• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Játra na slanině a tymiánu
Napište svůj komentář k receptu

Játra na slanině a tymiánu

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 5
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Játra na slanině a tymiánu
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • brambory množství dle počtu a apetitu strávníků
    • vepřová játra
    • jablka
    • rajčata
    • slanina
    • cibule
    • česnek
    • tymián
    • worcestrová omáčka
    • sůl
    • pepř mletý
    • slunečnicový olej
    • máslo
    • zelená nať

Postup přípravy receptu

1
Brambory uvaříme skoro do měkka, pak je slijeme, pokrájíme a ve velké (nejlépe těžké litinové, ale není podmínka) pánvi dozlatova opečeme. Přendáme na talíř stranou. Na tutéž pánev přidáme máslo a opečeme v ní po obou stranách do hněda plátky jater, která jsme předtím okořenili. Přidáme stranou k bramborám. Na pánev přidáme trochu oleje a osmažíme cibuli, slaninu a česnek (pokrájené). Přidáme nahrubo nasekané oloupané jablko, osmahneme, vmícháme pokrájená rajčata, tymián a worchestrovou omáčku. Přivedeme k varu a pomalinku vaříme cca 3-4 minuty. Pak vrátíme na pánev do omáčky brambory, navrch položíme plátky jater která osolíme, zakryjeme a necháme ještě chvilku prohřát. Při podávání posypeme jídlo sekanou zelenou natí.
2
Rychlé jednoduché jídlo. Navíc se dá zužitkovat zbytek brambor a pak k jídlu přidat chleba, nebo se dají brambory uvařit předem. Worchester a jablka vytvoří mňam šťávičku!
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

(nejen) Vepřová játra na cibuli a slanině

(nejen) Vepřová játra na cibuli a…

Kuře na tymiánu II.

Kuře na tymiánu II.

Zelené fazolky na tymiánu a česneku

Zelené fazolky na tymiánu a česneku

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Tiba | 14. 1. 2013 18:28

    absolutně dokonalé!! jednou jsem to jedla v jemenu a až ted jsem se dostala k receptu. Připoměla jsem si dávné časy. A opravdu s použitím jehněčích jater je to s nádechem arabské kuchyně. :-[

  • Fanfan | 9. 1. 2011 11:58

    Vynikající jídlo, dělala jsem už několikrát, játra používám drůbeží a nemá to chybu. :-)

  • Slávek Kouřil | 23. 2. 2007 13:13

    Vymazlený recept.Použil jsem játra jehněčí a němělo to absolutně chybu. 1*

  • Martina S. | 22. 11. 2006 09:10

    Výborné. Všem chutnalo. Místo slaniny jsem raději použila špekáček - a máte pravdu, na druhý den nic nezbylo.

  • Marti | 18. 11. 2006 19:18

    Tento recept jsem již dávno zařadila mezy ty nejoblíbenější".Takže dodatečně Díky

  • Jitka Menšíková | 27. 9. 2006 21:16

    Pěkně jsme si nacpali pupíky, moc nám chutnalo a budem dělat častěji.Akorát jsem použila kuřecí játra místo vepřových, ale myslím si, že receptu to neuškodilo, spíš naopak, máme jeradši.

  • Anonym | 27. 10. 2005 13:22

    Tak tenhle recept mohu opravdu vřele doporučit. Zkoušela jsem ho minulý týden a je opravdu vinikající. Jen nepočítejte s tím, že by něco zbylo i na druhý den, zvlášť pokud je budete dělat k obědu jako já. Díky za skvělí recept

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vnitřnosti
Maso Vnitřnosti Oběd Večeře Vaření Rychlá večeře Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Česnek Cibule Jablka Máslo Pepř mletý Rajčata Slanina Slunečnicový olej Sůl Tymián Vepřová játra Worcestrová omáčka Zelená nať
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Štrůdl se zelím a nivou

Štrůdl se zelím a nivou

Špekáčky na pivě II.

Špekáčky na pivě II.

Tvarohový koláč s třešněmi

Tvarohový koláč s třešněmi

Pomazánka z uzeného masa

Pomazánka z uzeného masa

Rychlý lahodný tvarohový koláč

Rychlý lahodný tvarohový koláč

Jemné palačinky z acidofilního mléka

Jemné palačinky z acidofilního mléka

Kuřecí tandoori směs se zeleninou

Kuřecí tandoori směs se zeleninou

Palačinky nejrychllější nejchutnejší varijanta!

Palačinky nejrychllější nejchutnejší…

Kuře na bramborách z remosky

Kuře na bramborách z remosky

Doporučujeme

30 minut
Srbské rizoto

Srbské rizoto

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

60 minut
Jahodovo-rebarborový koláč

Jahodovo-rebarborový koláč

50 minut
Pizza s chřestem a parmskou šunkou

Pizza s chřestem a parmskou šunkou

70 minut
Křehké galetky s rebarborou

Křehké galetky s rebarborou

30 minut
Bramborový salát s koprem a slaninou

Bramborový salát s koprem a slaninou

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

70 minut
Koláč z rebarbory

Koláč z rebarbory

50 minut
Pečená vepřová žebra se salsou verde a kukuřicí

Pečená vepřová žebra se salsou verde…

Poslední sledované recepty

32
Klasické lečo
Klasické lečo
30
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
24
Bramboráky
Bramboráky
22
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
20
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Pečivo z mrazáku? Díky tomuhle triku bude opět krásně křupavé
Pečivo z mrazáku? Díky tomuhle triku bude opět…
Vyhlaste boj celulitidě! Zbavte se pomerančové kůry přírodní a chutnou cestou
Vyhlaste boj celulitidě! Zbavte se pomerančové…
Samosběr jahod: Velký průvodce míst, kde za čerstvé jahody ušetříte polovinu ceny z obchodu
Samosběr jahod: Velký průvodce míst, kde za…
Jamie Oliver slaví 50! Geniální kuchař, který první knihu přečetl až před čtyřicítkou
Jamie Oliver slaví 50! Geniální kuchař, který…
13 receptů na rychlý oběd do půl hodiny!
13 receptů na rychlý oběd do půl hodiny!
AHA.cz V Koktovi bouchly saze: Ty vopice ze Švýcarska, do toho ti je hov*o!

V Koktovi bouchly saze: Ty vopice ze Švýcarska, do toho ti je hov*o!

Mimibazar První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy Míša Salák nám otevřela dveře do svého šatníku: Manžel říká, že se oblékám jako moje máma!

Míša Salák nám otevřela dveře do svého šatníku: Manžel říká, že se oblékám jako moje máma!

Ženy.cz Test osobnosti: Jaký módní styl vás vystihuje?

Test osobnosti: Jaký módní styl vás vystihuje?

Blesk.cz Miss Kateřina Průšová: Předváděla pro prezidenta Pellegriniho!

Miss Kateřina Průšová: Předváděla pro prezidenta Pellegriniho!

SportRevue.cz FOTO: Paulina Gretzky – sexy blondýna, která kdysi dráždila (nejen) golfistky

FOTO: Paulina Gretzky – sexy blondýna, která kdysi dráždila (nejen) golfistky

Maminka.cz Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která nesnášejí kritiku: Kdo se hned urazí?

5 znamení zvěrokruhu, která nesnášejí kritiku: Kdo se hned urazí?

  • Recepty.cz
  • Játra na slanině a tymiánu
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact