• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Jaternice
Napište svůj komentář k receptu

Jaternice

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jaternice
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • vepřové maso hlava, jazyk, plíce, srdce a játra
    • 1
      ks bílý chleba
    • 3
      lžička majoránka
    • 6
      stroužek prolisovaný česnek 6-8
    • sůl
    • pepř mletý
    • vývar trochu

Postup přípravy receptu

1
Maso společně dáme vařit do většího hrnce. Přivedeme do varu, stáhneme na menší teplotu a mírně vaříme do měkka. V míse namočíme chleba do vývaru. Uvařené maso obereme a umeleme. Přidáme namočený a lehce vymačkaný chleba, koření, česnek, sůl a pepř. Když je potřeba přilijeme trochu vývaru. Pečeme v pekáčku při teplotě 180 °C do zhnědnutí.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zabijacka - Jaternice nebo Prejt

Zabijacka - Jaternice nebo Prejt

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Milan Nenovák | 24. 1. 2008 14:39

    Jazyka a srdce je do jiternic škoda, ale určitě bych dokořenil mletým novým kořením

  • Di | 23. 1. 2008 17:19

    "Žemláky" jsou moc dobré, já je mám raději než kroupová jelítka. Už jsem ale něco takového dlouho nejedla, kupované v obchodě to většinou není ono.

  • Anonym | 23. 1. 2008 14:59

    Paní Hana má pravdu, na Moravě se dávají do jitrnic kroupy-melou se, do jelit se dávají taky, ale nemelou se.Olča

  • Jarka O. | 23. 1. 2008 11:54

    Moje babička do jaternic pekla slanou kynutou buchtu. Pak ji namáčela do vývaru. Bylo to chutné, rohlíky bývají mazlavé.

  • Máří | 23. 1. 2008 11:15

    V Čechách se do jitrnic dává veka, na Moravě buď kroupy, rýže nebo na zrosolovatění mleté kůže. Naopak znám žemlová jelítka z bílé veky... Jiný kraj, jiný mrav.

  • Zdena z JM | 23. 1. 2008 10:35

    Paní Hano, to si asi pletete s jelitem. Do jelit se přidávájí kroupy a základ tvoří vepřová krev a právě ty vařené kroupy.Do jitrnic opravdu patří bílé pečivo (rohlíky nebo veka).

  • Hana Kolářová | 23. 1. 2008 09:19

    U nás na Moravě se místo veky přidávají do jaternic vařené kroupy.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové Vnitřnosti
Maso Vnitřnosti Vepřové Oběd Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílý chleba Majoránka Pepř mletý Prolisovaný česnek Sůl Vepřové maso Vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Chobotnice po athénsku

Chobotnice po athénsku

Domácí chléb s pivem

Domácí chléb s pivem

Nálev na sladkokyselé okurky, slimáky a papriky

Nálev na sladkokyselé okurky, slimáky…

Vločková pomazánka

Vločková pomazánka

Drobenkový kokosový koláč s tvarohem

Drobenkový kokosový koláč s tvarohem

Brokolice pečená s česnekem a citronem

Brokolice pečená s česnekem a citronem

Koláč s hruškovým / jablečným rozvarem - kynutý

Koláč s hruškovým / jablečným…

Dušené mleté maso se žampióny

Dušené mleté maso se žampióny

Uzený vývar

Uzený vývar

Doporučujeme

30 minut
Smažená rýže se zeleninou a krůtím masem

Smažená rýže se zeleninou a krůtím…

20 minut
Dýňová polévka s hruškami

Dýňová polévka s hruškami

40 minut
Houbová omáčka II.

Houbová omáčka II.

40 minut
Lamington

Lamington

30 minut
Topinky se smaženicí

Topinky se smaženicí

40 minut
Nepečený jablkový dort

Nepečený jablkový dort

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

65
Škvarkové sádlo
Škvarkové sádlo
57
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
57
Makový (ořechový) závin od Lidušky
Makový (ořechový) závin…
53
Dušená kmínová kýta na špeku
Dušená kmínová kýta na…
32
Palačinky
Palačinky

Zajímavé články

Tortilla wrap hack: Naučte se populární trik, jak složit naplněnou tortillu
Tortilla wrap hack: Naučte se populární trik, jak…
Jablečný štrúdl 4x jinak: Výborný je z listového, taženého, pivního i mrkvového těsta
Jablečný štrúdl 4x jinak: Výborný je z listového,…
Brigitte Bardot: Slavná vegetariánka, která obzvlášť miluje jeden koláč
Brigitte Bardot: Slavná vegetariánka, která…
Cookies 4x jinak: Upečte si sladké domácí sušenky, které jsou perfektní k snídani i svačině
Cookies 4x jinak: Upečte si sladké domácí sušenky…
Proč milovat špagetovou dýni? Dá se v jídle skvěle zamaskovat a vařit s ní je legrace
Proč milovat špagetovou dýni? Dá se v jídle…
AHA.cz Bavič Petr Novotný: Nehezká slova na adresu odsouzeného syna

Bavič Petr Novotný: Nehezká slova na adresu odsouzeného syna

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy Melania vs. Kate: Kdo ovládl podzimní megahit lépe?

Melania vs. Kate: Kdo ovládl podzimní megahit lépe?

Ženy.cz Co si pustit, když venku prší? Podzimní filmy a seriály, které vás zahřejí víc než čaj

Co si pustit, když venku prší? Podzimní filmy a seriály, které vás zahřejí víc než čaj

Blesk.cz Dancingerová pár měsíců po rozchodu: Růže, k lásce schůdeček…

Dancingerová pár měsíců po rozchodu: Růže, k lásce schůdeček…

SportRevue.cz FOTO: Krásky z bazénů. Simona Baumrtová, Bára Seemanová a 30 dalších nejhezčích (ex)plavkyň světa

FOTO: Krásky z bazénů. Simona Baumrtová, Bára Seemanová a 30 dalších nejhezčích (ex)plavkyň světa

Maminka.cz Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Blesk Horoskopy Co slibují karty pro první podzimní týden? Blesk z čistého nebe pro jedno znamení! A kdo bude krotit vášně?

Co slibují karty pro první podzimní týden? Blesk z čistého nebe pro jedno znamení! A kdo bude krotit vášně?

  • Recepty.cz
  • Jaternice
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact