Máte chuť na lehké jídlo plné svěžích chutí? Připravte si jarní tabouleh podle časopisu F.O.O.D. Dodá vám mnoho vitamínů, minerálů a nabije energií do zbylého dne.
Dejte vařit quinou podle návodu na obalu. Mezitím pokrájejte okurku a ředkvičky na malé kostičky, jarní cibulky na kolečka, mátu a petrželku nasekejte.
Připravte ztracená vejce. Čtverec potravinové fólie lehce potřete olejem, přetáhněte přes šálek, udělejte prohlubeň, rozklepněte do ní vejce, uchopte cípy fólie, přitiskněte je k sobě, pevně utáhněte a uvažte uzlík. Takto připravte všechna vejce. Vhoďte je do hrnce s vroucí vodou a vařte 4 minuty. Vylovte, odstřihněte uzlík a opatrně vybalte.
Hotovou quinou propláchněte v cedníku studenou vodou. Dejte do mísy, promíchejte s pokrájenou zeleninou a bylinkami a dochuťte citronovou šťávou, solí a pepřem. Podávejte se ztracenými vejci.