženy.cz „Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

„Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

Blesk.cz Martina Preissová připustila: Plánovala nemocnému manželovi pohřeb

Martina Preissová připustila: Plánovala nemocnému manželovi pohřeb

SportRevue.cz FOTO: 41 žen známých (ex)tenistů. Kdo má (nebo měl) doma největší kočku?

FOTO: 41 žen známých (ex)tenistů. Kdo má (nebo měl) doma největší kočku?

Maminka.cz Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Blesk Horoskopy Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

  • Recepty.cz
  • Játra na slanině a tymiánu
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact